אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Code for Israel: תעשיית ההייטק נרתמת למען הלחימה איסוף תרומות וציוד לתושבי עוטף עזה בתל אביב | צילום: מוטי קמחי

Code for Israel: תעשיית ההייטק נרתמת למען הלחימה

Code for Israel הוא אחד המיזמים המרגשים והאפקטיביים בתקופה זו, כולל מאות מתנדבים מעולם ההייטק שהתגייסו לסייע ולרתום את הטכנולוגיה וההון האנושי הייחודי של ישראל למען הלחימה. "מעבר להתגייסות חברי הקהילה, פנו אלינו עוד מאות אנשים מתעשיית ההייטק בישראל"

15.10.2023, 18:47 | יעקב גולדברג

השבוע האחרון היה מהקשים והכואבים ביותר שידעה מדינת ישראל, ומה שבכל זאת סייע להתרומם ולהישען על משהו היא השרשרת האנושית המופלאה שכולנו נחשפנו אליה. ברשתות החברתיות, בקבוצות הווטסאפ וכמובן בחיים עצמם כולם התגייסו למטרה אחת: לעזור.

לצד המיזמים וההתארגנויות שקמו תוך לילה, אלפי העמותות בישראל נדרשות כעת למקסימום פעילות (ולא פעם במינימום כוח אדם). אחד המיזמים המרגשים של התקופה שיכול לסייע להן רבות, הוא "קוד פור ישראל", ארגון שמבוסס על קבוצת הייטקיסטים שרותמים את הטכנולוגיה וההון האנושי הייחודי בישראל לפעילויות החירום המגוונות.

Code for Israel מורכב מקהילה של למעלה מאלף מתנדבים מעולמות הדאטה, תוכנה, מוצר, מערכות מידע, יזמות ועוד. בשגרה, הארגון עוסק בעיקר בפיתוח והטמעת פתרונות טכנולוגיים לגופים חברתיים בישראל, בימים אלו הוסבו מאמצי הפעילות כדי לסייע לעמותות ולמיזמים במערך החירום - מסיוע טכנולוגי בהקמה מאפס של ממשקים שונים לצד הטמעה או פיתוח של פתרונות טכנולוגיים, במטרה להגדיל ולייעל את כמות ואופן הטיפול ולאפשר לארגונים השונים להתמקד בעבודת הקודש שהם עושים.

על פי ים פנסקי, מנהלת קהילה ושיווק של הארגון, כ-25 פרויקטים כבר מנוהלים בימים האחרונים. חלקם הגדול ארגונים שהיו פעילים וכעת נדרשת התאמות כמו עמותות שמעניקות טיפול רגשי ויש צורך להטמיע מערכות לניהול וזימון פגישות תמיכה ולבנות דפי נחיתה מותאמים. "למשל עמותת "חלל בלב", שם המתנדבים בנו פלטפורמת ווב לניהול, איסוף ותיעוד מידע מאזרחים בנוגע לחללי המערכה שנפלו במשימת ההגנה על המולדת".

עוד מיזם שעלה בימים האחרונים ומתנדבי "קוד פור ישראל" שותפים לו, הוא אתר שיזמו קבוצת סטודנטים מהאוניברסיטה העברית שמרכז את כלל היוזמות העצמאיות לתרומות כספיות, ציוד, מזון ועוד לחיילם בחזית ולתושבי העוטף. פנסקי מציינת כי הפלטפורמה שהוקמה מייעלת את כל המהלך כאשר היא מאפשרת תפריט בחירה נוח לשימוש עבור המעוניינים לתרום ואו להתנדב, ומחברת ביניהם לבין אלו המחפשים מענים לסיוע, לפי תחומים. האתר מתחבר לחמ"ל מתנדבים לתפעול יעיל ומדויק של הפניות, כולל הסרתן כאשר הצורך סופק.

עד כמה המערכות שלכם משפיעות על כלל הפעילות של העמותות?

"המרכז לסיוע הוליסטי ע"ש יורי שטרן פנה אלינו לסיוע בהעמדת פתרון לזימון וקביעת הטיפולים שיאפשר פנייה יעילה לאוכלוסייה הנרחבת של מפוני העוטף וניצול מיטבי של שעות הטיפול שנתרמו. המערכת שפיתחנו תאפשר למפוני העוטף לאתר את הטיפול בו הם מעוניינים לפי סוג הטיפול, מיקום גיאוגרפי, תורים זמינים ופרמטרים נוספים ולקבוע תור ללא תיאומים טלפוניים או עבודה ידנית באמצעות הסמארטפון או כל עמדת מחשב זמינה".

"חשוב לציין שבגלל שמדובר במערכות שהוטמעו בימים האחרונים, עוד אין אפשרות לזקק ולקבוע במדויק איך המערכת מייעלת את כלל הטיפול והניהול".

האם אתם קשורים לחברות הייטק או שאתם גוף עצמאי שנשען על הידע של המתנדבים?

"אנחנו גוף עצמאי. יש כמה חברות טק שפנו אלינו וחיברו באופן מרוכז עובדים שלהם להתנדבות בשעת חירום, וגם בשגרה".

"בנוסף, יצרנו שת"פ עם חברות הייטק שמציעות את המערכות שלהם לעמותות וגופים שפועלים בחירום, ללא עלות. חברת Balcony לדוגמא, מספקת אפליקציית דיווח מהשטח שמאפשרת מעקב אחר הודעות המשתמשים לפי מיקום, לצד דשבורד למעקב בזמן אמת וניהול קבוצות לפי אזורים ו/או בעלי תפקידים. אנחנו מקבלים פניות מעמותות וככל שאנחנו מזהים שהצורך שלהן יכול להיענות ע"י מערכת קיימת של אחת החברות, אנחנו מייצרים את החיבור ומקדמים את שיתוף הפעולה".

תנועת "קוד פור ישראל" הוקמה כדי לגשר על הפער הקיים בין עולם ההייטק לעולמות החברתיים והציבוריים, ובשנים האחרונות מאות מתנדבי התנועה היו שותפים לכמה פרויקטים חברתיים מסקרנים וחשובים. כך לפני כשלושה חודשים בשיתוף פעולה עם מתנדבי התנועה למאבק באנטישמיות ברשת וחברת Final הישראלית, פותח אלגוריתם ייעודי שמתבסס על בינה מלאכותית לניטור ודיווח על תכנים אנטישמיים המתפרסמים מדי יום במגוון רשתות חברתיות.

"ההתגייסות לסיוע מרגשת", מציינת פנסקי. "מעבר להתגייסות של חברי וחברות הקהילה שלנו, פנו אלינו עוד מאות אנשים מתעשיית ההייטק בישראל. אנחנו שמחים להמשיך ולרתום את הקידמה הטכנולוגית ואת ייחודיותה של אומת הסטארט-אפ, כדי לסייע ולייעל את המגזר החברתי בישראל, ולגעת בעוד אלפי ישראלים- גם, ובעיקר בשעות קשות אלו".

• מתנדבים טכנולוגיים שרוצים לסייע. להרשמה

• ארגונים ועמותות שצריכים סיוע טכנולוגי בחירום. להרשמה

• לשליחת יוזמות ורעיונות עצמאיים לפתרונות טכנולוגיים בחירום. להרשמה

תגיות