אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חובות של 35 מיליון שקל: צו עיכוב הליכים לרשת המלונות "אוליב רימונים" חדר במלון אוליב גלבוע | צילום: יובל הנדלר

חובות של 35 מיליון שקל: צו עיכוב הליכים לרשת המלונות "אוליב רימונים"

בכך נענה ביהמ"ש לבקשת החברות המנהלות את הרשת. בין הסיבות לקשיים - עליית הריבית, הקורונה ומלחמת חרבות ברזל. בימים האחרונים, מתקיימים מגעים בין החברה לבין הממשלה לצורך הסבת חלק מהמלונות לאירוח משפחות המפונים. בין המלונות הידועים של הרשת: מלון וויטהאוס וגורדון בתל אביב, מלון מדיסון נהריה, מלון שבטים בהר תבור, מלון גלבוע ומלון אקוודוט

22.10.2023, 13:03 | ליטל דוברוביצקי

חברות מנהלות של רשת המלונות "אוליב רימונים" פנו לבית המשפט המחוזי בחיפה בבקשה לצו עיכוב הליכים לאחר שנקלעו לחובות של בין 30 ל-35 מיליון שקל. הבקשה הוגשה לצורך שיקום הרשת.

בית המשפט המחוזי בחיפה הוציא ביום שישי צו עיכוב הליכים לחברת פורת מלונות 2022. החברה נמנית על קבוצת רשת מלונות אוליב רימונים אשר הפעילה כ-18 מלונות ברחבי הארץ. הרשת והקבוצה מנוהלת באמצעות חברת פורת מלונות 2022 ובאמצעות חברת פורת ניהול שהגישה אף היא בקשה דומה. החברות המפעילות את הרשת מבקשות צו לעיכוב הליכים למשך תקופה של 90 ימים ולמנות את עוה"ד שלום גולדבלט ואיתי פריימן כמנהלי ההסדר. השופטת בטינה טאובר קבעה דיון ליום שלישי הקרוב וציינה כי קיום הדיון תלוי במצב הבטחוני ובקבלת אישור לקיום הדיון. בשלב זה הוצא צו עיכוב הליכים ולא ניתן לפתוח נגד הרשת בהליכים משפטיים. הבקשה הוגשה לפי תיקון 4 שמספק הקלות לחברות שנקלעו לקשיים בעקבות הקורונה. על פי תיקון 4 לא מתמנה נאמן המשתלט על החברה אלא ממונה מנהל הסדר שמסייע בגיבוש הסדר נושים.

מהבקשות עולה כי לחברות המפעילות את הרשת חובות למערכת הבנקאית, לגופי אשראי חוץ בנקאיים, לספקים, לעובדים ולרשויות, בסך של כ- 30-35 מיליון שקל. בנוסף, קיים לרשת חוב בעלים בגין הלוואת בעלים והלוואות מבני משפחה אשר הזרימו בשנים האחרונות הלוואות בסך כולל של כ- 18 מיליון שקל. במסגרת הבקשה נטען כי בין יתר החובות של הרשת יש לה חוב לבנק דיסקונט שעומד על כ-7.5 מיליון שקל, לבנק לאומי כ-1.5 מיליון שקל , אורי מקס חוב של כ-3 מיליון שקל, לגמא חוב של 2 מיליון שקל , חוב לעובדים של כחצי מיליון שקל, סך של מיליון שקל כלפי ספקים, חוב של כ-18 מיליון שקל בגין הלוואות של קרובי משפחה ושל הבעלים ועוד.

במסגרת הבקשה נטען כי הקבוצה מנוהלת על ידי שתי חברות ומחזיקה בין היתר בזכויות לניהול בתי מלון באמצעות החברות האלה : 100% מחברת מלון שבטים, 100% מחברת מלון מעלה גלבוע, 100% מחברת מלון אטמאנג'י, 100% מחברת דולפין ויליג' המוחזקים בשרשור על ידי חברת אוליב, 100% מחברת גיא גלמפינג , 25% מחברת אוליב אין נהריה , 100% מחברת גיא פורת ניהול מלונאות ירושלים ועוד. בין המלונות הידועים של הרשת ניתן למנות את מלון וויטהאוס וגורדון בתל אביב, מלון מדיסון נהריה, מלון שבטים בהר תבור, מלון גלבוע, מלון אקוודוט ועוד.

במסגרת הבקשה שהגישו החברות המנהלות את הרשת באמצעות עוה"ד שי מילוא ויניב אינסל מצויין כי הקבוצה הוקמה לפני כשני עשורים על ידי עמית פורת, על מנת לשמש כרשת לאירוח כפרי ברחבי הארץ, ועם השנים התפתחה הרשת ונכנסה גם לתחום המלונאות העירונית. הקבוצה מתמחה בייזום, פיתוח וניהול של מלונות בוטיק בסטנדרטים גבוהים של איכות. כחלק מהתרחבות הקבוצה בשנת 2019 נרכש המותג "רימונים" מחברת הכשרת היישוב. כאמור, הקבוצה מנוהלת על ידי שתי חברות אם: חברת פורת מלונות 2022 וכן חברת פורת ניהול.

החברות המנהלות טוענות כי עד לפרוץ מגפת הקורונה, הרשת שגשגה והתרחבה, באופן שהכנסותיה לשנת 2019 עמדו על סך של כ-50 מיליון שקל אך לאור הקורונה בשנת 2020 עמדו הכנסותיה על כ-22 מיליון שקל בלבד ובשנת 2021 עמדו הכנסותיה על כ- 62 מיליון שקל ובשנת 2022 עמדו הכנסותיה על כ- 79 מיליון שקל , סכומים נמוכים מהצפוי, כאמור בשל ובעקבות מגפת הקורונה שעדיין השפיעה על התיירות הנכנסת בישראל אשר לא חזרה לקדמותה. הפגיעה המהותית יותר הייתה במלונות תל אביב וירושלים של הקבוצה, אשר נפגעו קשות.

נטען כי מענקי הקורונה שהתקבלו מהמדינה לא כיסו את ההוצאות, ומה גם שחלק ממלונות הרשת (כגון מלון שבטים המוחזק על ידי החברה) נפתחו לאחר שנת 2019 ולכן לא היו זכאים למענקים.

כמו כן טוענות החברות כי עלייה בשיעורי הריבית ועלויות האשראי היו אירוע חיצוני נוסף שפגע בחברה והשפיע קשות על התוצאות הכלכליות של הקבוצה על היכולת לייצבה. "בשלב הנוכחי, חלק מחברות הקבוצה סובלות מגירעון תזרימי קשה וחלקן האחר עלולות להיקלע למצוקה תזרימית בתוך פרק זמן קרוב, ובשל כך קיים צורך חיוני ומהותי דחוף ביותר בהקפאת הליכים לקבוצה כולה, במטרה להגיע להסדר חוב עם הנושים השונים ולמנוע חלילה השמדת ערך. זאת ועוד. יצוין כי בחודשים האחרונים, נושים שונים הפעילו ומפעלים לחצים כבדים על מנהל החברה, עמית פורת, לבצע פעולות כאלה ואחרות אשר עלולות לפגום בהליך השיקומי.

בשל מצב החירום המיוחד ברחבי המדינה על רקע המלחמה מאז יום 07.10.2023 קיימת פגיעה חדה במלונות השונים ולמעשה שיתוק פעילות. "מצב זה מקשה עד מאוד על החברה והקבוצה במבחינה תזרמית. בימים האחרונים, מתקיימים מגעים בין החברה לבין ממשלת ישראל לצורך הסבת חלק מהמלונות לאירוח משפחות המפונים, וגם משום כך קיימת בהילות למתן הצו לעיכוב הליכים, על מנת שיהא בידי החברה להתקשר בחוזים מתאימים ביחס לחלק מהמלונות המנוהלים על ידה באופן שיתרום תרומה משמעותית להפעלתה ולהבראתה גם בתקופה זו", נטען .

עוד נטען כי הסדר החוב אותו בכוונת הרשת להציע לנושים הינו הסדר אשר מתבסס על תכנית כלכלית מאוחדת לשתי חברות האחזקה והניהול החולשות על הרשת. "כאמור, כיום מפעילה הרשת 18 מלונות ברחבי הארץ, כאשר במסגרת התכנית המוצעת, תמשיך הרשת להפעיל את שמונה המלונות הרווחיים ביותר בלבד, תוך סגירת כל יתר המלונות שאינם רווחיים". יודגש כי ישנם מלונות בהם הרשת היא שותפה עם שותפים אחרים שאינם קשורים לבקשה ולא הגישו אותה.

בתוך כך נודע כי חברת אורי מקס של איש העסקים אורי מקס, מנכ"ל מקס סטוק הגישה היום (יום ראשון) לבית המשפט בקשה למנות כונס נכסים לאכיפת שיעבוד שנרשם לטובתה. זאת בטענה כי חברת פורת ניהול מלונות (שהגישה בקשה לצו עיכוב הליכים בעניין רשת אוליב רימונים) חייבת לה כ-3.3 מיליון שקל. בבקשה נטען כי חברת פורת ניהול מלונות מחזיקה ב-50 אחוז ממניות חברת נהריה אשר מחזיקה נכנס נדל"ן המצוי בנהריה ומשמש כמלון הידוע כמלון מדיסון. עוד נטען כי המניות המשועבדות לטובת חברת אורי מקס מהוות 50 אחוז ממניות חברת נהריה.




תגיות