אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עלייה מתונה בשקל בפתיחת שבוע המט"ח - הדולר על 3.63 שקלים שקלים | צילום: שאטרסטוק

עלייה מתונה בשקל בפתיחת שבוע המט"ח - הדולר על 3.63 שקלים

הדולר נחלש ב-0.4% מול המטבע המקומי - היורו יורד ב-0.3% ל-4.01 שקלים; החלטת הריבית הבאה של בנק ישראל צפויה ב-22 במאי. פסגות: "בניגוד לפד האמריקאי, לבנק ישראל יהיה קשה לעצור את העלאות הריבית"

08.05.2023, 13:13 | מיקי גרינפלד

התחזקות מתונה בשקל בפתיחת שבוע המסחר במט"ח: הדולר נחלש ב-0.4% ונסחר ב-3.63 שקלים, היורו יורד ב-0.3% ל-4.01 שקלים. בשווקים הבינ"ל עולה היורו ב-0.3% ונסחר בסביבת 1.10 דולר.

המשקיעים בשוק המטבעות ממתינים השבוע לשני אירועי מפתח בחזית המאקרו - נתוני אינפלציה בארה"ב לחודש אפריל שיתפרסמו ברביעי הקרוב, והחלטת ריבית באנגליה, ביום חמישי. התחזית בארה"ב היא לאינפלציה שנתית של 5%, לצד עלייה חודשית של 0.4% במדד המחירים- מול נתונים של 5% ו-0.4% בהתאמה במרץ.

לפי התחזיות באנגליה, הבנק המרכזי בראשות אנדרו ביילי יעלה השבוע את הריבית ב-25 נקודות בסיס, מ-4.25% ל-4.50%. אף שהאינפלציה בבריטניה במגמת ירידה מתונה מאד, היא עדיין מרקיעה שחקים – עמד במרץ על 10.1%, לאחר מדד מחירים של 10.4% בפברואר ו-11.1% באוקטובר. זאת מול אינפלציה של 7% באיחוד האירופי.

נתוני האינפלציה של אפריל בישראל עוד לא פורסמו, אך במיטב מעלים כבר את התחזית למדד המחירים של מאי בשל ההתייקרויות האחרונות במוצרי המזון בכלל ובחלב בפרט. "בעקבות העלייה במחירי מוצרי החלב העלנו את תחזית האינפלציה לחודש מאי ב-0.1% ל-0.7%", אומר אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב.

"עוד 0.1% הוספנו לתחזית השנתית בגלל ההשפעה מתמשכת של פיחות השקל. בסה"כ, התחזית השנתית עלתה ל-2.8%", מוסיף זבז'ינסקי ומציין: "הירידה במחירי הסחורות בעולם, במיוחד סחורות האנרגיה, והחשש מהאטה משמעותית בפעילות הכלכלית פעלו להורדת ציפיות האינפלציה הגלומות בכל העולם. גם בישראל נרשמה ירידה, אך הציפיות בישראל בכל הטווחים גבוהות משמעותית מאשר במדינות האחרות".

החלטת הריבית הבאה של בנק ישראל תתפרסם ב-22 במאי, והוא לא צפוי לאמץ את הכיוון של הפד. "בניגוד לבנק המרכזי של ארה"ב, לבנק ישראל יהיה קשה לעצור את העלאות הריבית", אומר אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של פסגות בית השקעות.

גרינפלד מוסיף: "בשבועות האחרונים נרשמו לא מעט עליות מחירים, בעיקר בשוק המזון. האינפלציה בישראל עדיין לא במגמת ירידה ברורה ובטח שלא מהירה כמו בארה"ב. יתרה מכך, הסביבה הפוליטית חברתית מייצרת עדיין חוסר ודאות לגבי שוק המט"ח כאשר בסוף השבוע צפויה סוכנות הדירוג S&P לפרסם את הדו"ח שלה על ישראל.

גם אם השקל לא עובר פיחות חד, אין ספק שפרמיות הסיכון בשוק המט"ח גדלו ולכן גם פרמיות הסיכון של האינפלציה שבנק ישראל רואה מול עיניו. לכן, אלא אם מדד אפריל יפתיע באופן חריג כלפי מוטה, סביר להניח שבבנק ישראל יעלו את הריבית פעם נוספת בפגישה הקרובה. סביר גם להניח שבבנק לא יאותתו שזו ההעלאה האחרונה כמו בפד אלא ירמזו להעלאות נוספות גם בהמשך", מציין גרינפלד.


תגיות