אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"זה הזמן לחברה כמו צ'ק פוינט להגיע לשווי של 100 מיליארד דולר" דייב דה וולט. "זאת תהיה הפעם הראשונה שאנו נראה ירידה בהשקעות בחברות סייבר" | צילום: גלעד קוולרצ'יק

ראיון

"זה הזמן לחברה כמו צ'ק פוינט להגיע לשווי של 100 מיליארד דולר"

דייב דה וולט מנהל קרן ההשקעות נייט דרגון בראיון לכלכליסט: "יש כיום 7,000 חברות סייבר בעולם, הרבה מעבר לביקוש הקיים בשוק. זו בועה"

06.02.2023, 06:00 | מאיר אורבך

בחרתי את שמה של הקרן על שם אחת מהתקפות הסייבר הראשונות שעשתה ממשלת סין נגד ארצות הברית ב־2011", אומר דייב דה וולט (Dave DeWalt), שעומד בראש קרן ההשקעות נייט דרגון המנהלת 750 מיליון דולר.

דה וולט, שהגיע לאחרונה לביקור בישראל, נחשב לאחד הבכירים בתעשיית הסייבר העולמית ובעברו ניהל את החברות McAfee ו-FireEye. לאחר 22 שנה בתפקידי ניהול ייסד את קרן ההשקעות, שבין השאר מושקעת במספר חברות סייבר ישראליות, חלקן בשיתוף פעולה עם Team8.

אחד המנהלים המוערכים ביותר בעיניו של דה וולט הוא גיל שויד, מנכ"ל ואחד ממייסדי צ'ק פוינט. "גיל מנהל את החברה כבר למעלה משלושים שנה בהצלחה מרשימה", הוא אומר. "אני ניהלתי חברות במשך 22 שנים ולא יכולתי יותר.

"גיל חייב להבין שעכשיו זה הזמן של צ'ק פוינט להפוך לחברת סייבר בשווי של 100 מיליארד דולר (נכון להיום, השווי של החברה עומד על כ-16 מיליארד דולר - מ"א). עד היום לא היו חברות כאלו בעולם, אולם השנתיים הקרובות, ככל הנראה, יהיו התקופה בה חברות הסייבר הגדולות, ולא רק הן, יצאו למסע רכישות והצטיידות של טכנולוגיות ועסקים", הוא מוסיף.

לדבריו, "צ'ק פוינט מאוד שמרנית אבל גם השנה אפשר לרכוש חברות טובות במחירים מצוינים. יש עוד חברות מועמדות ואני מאמין שחלקן יכולות להפתיע כמו סניק וויז, פאלו אלטו או קראוד סטרייק".

כאמור, השנתיים הקרובות לטענתו, יהיו זמנן של החברות הגדולות לרכוש את החברות הקטנות בתחום. "בתקופה של צמיחה ושגשוג, עבור חברות קטנות וצעירות קל יותר לגייס לקוחות ולהתפתח. אולם, כאשר העולם סובל ממיתון, יעדיפו ארגונים גדולים לרכוש בעיקר שירותי סייבר מהחברות הגדולות. אנחנו נראה הרבה רכישות ומיזוגים בתעשיה של חברות סייבר והרבה פחות השקעה בחברות".

דה וולט מוסיף, כי "זאת תהיה הפעם הראשונה שאנו נראה ירידה בהשקעות בחברות סייבר ורוב החברות הגדולות יחפשו לרכוש חברות קטנות, בעיקר במחצית השנייה של 2023".

למרות הקונסולידציה בשוק, תחום הסייבר ממשיך להיות חם לדבריו. "אנחנו עדיין נמצאים בתקופה מרובת קונפליקטים בעולם - רוסיה, אוקראינה, המזרח התיכון, סין וטייוואן וצפון קוריאה – וככל שהם קיימים, המתקפות מתרבות, הסייבר משגשג ומניע חדשנות".

אחת התלונות שנשמעות על חברות הסייבר, לדברי דה וולט, היא הדימיון הרב ביניהן. "בכל תחום יש לא מעט חברות שלעין הלא מקצועית נראות זהות אולם התחום הטכנולוגי הוא תחום של הבדלים זעירים מאוד". לדעתו, התפתחות של חברה נבחנת ב"ריצה למרחקים ארוכים ומה שמבדיל בין החברות נמצא בכמה נקודות: היכולת של חברה למכור את המוצרים, ההון שבקופתה, יכולת ההפצה ורמת הביצוע.

"דוגמה לכך היא FireEye, מחברות הסייבר המובילות בעולם. מייסדי החברה הגיעו מפקסיטן, שם גם ישב מרכז הפיתוח עם טכנולוגיה טובה מאוד. הבעיה הייתה שגם לחמש המתחרות שלה הייתה טכנולוגיה טובה ודומה. מה שהכריע את התחרות היה רמת הביצוע (Execution) – היכולת להשתמש במוצר בטווח זמן קצר ולמכור אותו להרבה מאוד לקוחות בצורה מהירה ויעילה. זה מה שלבסוף העלה את שווי החברה מ־10 מיליון דולר למיליארד דולר בארבע שנים".

לדברי דה וולט יש כיום 7,000 חברות סייבר בעולם וזה ללא ספק הרבה מעבר לביקוש הקיים. "זו בועה של סייבר דרוויניסטי. מי שתשרוד תהיה מי שתיצלח את השנה הקרובה, למרות שלא בטוח שזה משבר של שנה בלבד".

בישראל דה וולט מעורב בלא מעט חברות. "הקהילה פה קטנה ומאוד קרובה אחת לשניה ויש כאן אווירת סייבר טובה", הוא אומר. "אני מאוד מאמין בחברת קלארוטי שיכולה להיות גדולה מאוד בתחום התעשייתי. הייתי בדירקטוריון של אילוסיב שנמכרה לאחרונה (לפרופפוינט ב־100 מיליון דולר, מ"א), וגם הייתי מעורב בחברת פורסקאוט (שנמכרה ב־1.9 מיליארד דולר ב־2020, מ"א). אני אשקיע הרבה בתחום בשנה הקרובה. זו תקופה שבה צריך להשקיע ואעשה הרבה יותר השקעות, בעיקר בשלבים מתקדמים של חברות – B וקדימה – אני משקיע בצמוד ל־team8, בחברות שמכניסות לפחות 10 מיליון דולר".

דייב דה וולט

תפקיד: מנהל ומייסד

קרן נייט דרגון

השכלה: דוקטורט במדעי המחשב מאוניברסיטת דלאוור

תפקידים קודמים: לשעבר מנכ"לMcAfee, FireEye ו־Documentum

עוד משהו: חובב גולף וטיולים ברחבי העולם

תגיות