אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקיצוץ לא הספיק למוסדיים - והאסיפה לאישור שכר מנכ"ל שיכון ובינוי שוב נדחתה תמיר כהן, מנכ"ל שיכון ובינוי | צילום: עמית שעל

הקיצוץ לא הספיק למוסדיים - והאסיפה לאישור שכר מנכ"ל שיכון ובינוי שוב נדחתה

עלות שכרו המוצעת של תמיר כהן קוצצה ב-3.2 מיליון שקל - ואולם הגופים המוסדיים עדיין לא מסכימים לאשרה; ב-12 החודשים האחרונים צללה מניית החברה ב-34.5%

14.06.2022, 22:10 | אלמוג עזר

במשך חודשיים וחצי ניסה תמיר כהן לשכנע את מנורה מבטחים, הפניקס והראל לאשר את תנאי השכר שלו כמנכ"ל חברת הנדל"ן שיכון ובינוי.

כהן, שכיהן עד אפריל האחרון בתפקיד כפול, יו"ר ומנכ"ל, העדיף לקבל את דרישת המוסדיים ולהישאר בתפקיד המנכ"ל, בעוד הדירקטור דורון ארבלי ימונה ליו"ר. המוסדיים מצידם, היו אמורים לאשר שכר בעלות של עד 15.2 מיליון שקל בתמורה, לעומת שכר קודם בהיקף של 10 מיליון שקל.

כהן, כמו מנכ"לים רבים לפניו ובהם עופר גרינבאום ועידן וולס גילה לפתע כי המוסדיים אינם מוכנים עוד לאשר העלאות שכר בתקופה של ירידות חדות בשווקים. כך, ביטלו אלה לאחרונה מענקים ושידרוגי שכר בחברות ציבוריות כמו פועלים איביאי (גרינבאום), קבוצת דלק (וולס), ארד ומטריקס וכך החליטו לנהוג גם עם מנכ"ל שיכון ובינוי הטרי.

המוסדיים אמנם התנגדו לשכר והמענקים של ארבעת המנכ"לים המוזכרים, אולם אלו הצליחו להבטיח לעצמם שידרוגי שכר בהיקף של מיליוני שקלים על ידי כלי האובר רולינג. סעיף בחוק שמאפשר לוועדת תגמול בחברה ציבורית לצאת נגד החלטת המניות במידה שזו בטוחה שאישור השכר יהיה לטובת החברה.

ואולם, לרוע מזלו של כהן, מצבה של שיכון ובינוי שונה משל החברות המוזכרות. שיכון ובינוי תלויה בשביעות רצונם של המוסדיים מעבר להיותם בעלי מניות - כשותפים עסקיים לכל דבר. כפי שהסביר בכיר בחברה לכלכליסט, אלו מממנים את הפרויקטים של החברה ורוכשים ממנה נכסים מוגמרים. במילים אחרות, יציאה של הנהלת שיכון ובינוי נגד החלטת המוסדיים – דינה כירייה ברגל של החברה.

הגופים העיקריים המחזיקים במניות החברה הם כאמור מנורה מבטחים (8.14%), מגדל (5.07%), הפניקס־אקסלנס (6.1%) והראל (4.6%). לאורך מסע השיכנועים התברר כי לאלו יש חשבון פתוח עם כהן על התנהלות מולם בזירות אחרות – בין היתר גם בחברה הבת שיכון ובינוי נדל"ן, שם הראל והפניקס לא היו שבעי רצון מההתנהלות.

מעבר לכך המוסדיים אינם מרגישים בנוח לשדרג את שכרו של כהן לנוכח ביצועי החסר של המניה. שיכון ובינוי נסחרת בשווי של 5.75 מיליארד שקל, לאחר שמנייתה ירדה ב-33% מתחילת השנה, לעומת ירידה של 16% במדד ת"א־בנייה שבו כלולה החברה. ב-12 החודשים האחרונים, בהם כיהן כהן בתפקיד כפול, צללה החברה ב-34.5%, לעומת המדד שהשיל 7.7% בלבד.

במסגרת ניסיון הפשרה מול המוסדיים, הסכים כהן לקצץ בתגמולו ההוני ובמענקים המובטחים לו בהיקף של 3 מיליון שקל לכדי עלות שכר כוללת של 12 מיליון שקל. בתחילת השבוע בשיכון ובינוי עוד היו בטוחים כי פשרה זו תעזור ותביא להסכמות, ולכן הקדימו את האסיפה ליום שני בשבוע. ואולם תוך כדי האסיפה הבינה ההנהלה כי גם השכר המקוצץ לא יעבור וככל הנראה – מדובר בעניין אישי של המוסדיים מול כהן.

בעקבות כך האסיפה קופלה ללא קיום דיון וללא קבלת החלטה בנושא שכרו של כהן וארבלי היו"ר - ונדחתה למועד לא ידוע.

כעת מעניין לראות אם בשיכון ובינוי יבינו את הרמז או ימשיכו בשידולים מול המוסדיים תוך קיצוץ עמוק יותר בשכרו של כהן. אם כן, החברה צפויה לזמן כבר בימים הקרובים אסיפה מחודשת.

בשיכון ובינוי סירבו להגיב.


תגיות