אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן JTLV רוכשת מלאומי 50% מבית לין בת"א ב-325 מיליון שקל אריאל רוטר, עמיר בירם ושלמה גוטמן השותפים ב- JTVL | צילום: שרון גבאי

קרן JTLV רוכשת מלאומי 50% מבית לין בת"א ב-325 מיליון שקל

בנק לאומי שמחזיק במבנה במרכז ת"א צפוי לפנות את יחידותיו ממנו בשנה הקרובה, והצדדים יחפשו שוכרים אחרים ויפעלו במקביל להשבחתו

04.04.2023, 13:49 | אמיר פרגר

למרות ההאטה וחוסר הוודאות בשוק הנדל"ן, קרן JTLV שמנוהלת על ידי עמיר בירם, אריאל רוטר ושלמה גוטמן, מסכמת עוד עסקה. לאחר עסקת המיזוג עם שמן תעשיות במגזר הלוגיסטיקה בחודש שעבר, כעת היא רוכשת 50% מבניין המשרדים בית לין מבנק לאומי בתמורה ל-325 מיליון שקל, בעסקה המגלמת לבניין שווי של 650 מיליון שקל. הבניין, שממוקם בפינת הרחובות לילינבלום, יהודה הלוי ונחלת בנימין בתל אביב (שהקנו לו אף את שמו), משמש כיום את הבנק, וזה צפוי לפנות ממנו את משרדיו לא יאוחר מסוף מרץ 2024 עם השלמת מעבר יחידות המטה וההנהלה הראשית שלו ללוד.

הבניין, בשטח של כ-4 דונם, ובו כ-17 אלף מ"ר משרדים ו-250 מקומות חניה תת קרקעיות, נמצא בלב המע"ר של ת"א, וסמוך לו מצויה תחנת אלנבי של הקו האדום של הרכבת הקלה שצפויה להתחיל לפעול בחודשים הקרובים. בכוונת הצדדים להשכיר את הנכס בשלב ראשון לשוכרים חדשים שיחליפו את יחידות הבנק, ובהמשך לפעול להשבחתו. התב"ע הרלוונטית (ת"א 5000) מאפשרת הוספת זכויות בנייה למטרות עירוב שימושים הכוללים מגורים, משרדים, מסחר ומלונאות, כשבהמשך רחוב יהודה הלוי צפויה ישראל קנדה להקים מגדל של 40 קומות בעירוב שימושים דומה.

אופן מימון העסקה על ידי JTLV, ממקורות עצמיים או במימון חיצוני, עדיין לא ידוע. הקרן צירפה את ג'סיקה ומרטין חכימי, זוג יהודים מארה"ב, כשותפי מיעוט בעסקה.

בנק לאומי צפוי לרשום בגין המכירה רווח לפני מס של 265 מיליון שקל. במאי 2022 מכר הבנק את מבנה ההנהלה הראשית שלו, בית מאני, הסמוך לבית לין, לקרן הריט סלע נדל"ן בתמורה ל-623 מיליון שקל, שממנה צפוי לו רווח של 524 מיליון שקל. מסירת הנכס צפויה בסוף השנה הנוכחית אך לבנק אפשרות לדחות אותה בשנה נוספת. עוד קודם לכן, ב-2017 מכר את מבנה הסניף המרכזי בפינת הרחובות יהודה הלוי והרצל (שעליו יוקם הפרויקט של ישראל קנדה) בתמורה ל-277 מיליון שקל וממנה הפיק רווח של 265 מיליון שקל.

JTLV שהוקמה ב-2011 מתמחה בייזום והשבחה של נכסי נדל"ן בישראל. עד היום גייסה כ-5 מיליארד שקל ב-3 קרנות שהקימה. הקרן שותפה, בין השאר, בקניונים רמות בירושלים, רננים ברעננה, בקריית אתא, ובמתחמי היקב בראשון לציון, הקולוסיאום ומד"א בתל אביב וכי"ח בירושלים. בתחילת משבר הקורונה ניצלה את המצוקה הפיננסית שאליה נקלע יצחק תשובה בשל נפילת מחירי הנפט ורכשה מידי קבוצת דלק שבשליטתו את השליטה באלעד מגורים החדשה במאי 2020 תמורת 198 מיליון שקל. ב־2021 רכשה הקרן את שארית אחזקתו של תשובה תמורת עוד 68.5 מיליון שקל ועלתה לאחזקה של 90% באלעד. באפריל 2021 רכשה הקרן 17% מחברת הנדל"ן דוניץ תמורת 120 מיליון שקל וביוני 2022 השלימה את המיזוג בין שתי החברות בעסקת החלפת מניות שבהשלמתה הפכה אלעד מגורים לחברה־בת של דוניץ. כיום מחזיקה הקרן ב־43% ממניותיה של דוניץ שנסחרת כיום לפי שווי של 1.49 מיליארד שקל.





תגיות