אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגרביים ועד ירקות - פירקנו את מדד יולי למוצרים ושירותים שהשפיעו עליו שוק מחנה יהודה בירושלים | צילום: רויטרס

ניתוח

מגרביים ועד ירקות - פירקנו את מדד יולי למוצרים ושירותים שהשפיעו עליו

בתחילת השבוע התפרסם המדד שמשקף את השינוי במחיר סל מוצרים ממוצע של משק בית בישראל ונראה כי הוא עלה בחודש אחד ב-1.1%. סעיף הדיור, כצפוי מוביל בהתייקרותו, אחריו ברשימה סעיף התחבורה ותקשורת ולאחר מכן סעיף המזון. צפו בגרפים

18.08.2022, 12:56 | דורון ברויטמן

בתחילת השבוע התפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש יולי. על פי הודעת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדד זה משקף את השינוי במחירו של סל מוצרים ממוצע של משק בית בישראל ונראה כי הוא עלה בחודש אחד ב-1.1%. מדובר בעלייה שנתית של 5.2% - עמוק בתוך האינפלציה.

בדרך כלל ההתייחסות למדד המחירים לצרכן היא כאל מדד יחיד ושלם, ועבור רבים הערך הסופי של המדד הוא היחיד שרלוונטי. אלא שהמדד מורכב מעשר קבוצות צריכה ראשיות שמורכבות מ-38 קבוצות צריכה משניות שמכילות כ-1,300 מוצרים.

לכל סעיף משני או ראשי משקל שונה שמשפיע בצורה שונה על המדד. סעיף הדיור במדד הוא בעל המשקל הגבוה ביותר ומהווה 24.73% ממנו, אחריו ברשימה סעיף התחבורה ותקשורת שמהווה 18.43% מהמדד וסעיף המזון שמהווה 14.58% ממנו.

מבט מעמיק בנתוני הלמ"ס שהתפרסמו מאפשר להבין איזה סעיפים משכו את המדד כלפי מעלה ואילו דווקא מיתנו את העלייה. הנתונים הקיימים באתר הלמ"ס אינם מכילים את כל סל המוצרים ולכן הוחלט להציג את השינויים ברמת סעיפי המשנה. מעוניינים לדעת מה העלה לנו את הסעיף החודש?



תגיות