אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיקרוסופט אימצה פלטפורמת תקשורת מהירה שיוצרה בישראל ענן מיקרוסופט | צילום: רויטרס

מיקרוסופט אימצה פלטפורמת תקשורת מהירה שיוצרה בישראל

ענקית הטכנולוגיה חתמה לאחרונה על חוזה עם ענקית השבבים אנבידיה להטמעת הטכנולוגיה שפותחה על ידי החברה במרכז המקומי שלה ביקנעם. הפלטפורמה תוטמע במערכי מחשוב הענן של החברה, Azure

14.11.2022, 17:51 | רפאל קאהאן

אנבידיה ומיקרוסופט חתמו על הסכם במסגרתו האחרונה תטמיע את טכנולוגיית התקשורת המהירה Quantum-2 InfiniBand במערכי מחשוב הענן Azure שלה. בניגוד לטכנולוגיות אחרות של אנבידיה שמפותחות במקביל במספר מקומות בעולם, מדובר הפעם בפלטפורמת תקשורת מהירה מאוד שכולה פיתוח כחול-לבן ומתבססת על מרכז הפיתוח המקומי של ענקית השבבים.

על פי נתוני היצרנית, הפלטפורמה מאפשרת קצבי העברת נתונים של עד 400 גיגה-ביט לשנייה. כדי לסבר את האוזן, חיבור אינטרנט מהיר מאוד מגיע למהירות של 10 גיגה-ביט לשנייה. פלטפורמת התקשורת הזו תשמש בעיקר במחשבי-על או HPC (High Performance Computing) ומיועדת לעומסי עבודה המחייבים מהירות עבודה גבוהה - למשל, מטלות של מציאות מדומה או מטאוורס.

בהקשר של טכנולוגיית המטאוורס - שבאנבידיה מכנים אומניברס - החברה פיתחה פלטפורמה שמאפשרת לייצר תאום דיגיטלי וירטואלי של מרכז נתונים. הרעיון הוא לספק למתכנני דאטה סנטרים אפשרות לבחון את העיצובים שלהם ואת מערכי המחשוב באופן וירטואלי - כלומר, בסימולציה. כך ניתן לבדוק אם המערכות פועלות באופן מדויק לפני שמרכיבים את הציוד. השימוש בסימולציות אמור לייעל את העבודה תוך חיסכון בזמן ובהשקעות בתשתיות. גם כאן מדובר בטכנולוגיה שבחלקה הגדול פותחה בישראל - בעיקר טכנולוגיית NVIDIA Air.

בהדגמה שביצעה אנבידיה בכנס מחשוב העל SC22 היא הראתה כיצד ניתן לבצע הדמיות של מרכזי נתונים תוך שימוש בפלטפורמת Air. טכנולוגיית התקשורת החדשה שאנבידיה הציגה מתבססת לא מעט על רכישת מלאנוקס הישראלית באפריל 2020 תמורת כ-7 מיליארד דולר. מרכז הפיתוח של החברה ביקנעם עדיין נמצא במבנה ששימש את מלאנוקס.

אנבידיה, צריך לומר, נמצאת היום במקום די בעייתי בשוק השבבים. היא נאלצה למכור הרבה מאוד כרטיסים גרפיים שלה במחירים נמוכים מאוד לאחר שנתקעה עם מלאי גדול שלא הצליחה למכור, ובנוסף לכך כרטיס הדגל החדש שלה - ה-4090, שהושק לא מזמן עבור גיימרים (מאוד עשירים) - התברר כמאוד יקר וכגורם לבעיות ביצועים במחשבים שלא מותאמים להתמודד החום הגבוה שהוא מייצר.

בישראל החברה שהודיעה בתחילת השנה שתגייס 1,000 עובדים עד סוף השנה כבר מיתנה את התחזיות שלה. כעת היא מדברת על 600 גיוסים ולא ברור אם תעמוד ביעד עד לסוף דצמבר הקרוב.

בינתיים, היא מצליחה להכות את אינטל בתחום הכרטיסים הגרפיים - תחום שאליו החברה של פט גלסינגר נכנסה רק לאחרונה - ובתחום השבבים לבינה מלאכותית. הבאנה לאבס של אינטל עדיין רחוקה מלערער את שליטתה של אנבידיה בתחום. מצד שני, קריסת תחום הקריפטו שברובו מתבסס על שבבים גרפיים - בדיוק אלה שאנבידיה מייצרת - אמור לייצר בעיה נוספת עבורה בחודשים הקרובים.


תגיות