אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס הגיוון בהייטק

דו"ח הגיוון בהייטק: ריסקיפייד מובילה מבין החברות הציבוריות

שחר סיליס, מנכ"לית יוזמת Power in diversity, חשפה את דו"ח הגיוון של תעשיית הסטארט-אפ הישראלית. לפי הנתונים שנלקחו מ-650 חברות, שיעור הנשים בסטארט-אפים עלה ב-4% בלבד משנה שעברה ועומד על 34%, כאשר בתפקידי הניהול בהייטק רק 24% הן נשים. שיעור הערבים בהייטק עומד על 2% בלבד, לעומת שיעורם באוכלוסיה שעומד על 21%

29.01.2023, 12:50 | תומר הדר

חברת ריסקיפייד היא חברת ההייטק הציבורית שמובילה בנתוני הגיוון בישראל - כך על פי דו"ח הגיוון של תעשיית הסטארט-אפ הישראלית שמפרסמת יוזמת Power in diversity במסגרת כנס הגיוון בהייטק של כלכליסט, בנק לאומי ומיתר בשיתוף Power in diversity.

"זו השנה השנייה שיוזמתנו מפרסמת את דוח הגיוון השנתי ואנו גאים בו", אמרה שחר סיליס, מנכ"לית יוזמת Power in diversity עם חשיפת הדו"ח. "Power in diversity הוקמה בשנת 2017 על ידי אלן פלד. המטרה היתה לקדם אוכלוסיות גיוון בסטארט-אפים טכנולוגיים בישראל. פלד עצמו הוא מייסד ושותף בקרן VINTAGE PARTNERS - הוא בעל חזון ותשוקה לנושא הגיוון וההכלה באמצעות ייצור של אקוסיסטם שמשקף את הרכב האוכלוסיה שבה אנו חיים. מדובר בנושא שקרוב ללבי. אני במקצועי מהנדסת כימיה ועבדתי מספר שנים בהייטק – שם נחשפתי ליתרונות שבהפריה שיוצר מגוון דעות, ליצירתיות שבכך וליתרונות לארגון, לפתיחות המחשבתית שמייצרת חשיבה הוליסטית, ומעבר לכך לתרומה של ההכלה והגיוון לחברה.

"יחד עם אלן שותפות ליוזמה עוד 20 קרנות הון סיכון שפועלות לקידום המטרה כל השנה. לדוגמה: קומרה, גלילות, פיטנגו, ויולה, NFX, מאור אינווסטמנט, GROVE, קרן אלה, BRM ,NEW ERA ,SVB 10D ,RED DOT ,F2 ,HETZ ,HEARST VENTURES DTCP".

עוד ציינה סיליס: "זו השנה השנייה שיוזמת Power in diversity מפרסמת את דו"ח הגיוון השנתי הסוקר את מצב הגיוון במאות סטארט-אפים באקוסיסטם הישראלי. השנה, בנוסף לנתונים על אחוז הנשים בסטארט-אפים, בתפקידי ניהול ובתפקידים טכנולוגיים, אספנו נתונים חשובים על ייצוג של אוכלוסיות גיוון נוספות, כלומר ערבים וחרדים. הדו"ח שנתוניו מוצגים כאן, הוא רק אחת הדרכים המשמשות אותנו במסגרת היוזמה לקדם אקוסיסטם אמיתי, מכיל ומגוון ובכך לסייע לחברות המובילות בתעשייה להיות מוצלחות יותר, רווחיות יותר וטובות יותר.

"במסגרת הדו"ח שערכנו, נבדקו השנה 650 חברות - זהו מספר משמעותי במשק הישראלי. כולן VC-backed ביסודן, עם מינימום של 50 עובדים, כלומר מדובר בפורטפוליו נרחב של חברות. כל הנתונים שאנו מביאים בדו"ח אומתו מול החברות ונותחו על ידי צוות היוזמה שלנו.

"בגזרת הנשים, גזרה חשובה מאין כמוה, על אף העובדה שנשים מהוות 51% מהאוכלוסייה, ההייטק עדיין מציג תמונה של מחסור בייצוג נשי בכל אחת מהרמות עם שיפור מזערי ביחס לנתונים בשנה שעברה. אחוז הנשים בסטארט-אפים עומד על 34%, עלייה של 4% בלבד בהשוואה לשנת 2022.

"בגזרת תפקידי הפיתוח, נשים מאיישות פחות משליש מתפקידי הפיתוח, 27.8% בלבד. מדובר בפועל בעלייה של 8% ביחס לשנה שעברה. בגזרת תפקידי הניהול ברמת Director , VP, level-C ניתן לראות עלייה של 6% שמביאה אותנו ל-24% בלבד בהשוואה ל-76% של גברים בתפקידי הנהלה. בהסתכלות על ערבים ישראלים וייצוג ערבים בסטארט-אפים, אחוזם באוכלוסיה עומד על 21%, כאשר בהייטק המסורתי, הנתונים עומדים על 2% ובסטארטאפים על 2.0% בלבד.

"ומה לגבי חרדים? חרדים מהווים 13% מהאוכלוסייה בישראל. אבל בהייטק המסורתי, 3% מהעובדים משתייכים למגזר החרדי, למעשה מדובר בחרדיות לרוב, ובסטארט-אפים הנתון עומד על 4% עובדים חרדים בלבד".

סיליס הוסיפה: "מלבד אוכלוסיות אלו, אנחנו פועלים כדי לקדם גיוון והכללה בכלל האוכלוסיות שאינן זוכות לייצוג ראוי בהייטק הישראלי, באקוסיסטם, בין היתר, בני העדה האתיופית ובעלי מוגבלויות ולהט"בים. לצערנו, בשל מספרם הנמוך והקושי במדידת האוכלוסיות השונות, לא הצלחנו להציג נתונים על אוכלוסיות אלו. עם זאת, החברות שנמצאות כאן איתנו ואלו שיוצגו ברשימה המובילה, פועלות לאורך כל השנה כדי לייצר תרבות ארגונית שוויונית ומכבדת עבור העובד באשר הוא אדם. במיוחד בימים אלו, העובדה שפתחתם את השבוע ב-8:30 בכנס שכולו מיועד לגיוון ואחריות חברתית, מעידה על הרצון המשותף לייצר שינוי הכרחי, בתעשייה המובילה קידמה, ודוגלת בחדשנות".

לדברי סיליס, "מתוך 650 חברות שנבדקו, אלו החברות שמשקיעות כל השנה לקידום הנושא ומובילות בקידום גיוון והכללה. הדירוג עצמו התבסס על חמש קטגוריות, כל אחת שוקללה ביחס שונה, שמבוסס על מספר הנשים בחברה, מספר הנשים בתפקידי ניהול ומספר הנשים בתפקידי פיתוח, שזכו למשקל גדול יותר בחישוב ומציגים מספרים הגבוהים משמעותית מהממוצע, וכן מספר הערבים והחרדים שעובדים בחברה.

"החברות שמוצגות כאן ופותחות את הרשימה הן החברות שמציגות את הנתונים הגבוהים ביותר, בפער מהיתר. לשמחתנו, יותר מחצי מהחברות הופיעו גם בדו"ח של 2021, כלומר הדו"ח של אשתקד - ואנחנו רק מקוות ומקווים שבסוף 2023 משימת הדירוג תהיה אף קשה יותר, וחברות נוספות יצטרפו לרשימה שכוללת את החברות המובילות לשנת 2021 שהפכו לחלק אינטגרלי בקהילה".

באשר לתוצאות: הדירוג עצמו מחולק לארבע קבוצות של חברות: קטנות - חברות שמעסיקות 50 עד 100 עובדים; "מיד סייז", כלומר בינוניות - חברות שמעסיקות 100 עד 500 עובדים; גדולות - חברות שמעסיקות 500 עובדים ומעלה. בנוסף השנה יש קבוצה של חברות ציבוריות.

במקום הראשון בדירוג של החברות הקטנות נמצאת חברת phone.do. לדברי סיליס, "חברה זו גם מובילה בייצוג הגבוה ביותר של מספר העובדים והעובדות מהאוכלוסיה החרדית". במקום השני בדירוג נמצאת חברת DARROW. לפי סיליס: "DARROW פתחה את הרשימה בשנה שעברה וכעת נמצאת במקום השני והמרשים". במקום השלישי נמצאת RISE UP ואחריה VENN במקום הרביעי, ו-CYMBIO במקום החמישי. את הרשימה סוגרות CLOUDSHARE ,DATALOOP ו-FRONTEGG.

לדברי סיליס: "בדירוג החברות הבינוניות, פותחת את הרשימה חברת טיילור ברנדס, חברת syte במקום השני, חברת זנסיטי במקום השלישי, האניבוק נמצאת במקום הרביעי. במקום החמישי חברת BOOK AWAY ואחריה GROWTHSPACE ואחריה DUDA ו-OPTIMOVE. מעבר לכך, חברת Agury מובילה עם הייצוג הגבוה ביותר של מספר העובדים והעובדות הערבים.

בדירוג החברות הגדולות, החברה שפותחת את הרשימה עם נתונים מרשימים היא מינט מדיה. במקום השני נמצאת Yotpo, אחריה במקום השלישי HiBob. במקום הרביעי נמצאת VERBIT ואחריה במקום החמישי נמצאת APPSFLYER. במקום השישי בדירוג החברות הגדולות נמצאת MELIO ואחריה במקום השביעי PAPAYAGLOBAL. את רשימת החברות הגדולות סוגרת VIA. לראשונה השנה דירגנו גם את חמש החברות הציבוריות שמובילות בנתוני הגיוון בישראל: במקום הראשון, שהיה צמוד מאוד, חברת ריסקיפייד, מיד אחריה חברת פיוניר, חברת אאוטבריין במקום השלישי, פייבר ומאנדיי דוט קום".

תגיות