אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
60% פחות מהתכנון: שיכון ובינוי אנרגיה תונפק לפי שווי של 1.9 מיליארד שקל נתי סיידוף, בעל השליטה בשיכון ובינוי | צילום: אוראל כהן

בלעדי

60% פחות מהתכנון: שיכון ובינוי אנרגיה תונפק לפי שווי של 1.9 מיליארד שקל

חברת האנרגיה שבשליטת שיכון ובינוי תגייס 550 מיליון שקל, כך שלאחר הכסף מדובר בשווי של 2.5-2.4 מיליארד שקל. בין המוסדיים בהנפקה: כלל ביטוח, מנורה מבטחים, הפניקס ומגדל ביטוח

31.07.2022, 06:42 | גולן חזני

הנפקת שיכון ובינוי אנרגיה תתבצע לפי שווי של 1.95-1.9 מיליארד שקל בלבד לפני הכסף. ל"כלכליסט" נודע כי ההנפקה באחוזת בית תיעשה בצורה של הצעה לא אחידה והגורמים שישתתפו בה הם כלל ביטוח, מנורה מבטחים, הפניקס, מגדל ביטוח וקרן נוקד.

שווי ההנפקה הנוכחי נמוך בכ־60% מהכוונה המקורית מלפני יותר משנה להנפיק לפי שווי של 5 מיליארד שקל, או להתמזג עם פז לפי שווי של 4.5 מיליארד שקל. הגיוס יהיה בגובה של 550 מיליון שקל, כך שלאחר הכסף מדובר בשווי של 2.5-2.4 מיליארד שקל, שידללו את שיכון ובינוי ל־80% מהמניות.

שיכון ובינוי נאלצה להתפשר משמעותית על השווי בשל המשבר במניות האנרגיה המתחדשת ובשווקים בכלל, אבל מנגד היא צריכה את הגיוס כדי להקל על עצמה בפירעון ההתחייבויות שלה.

עוד נודע ל"כלכליסט" כי במסגרת ההנפקה ועוד לפני המהלך, שיכון ובינוי תמיר הלוואות של כ־400 מיליון שקל למניות שיכון ובינוי אנרגיה, והן ייכללו בשווי המבוקש ויגדילו את הונה העצמי של שיכון ובינוי אנרגיה. ההיקף של ההלוואות הוא מתוך הלוואות כוללות בכמיליארד שקל שהעמידה שיכון ובינוי לחברה־הבת לצורך פעילותה השוטפת. מועד הפירעון של יתרת ההלוואה, בגובה של כ־600 מיליון שקל, יהיה המאוחר מבין 24 חודשים לאחר מועד הפירעון החלקי שיבוצע באמצעות תמורת ההנפקה כאמור, או 48 חודשים לאחר המועד כאמור.

הפחתת השווי בלחץ המוסדיים נעשית למרות ביצועים טובים של כמה מהפרויקטים הגדולים שבבעלותה המלאה או החלקית של שיכון ובינוי אנרגיה, בהם פרויקט האגירה השאובה בגלבוע שהספקו 300 מגה־ואט ששיכון ובינוי אנרגיה מחזיקה ב־25.5% ממניותיו, הפרויקט הסולארי בצאלים שהספקו 120 מגה־ואט שבבעלותה המלאה של שיכון ובינוי, והפרויקט התרמו־סולארי שהספקו 120 מגה־ואט ששיכון ובינוי מחזיקה ב־50% ממניותיו.

שיכון ובינוי אנרגיה - שעוסקת בייזום, הקמה ותפעול של פרויקטים לייצור אנרגיה בטכנולוגיה פוטו־וולטאית, בגז טבעי ובטכנולוגיה תרמו־סולארית - נמצאת בבעלותה המלאה של קבוצת שיכון ובינוי שבשליטת נתי סיידוף. בסוף מאי פרסמה החברה תשקיף לגיוס של 750 מיליון שקל, בהנפקת 20% ממניותיה לפי שווי חברה של 3 מיליארד שקל לפני הכסף. ואולם, במסגרת המגעים מול הגופים המוסדיים, נרשמה ירידה משמעותית נוספת בשווי החברה. את הגיוס מוביל ברק קפיטל חיתום שגם העניק התחייבות חיתומית להנפקה.

ההון העצמי של שיכון ובינוי אנרגיה - שפועלת בישראל, ברומניה, באיטליה, בטקסס ובקליפורניה - הסתכם בסוף מארס ב־723 מיליון שקל לעומת 680 מיליון שקל בסוף 2021. החברה, המנוהלת על ידי דוד פז, סיימה את הרבעון הראשון של 2022 עם רווח נקי של 14 מיליון שקל - עלייה של 140% לעומת הרבעון המקביל. למעבר לרווחיות תרמה רכישה של פרויקטים חדשים, בעיקר תחנת הכוח ברמת חובב שנרכשה ב־2020 והניבה רווח של 104 מיליון שקל ב־2021.

תגיות