אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיצוי קל אחרי ביטול עסקת הרכישה: הסכם השקעה חדש בין טאואר לאינטל מימין: מנכ"ל אינטל פט גלסינגר ומנכ"ל טאואר ראסל אלוואנגר | צילום: בלומברג

פיצוי קל אחרי ביטול עסקת הרכישה: הסכם השקעה חדש בין טאואר לאינטל

ענקית השבבים האמריקאית תספק שירותים ויכולות ייצור למפתחת השבבים האנלוגיים ממגדל העמק - שתשקיע עד 300 מיליון דולר ברכישת ציוד ונכסים אחרים במתקן של אינטל בניו מקסיקו; בחודש שעבר הודיעה האחרונה שהיא מבטלת את העסקה לרכישת טאואר לפי שווי של 5.4 מיליארד דולר, ושילמה לה דמי ביטול בסך 353 מיליון דולר, שלפי הערכות, משמשים למימון העסקה

05.09.2023, 17:18 | עומר כביר

אחרי ביטול הרכישה, עסקת ענק בין אינטל לטאואר: שתי החברות חתמו על הסכם במסגרתו ענקית השבבים האמריקאית תספק שירותים ויכולות ייצור למפתחת השבבים האנלוגיים ממגדל העמק. כחלק מהעסקה, טאואר תשקיע עד 300 מיליון דולר ברכישת ציוד ונכסים קבועים אחרים במתקן ייצור של אינטל בניו מקסיקו.

בחודש שעבר הודיעה אינטל שהיא מבטלת את העסקה לרכישת טאואר לפי שווי של 5.4 מיליארד דולר, לאחר שהרגולטור הסיני לא נתן את אישורו להשלמתה. כבר עם ההודעה על הביטול הבהירו שתי החברות שבכוונתן לפתח שיתופי פעולה אחרים. עתה, כשבועיים וחצי בלבד אחרי ביטול העסקה, מגיע כבר שיתוף הפעולה הראשון.

לפי הודעה משותפת של שתי החברות, אינטל תספק שירותי ייצור לשבבים שפיתחה טאואר (foundry). כחלק מההסכם, טאואר תעשה שימוש במתקני הייצור המתקדמים של אינטל בניו מקסיקו להרחבת כושר הייצור שלה בארה"ב, ותשקיע עד 300 מיליון דולר ברכישה מכונות שיותקנו במפעל ויהיו בבעלות טאואר.

ציוד זה ישמש את טאואר לייצור שבבי 300 מ"מ בהיקף של יותר מ-600 אלף שכבות בחודש. בין היתר, אינטל תייצר גם את תהליכי ה-BCD (פלטפורמה לייצור שבבי Power Management) של טאואר בגיאומטריות של 65 ננומטר במתקן החברה בניו מקסיקו. כחלק מביטול הרכישה, שילמה אינטל לטאואר דמי ביטול בסך 353 מיליון דולר. תשלום זה, לפי הערכות, משמש עתה למימון העסקה החדשה.

"אנו נרגשים להמשיך לעבוד עם אינטל", אמר מנכ"ל טאואר, ראסל אלוואנגר, בהודעה לעיתונות. "כאשר אנו מסתכלים על עתידה של טאואר ומתכננים את מסלול הצמיחה שלה, המיקוד העיקרי שלנו הוא להרחיב את שותפויות הלקוחות שלנו באמצעות כושר ייצור גדל בקנה מידה נרחב של פתרונות טכנולוגיים מובילים. שיתוף הפעולה הנוכחי עם אינטל מאפשר לנו למלא את הדרישות הצומחות של לקוחותינו, תוך התמקדות מיוחדת בפלטפורמות ה-Power Management ו-RF SOI, עם השלמת הכשרת תהליך הייצור המתוכננת כבר בשנת 2024. אנו רואים בכך צעד ראשון לקראת מספר פתרונות ייחודיים אפשריים עם אינטל".

לדברי החברה, זהו צעד המשמעותי בתהליך להגדלת כושר הייצור של טאואר, שיאפשר לה להרחיב שיתופי פעולה עם לקוחות אחרים ולקדם פיתוחים טכנולוגיים.

סטיוארט פאן, סגן נשיא בכיר ומנהל חטיבת שירותי ה-foundry של אינטל, אמר: "השקנו את החטיבה מתוך ראייה ארוכת טווח של שירותי foundry המספקים שרשרת אספקה מאובטחת, מבוססת וגמישה עם מיטב הידע הנרחב של אינטל במערכות ייצור שבבים ומעמדה כמובילה בעולם בתעשייה זו. אנו שמחים שטאואר רואה את הערך הייחודי שאנו מביאים עימנו ובחרה בנו על מנת לפתח את כושר הייצור של 300 מ"מ בארה"ב".


תגיות