אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ג'ק מא מוותר על השליטה באנט גרופ, אך הנפקתה עדיין תתעכב ג'ק מא. נפרד לשלום מהשליטה | צילום: גטי

ג'ק מא מוותר על השליטה באנט גרופ, אך הנפקתה עדיין תתעכב

מייסד ענקית הפינטק הסינית ובעל השליטה בה עומד לרדת לאחזקה של 6.2% בלבד בעקבות הלחץ המאסיבי שהופעל מצד הרשויות במדינה; עם זאת, ההנפקה שבוטלה בנובמבר 2020 לא תוכל להתבצע מיידית כי לפי התקנות על החברה להמתין שלוש שנים מרגע החלפת השליטה בה ועד שתוכל להיסחר בבורסה

07.01.2023, 10:06 | חדשות חוץ

מייסד אנט גרופ, ג'ק מא, יוותר על השליטה בענקית הפינטק הסינית במסגרת ארגון מחדש שאמור להביא לסיומו את הלחץ הרגולטורי המופעל על החברה מצד הרשויות במדינה - לחץ שהחל לאחר שהנפקת הענק שהיתה מתוכננת עבורה בוטלה לפני שנתיים.

ההנפקה בהיקף של 37 מיליארד דולר הייתה אמורה להיות הגדולה בעולם, אך היא בוטלה ברגע האחרון בנובמבר 2020, מה שהוביל לארגון מחדש של חברת טכנולוגיית הפיננסים, ולהשערות לפיהן מא המיליארדר ייאלץ לוותר על שליטתו בה. למרות שמספר אנליסטים אמרו שהוויתור על השליטה יסלול את הדרך לתחיית ההנפקה, השינויים עליהם הודיעה החברה היום (שבת) צפויים להביא לעיכוב נוסף, בשל הרגולציה הקיימת ביחס לביצוע הנפקות. לפי התקנות כיום, על חברות להמתין שלוש שנים מרגע החלפת השליטה עד שהן יכולות להתחיל להיסחר. בבורסת STAR משנגחאי ההמתנה עומדת על שנתיים, ובבורסת הונג קונג על שנה.

מא, מורה לאנגלית בעברו, החזיק בשלב מסוים ביותר מ-50% מזכויות ההצבעה באנט גרופ, אך משמעות השינויים היא שחלקו בחברה יירד ל-6.2% בלבד, על פי חישוב שביצעה סוכנות הידיעות רויטרס. מא מחזיק כיום רק ב-10% ממניות אנט – שלוחה של ענקית המסחר האלקטרוני עליבאבא - אך הוא שולט בה דרך חברות אחרות, כך על פי מידע שפרסמה החברה לקראת הנפקתה שנגנזה ב-2020. הנגזו יונבו (Hangzhou Yunbo), חברת השקעות של מא, החזיקה בשתי ישויות נפרדות שהחזיקו יחד 50.5% ממניות אנט.

הוויתור על השליטה מצדו של מא מגיע בשעה שאנט גרופ מתקרבת לסיום הארגון מחדש שלה, שארך שנתיים, לאחר שהרשויות הסיניות איימו עליה בקנס של יותר ממיליארד דולר, כך דיווחה רויטרס בנובמבר. הקנס, אם יוטל, יהיה חלק מפעולה נחרצת וחסרת תקדים של בייג'ינג נגד ענקיות טכנולוגיה בשנתיים האחרונות, שחתכה מאות מיליארדי דולרים משוויין וצימקה את הכנסותיהן ורווחיהן. עם זאת, בחודשים האחרונים ריככו הרשויות את הטון, על רקע הניסיונות לאושש את כלכלת המדינה שנפגעה קשות בהתפרצות קשה נוספת של מגיפת הקורונה.

תגיות