אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות חקיקה המגבילה שכירות לטווח קצר: Airbnb תובעת את עיריית ניו יורק לפי airbnb, החוק יוביל ל"איסור דה פקטו על השכרות לטווח הקצר בעיר" | צילום: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

בעקבות חקיקה המגבילה שכירות לטווח קצר: Airbnb תובעת את עיריית ניו יורק

ב-2022 אישרה העירייה חוק שייכנס לתוקף ביולי ויוסיף בירוקרטיה למשכירי דירות לטווח קצר. לפי התביעה, החוק יוביל ל"איסור דה פקטו על השכרות לטווח קצר בעיר". מהעירייה נמסר כי ראש העיר "נחוש להגן על הבטיחות והקהילתיות של התושבים, לשמור על מלאי בתים קבוע ולהגן על סקטור האירוח כך שיוכל להמשיך להתאושש ולשגשג"

05.06.2023, 12:25 | חדשות חוץ

חברת Airbnb הגישה ביום חמישי תביעה נגד עיריית ניו יורק בעקבות חוק חדש שייכנס לתוקף ביולי, ולדבריה מגביל השכרת דירות לטווח קצר בעיר.

בסוכנות רויטרס דיווחו כי התביעה הוגשה לבית המשפט הגבוה בניו יורק. במכתב שהעבירו למארחים טענו בחברה כי החליטו להגיש את התביעה רק לאחר שמיצו את כל האפשרויות האחרות "להשגת פתרון הגיוני עם העיר".

לפי התביעה, החוק, שאושר ב-2022, יקשה על המארחים לעשות עסקים מכיוון שיחייב משכירי דירות לטווח הקצר להירשם במשרד ראש העיר, לחשוף מי עוד מתגורר בנכס ולהתחייב לציית ל"מבוך של רגולציות מורכבות" הנוגעות להקצאות, חוקי מגורים שונים, תקנון תחזוקה וכן תקנון בנייה. בחברה טוענים כי החוק יוביל ל"איסור דה פקטו על השכרות לטווח קצר בעיר". לפיכך בחברה מבקשים מבית המשפט לחסום את האכיפה שלו. "זה כמעט בלתי אפשרי לניו יורקים לציית ולהבין את מבוך הרגולציות המורכבות הנוגעות לתקנונים משפטיים שונים בנוגע להשכרות קצרות טווח", נכתב בתביעה.

דובר עיריית ניו יורק מסר בתגובה כי ראש העיר אריק אדמס "נחוש להגן על הבטיחות והקהילתיות של התושבים, לשמור על מלאי בתים קבוע ולהגן על סקטור האירוח כך שיוכל להמשיך להתאושש ולשגשג".

החוק, שנקרא The Short-Term Rental Registration, נועד להקל על משבר הדיור בעיר, זאת בעוד השכירות ממשיכה לטפס. לפי דו"ח שפורסם בחודש שעבר, השכירות החציונית של דירה במנהטן עמדה באפריל על 4,241 דולר, עלייה של 8% לעומת שנה קודם לכן ושיא חדש.

לפי Airbnb, בשבוע הראשון של יולי כבר הוזמנו 5,500 דירות להשכרה שיארחו מעל 10 אלף תיירים בעיר. עוד הוסיפו כי חוק קודם בנושא, שנכנס לתוקף ב-2021, הוביל לכך ש-29 אלף מארחים עזבו את השירות. ההכנסה השנתית של החברה בניו יורק עמדה בשנה שעברה על 85 מיליון דולר.

תגיות