אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרשות השנייה נכנעה למגדלי כלבים גזעיים - והתערבה בקמפיין המעודד אימוץ מתוך קמפיין האימוץ של משרד החקלאות נגד קניית כלבים גזעיים | צילום מסך

בלעדי

הרשות השנייה נכנעה למגדלי כלבים גזעיים - והתערבה בקמפיין המעודד אימוץ

קמפיין משרד החקלאות שעודד אימוץ כלבים במקום רכישה שלהם מתעשיית ההרבעה האכזרית הפריע לההתאחדות לכלבנות - והרשות השנייה פעלה למיתון המסר

09.08.2023, 07:00 | שני אשכנזי

ההתאחדות הישראלית לכלבנות נבחה, והרשות השנייה מיהרה להתקפל ולדרוש לשנות את התשדיר שמעודד אימוץ כלבים. ההתאחדות לא ראתה בעין יפה את הקמפיין הטלוויזיוני "כלב לא קונים, כלב מאמצים" שיוצא נגד תעשיית ההרבעה האכזרית ומעודד אימוץ במקום – ושיגרה לרשות השנייה דרישה לשנות את התשדיר. הרשות אימצה את עמדת התאחדות הכלבנות, והציבה למשרד החקלאות אולטימטום: להוסיף הבהרה לאמירה נגד תעשיית ההרבעה או שהתשדיר יוסר כליל. בעקבות זאת התווספה הבהרה כי הסרטון עוסק בתעשייה הפיראטית.

לכתבת מוסף כלכליסט שעסקה בכלבים זעירים שהפכו לטרנד לוהט - לחצו כאן

ההתאחדות הישראלית לכלבנות, ארגון גג של המועדונים והחוגים העוסקים בגידול ורישום של כלבים גזעיים בעלי תעודות יוחסין, פנתה לרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו באמצעות עו"ד ענבל קידר־חיים, וטענה כי "נדהמה לגלות תשדיר של משרד החקלאות הקורא לא לתת יד לתעשיית הגורים הגזעיים. מדובר בפרסומת מטעה ופוגעת, המציגה מצגי שווא". לדבריהם, יש הבדל בין מגדלים החברים בהתאחדות ובין "תעשייה קשה ואכזרית של הרבעת וגידול כלבים דמוי גזעים, שאינם טהורי גזע, ללא תעודות, בבתי גידול פיראטיים".

אך גם אם התנאים בבתי הגידול המורשים טובים בהרבה, גם בהם נמצאו בעבר כשלים, וההתאחדות אף הרחיקה משורותיה מגדלים בשל כך. ד"ר דגנית בן־דב מאגף רווחת בעלי חיים במשרד החקלאות אמרה כי בביקורות שלהם הם נתקלו "גם בבתי גידול שהיו רשומים בהתאחדות ובהם הוחזקו כלבים בתנאים ירודים. גם במקרים האלו אנחנו עדים לתופעות בעייתיות".

ובכל מקרה תעשיית הכלבים הגזעיים באה על חשבון אימוץ כלבים נטושים בכלביות ברחבי הארץ שקורסות תחת העומס. בתנו לחיות לחיות אומרים כי "הרבעת כלבים היא תרבות שנותנת לגיטימציה לתעשייה של בתי גידול. ההתייחסות לכלבים 'טהורי גזע' כחשובים יותר עושה עוול לעשרות אלפי הכלבים הלא פחות מיוחדים שנמצאים בבתי המחסה, בהסגרים וברחובות".

משרד החקלאות שינה את התשדיר וכעת הוא קורא לציבור לא לתת יד "לתעשייה הפיראטית". אלא שגם השינוי הזה לא מספק את ההתאחדות, וכעת היא דורשת להבחין בפרסומת בין כלב "גזעי" ל"דמוי גזעי", כלומר בין כלבים שיש להם תעודות לבין כלבים נטולי תעודות.

במענה לרשות השנייה הסבירו במשרד החקלאות כי הבחנה כזו דווקא עלולה להטעות את הציבור, שכן "מבחינת בתי הגידול הפיראטיים, גם הם מייצרים גורים גזעיים ונוהגים לשווק אותם ככאלה", והוסיפו כי שינוי שכזה "אף יטעה את הציבור לחשוב שעניינו של התשדיר הוא העדפה של כלבים גזעיים דווקא, בלי שיש לו בכלל את היכולת להבחין בין גזעי לנחזה להיות גזעי, ויחטיא את תכלית הפרסום שביקש המשרד להעביר".

עו"ד קידר־חיים אמרה ל"כלכליסט": "הפרסומת מפרסמת סיפור של 'מטחנות גורים', ועושה עוול להתאחדות הכלבים הגזעיים. צריך להילחם בבתי הגידול הפיראטיים, לא במי שמגדל באהבה ובמסירות כלבים".

מהרשות השנייה נמסר: "לאחר שהרשות בחנה את התלונה ואת תגובת המפרסם הוחלט כי כדי למנוע הטעיה של הצופים יש לדייק את העובדות ולחדד כי התשדיר עוסק בתעשייה הפיראטית של גידול כלבים גזעיים. תפקידה של הרשות הינו למנוע את הטעייתם של ציבור הצופים והיא תמשיך למלא את תפקידה בנאמנות ובאחריות".

לצפייה בקמפיין של משרד החקלאות לאימוץ כלבים - לחץ כאן


תגיות