אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לחץ בקרן המטבע מכלכלת סין: "עליה להגדיל את הצריכה הפנימית" קריסטלינה גורגייבה יו"ר קרן המטבע הבינלאומית | צילום: איי פי

לחץ בקרן המטבע מכלכלת סין: "עליה להגדיל את הצריכה הפנימית"

יו"ר הקרן, קריסטלינה גאורגייבה, התייחסה לבעיות המעיקות על הכלכלה השנייה בגודלה בעולם; לדבריה, הארגון בראשותה מתכוון להודיע לסין כי עליה לחזק את הצריכה על חשבון השקעות ממונפות בתשתיות ובנדל"ן; לדבריה, ללא רפורמות מבניות תצנח הצמיחה במדינה בטווח הבינוני אל מתחת ל-4%

16.09.2023, 14:04 | חדשות חוץ

קרן המטבע הבינלאומית מתכוונת להודיע לסין שעליה לחזק את הצריכה הפנימית החלשה, לטפל בסקטור הנדל"ן ולהוריד את החובות של הרשויות המקומיות, שכן אלו הן בעיות שפוגעות בכלכלה הסינית בפרט ובכלכלה העולמית בכלל. כך לדבריה של יו"ר קרן המטבע קריסטלינה גאורגייבה.

בריאיון לסוכנות רויטרס אמרה גאורגייבה כי המסר יועבר לרשויות הסיניות באמצעות דו"ח שיפורסם בקרוב על המדיניות הכלכלית של סין. לדבריה, בקרן ידחקו בבייג'ינג לשנות את מודל הצמיחה כך שלא יתבסס בעיקר על השקעות ממונפות בתשתיות ונדל"ן. לדבריה, "העצה שלנו לסין היא להשתמש במרחב המדיניות שלהם בצורה שתסייע להם להעביר את מודל הצמיחה לעבר הגדלת הצריכה הפרטית. בשל הדרך המסורתית של הזרמת כספים לתשתיות, בסביבה הנוכחית זה לא יהיה אפקטיבי".

לפי גאורגייבה, שיעור הצמיחה של סין מושפע לשלילה מהזדקנות האוכלוסייה שלה ופיריון העבודה הנמוך. גורם נוסף הפוגע בצמיחה הוא ההחלטה של חברות מארה"ב ומאירופה להעביר את שרשראות האספקה מהמדינה. בנוסף לכך, הבעיות בסקטור הנדל"ן גרמו לצרכנים לצמצם בהוצאות. "לפי התחזית שלנו, בלי רפורמות מבניות, הצמיחה בטווח הבינוני בסין תיפול מתחת ל-4%", הוסיפה.

ביולי פרסמו בקרן המטבע תחזית לפיה הצמיחה בסין תעמוד השנה על 5.2% ובשנה הבאה על 4.5%, אך הזהירו כי היא עלולה להיות נמוכה יותר בהתחשב בהתכווצות בשוק הנדל"ן.

מכיוון שסין עומדת מאחורי כשליש מהצמיחה העולמית השנה, לשיעור הצמיחה שלה יש "חשיבות לאסיה, ולשאר העולם", הדגישה. גאורגייבה ציינה גם כי יש לוודא שהמאמץ הגדול שמשקיעה סין למעבר למכוניות חשמליות לא נעשה באמצעות סובדידיות שיעניקו לחברות יתרון לא הוגן.

בקרן המטבע מתכוונים לפרסם תחזית עולמית חדשה לקראת פסגה עם הבנק העולמי שתתקיים ב-15-9 באוקטובר. לדבריה, התחזית החדשה תשקף את החששות לגבי צמיחה אנמית ברחבי העולם, כשארה"ב היא הכלכלה הגדולה היחידה שחזרה לשיעורי צמיחה שהיו לפני המגפה.


תגיות