אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המצוקה הכריעה: מה מחפשת ענקית הגיימינג יוניטי אצל איירון סורס משרד יוניטי סופטוור ביפן | צילום: Barrons

פרשנות

המצוקה הכריעה: מה מחפשת ענקית הגיימינג יוניטי אצל איירון סורס

מפתחת מנוע המשחק הפופולרי לא נכנסת למיזוג עם איירון סורס מעמדת כוח. מתחילת השנה צנחה מניית החברה בניו יורק ביותר מ-70% זאת בהמשך לפיטורים של מעל 300 מעובדיה

13.07.2022, 19:19 | עירד עצמון שמאייר

יוניטי (Unity), מפתחת מנוע המשחק הפופולרי, לא נכנסת למיזוג עם איירון סורס מעמדת כוח. מתחילת השנה, מניית החברה בניו יורק צנחה ביותר מ-70%. חלק מזה נעוץ במפולת שסחפה את מרבית מניות הטכנולוגיה, אך לא די בכך. בסוף החודש שעבר, דיווח אתר "קוטאקו" כי יוניטי פיטרה בין 300 ל-400 עובדים, כ-4% מכלל כוח האדם שלה.

לאחר מכן, החברה אישרה את הדיווח ומסרה בתגובה כי "כחלק מתהליך תכנון מתמשך, אנחנו נוהגים להעריך את רמות המשאבים שלנו מול סדר העדיפויות של החברה. החלטנו להקצות משאבים מחדש כדי להתמקד ולתמוך בצמיחה ארוכת טווח". זאת בניגוד לדברי מנכ"ל יוניטי, ג'ון ריצ'יטלו (John Ricciteillo), שהבטיח לעובדיו שבועיים קודם לכן כי החברה לא מצויה בקשיים כלכליים וכי פיטורים לא עומדים על הפרק.

גם אם שיחקתם בקומץ משחקים בשנים האחרונות, מרבית הסיכויים שחלקם נוצרו ופותחו במנוע המשחק יוניטי - החל ב"קול אוף דיוטי: מובייל" (Call of Duty: Mobile) ומשחק ההישרדות "סבנאוטיקה" (Subnautica), וכלה במשחקי אינדי כמו "אמונג אס" (Among Us) ו"קאפהד" (Cuphead).

יוניטי הוקמה לפני כ-18 שנה כסטודיו לפיתוח משחקים, שנחל כישלון עם המשחק הראשון שפיתח. אולם החברה הסבה את מאמציה לפיתוח מנוע משחק, שהיה יחסית פשוט לשימוש לעומת האלטרנטיבות בשוק המשחקים של תחילת שנות ה-2000. כיום יוניטי היא מנוע משחק פופולרי ביותר, שני רק ל-Unreal של אפיק גיימס (Epic Games), יצרנית פורטנייט. אולם יוניטי כיום משמשת כסביבת הפיתוח הפופולרית ביותר לפיתוח משחקי מובייל, שוק שנהנה מקצב גדילה מסחרר, וכיום מהווה יותר ממחצית מתעשיית הגיימינג כולה.

העובדים שדיברו עם "קוטאקו" בעילום שם מסרו כי בעת האחרונה מתחולל "מופע אימים" במשרדי יוניטי. החברה נוטה לשנות כיוון בקצב מסחרר ובלתי צפוי, לפתח מוצרים חדשים ולזנוח אותם במהירות. החברה ביצעה לאחרונה שתי רכישות, שטרם הוכיחו את עצמן כשהשקעות ראויות. בשנה שעברה, רכשה יוניטי את אולפן האפקטים הממוחשבים Weta - שהתפרסם בזכות פועלו בסרטי "שר הטבעות" - תמורת 1.6 מיליארד דולר. באוגוסט, החברה רכשה את חברת Parsec, שמתמחה בסטרימינג של משחקי מחשב דרך הענן. הקשר של יוניטי עם שוק הגיימינג הישראלי התהדק כבר ב-2020, אז רכשה את סטארט-אפ המציאות הרבודה הישראלי RestAR תמורת סכום לא ידוע.


תגיות