אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המוסדיים גילחו 16%: גדעון תדמור ייאלץ להסתפק בעלות שכר של 4.6 מיליון שקל גדעון תדמור | צילום: דניאל קמינסקי

המוסדיים גילחו 16%: גדעון תדמור ייאלץ להסתפק בעלות שכר של 4.6 מיליון שקל

אסיפת בעלי המניות של נאוויטס פטרוליום אישרה לאחר דחיות את עדכון תנאי בעל השליטה - ושל בכירים נוספים - לאחר שקוצצה הצעת החברה המקורית עבורו שעמדה על 5.5 מיליון שקל

20.11.2022, 06:00 | אמיר פרגר

לאחר שכינוסה נדחה פעמיים, הצליחה נאוויטס פטר יהש פטרוליום בפעם השלישית לקבל את אישור אסיפת בעלי המניות לעדכון מדיניות התגמול ותנאי השכר של בעל השליטה והיו"ר גדעון תדמור, סגנו יעקב כץ והמשנה למנכ"ל חנן וולף, אולם נאלצה לקצץ בהם.

תדמור יסתפק בתגמולים בעלות שנתית של 4.6 מיליון שקל, 16.5% פחות מכפי שנאוויטס ביקשה במקור ועמדו על 5.5 מיליון שקל. וולף וכץ יקבלו תגמול שנתי בעלות של 2.2 מיליון שקל כל אחד, ובעבור כץ מדובר בירידה של 10% מהצעת החברה ועבור וולף של 31%. השלושה גם ייאלצו להגדיל את היקף משרתם מעבר לדרישת החברה - תדמור יעבור למשרה מלאה במקום 75% שביקשה נאוויטס, ושני הבכירים הנוספים יועסקו במשרה מלאה במקום 90% בהצעה המקורית.

תדמור יקבל דמי ניהול חודשיים בעלות של 138 אלף שקל - ו־1.66 מיליון שקל לשנה, ואופציות בשווי שנתי של 2.9 מיליון שקל. כץ יקבל שכר בעלות חודשית של 138 אלף שקל ובסיכום שנתי 1.66 מיליון שקל, ואופציות ב־586 אלף שקל בשנה. וולף יקבל דמי ניהול חודשיים בעלות 138 אלף שקל ו־1.66מיליון שקל בשנה, ואופציות של 586 אלף שקל בשנה.

בעקבות צמצום מספר האופציות שיקבל תדמור ירד שוויין ל־11.7 מיליון שקל במקום 15 מיליון שקל. גם כמות האופציות לכץ ולוולף צומצמה, ושוויין ירד בשל כך ל־2.4 מיליון שקל לכל אחד במקום 3 מיליון שקלד. האופציות יבשילו בשלוש מנות שנתיות החל משנתיים ממועד הענקתן ובמחיר מימוש של 23.2 שקל לאופציה במנה הראשונה ו־24.2 שקל לאופציה במנה השנייה והשלישית, גבוה ב־22% וב־27% ממחיר המניה כיום (19.09 שקל למניה).

החברה נימקה את עדכון תנאי התגמול בהיותם של תדמור, וולף וכץ אנשי מפתח, ובכך שתנאיהם לא עודכנו במשך חמש שנים. תדמור וכץ גם לא קיבלו בונוסים, לעומת וולף שאושר לו ב־2021 בונוס של 14.6 משכורות בשווי 400 אלף דולר.

לפי מדיניות התגמול הקודמת ובהתאם להסכם השותפות, קיבלו תדמור, כץ וולף את תגמוליהם מהשותף הכללי, חברת פלר נפט וגז ניהול שבבעלותם (תדמור 62.5%), שאחראית לניהול השותפות וזכאית ל־0.2% מהכנסותיה. היקף התגמולים שהעבירה השותפות לשותף הכללי הגיעו ל־440 אלף שקל בחודש בתוספת מע"מ, ומכך היו זכאי כל אחד לתגמולים בעלות של 110 אלף שקל בחודש ובעלות שנתית של 1.3 מיליון שקל (מקבל תגמולים נוסף היה חנן רייכמן שסיים את כהונתו כמנכ"ל השותף הכללי בדצמבר 2021).

במסגרת עדכון מדיניות התגמול הועלה שכר הבסיס של היו"ר, המנכ"ל, ומנהלים בכירים בנאוויטס ל־115 אלף שקל כמשכורת חודשית ברוטו, במקום 100 אלף עד כה, ובמקום 125 אלף שקל שביקשה נאוויטס במקור. למנכ"ל ניתנה סמכות להעלות את שכר הכפופים לו עד 15% מתנאי הכהונה שאושרו בידי האורגנים המוסמכים בחברה.

המגעים עם המוסדיים הביאו לכמה הגבלות נוספות על התגמולים. במקרה של סיום העסקה נקבעה תקרה של 9 עלויות שכר חודשיות לתקופת ההודעה המוקדמת בתוספת מענק הסתגלות ומענק פרישה ושל 6 עלויות שכר חודשיות למענק פרישה בתוספת מענק הסתגלות, ככל שאלה יוענקו; בנוסף צומצמה תקרת הבונוס המיוחד האפשרי ל־3 משכורות חודשיות ברוטו במקום 6 שאושרו במדיניות התגמול הקודמת. בכל הנוגע לתגמול ההוני, תקרתו צומצמה מ־15 משכורות חודשיות ברוטו ל־12, כשתקופת ההבשלה המינימלית לקבלת מלוא התגמול נקבעה ל־3 שנים במקום 2–4 שנים, ונקבע כי במקרה של שינוי שליטה תוכל השותפות להאיץ רק מנה אחת של אופציות שטרם הבשילו (אלא אם כתוצאה משינוי השליטה יופסק המסחר באופציות שהוענקו). בנוסף עודכן היחס המירבי בין רכיבי התגמול המשתנים לסך התגמול ל-68% ואלה המשתנים יכללו גם מענקי חתימה ושימור ובונוס מיוחד.

נאוויטס נהנתה מהזינוק במחירי הנפט והגז בעקבות מלחמת רוסיה ואוקראינה. הכנסותיה בינואר־יוני כמעט הוכפלו לעומת התקופה המקבילה ל־238 מיליון שקל והרווח הנקי ברבעון השני הגיע ל־96.3 מיליון שקל. מחיר יחידות ההשתתפות של נאוויטס עלו השנה ב־12% לעומת מדד ת"א־125 שירד ב־7%.

תגיות