אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

Mind the Tech NY

"ה-7 באוקטובר הראה עד כמה גדולה החסינות של אקוסיסטם הטק בישראל"

כך לדברי מאיה הנקין, דירקטורית בגוגל ישראל, בוועידת ניו יורק של כלכליסט ובנק לאומי. מעין כהן, מייסדת ומנכ"לית Hello Heart: "חודשיים אחרי ה-7 באוקטובר, כשמשקיעים ראו שסטארט-אפים ישראלים מספקים תוצרים ולא משנה מה, הם מתחייבים להעלות את ההשקעות בישראל"

05.03.2024, 09:18 | עומר כביר

"מה שמדהים זה שה-7 באוקטובר הראה עד כמה גדולה החסינות של אקוסיסטם הטק בישראל" – כך אמרה מאיה הנקין, דירקטורית בגוגל ישראל, בוועידת ניו יורק של כלכליסט ובנק לאומי.

הנקין, שדיברה בפאנל בהנחיית כתבת כלכליסט סופי שולמן, הוסיפה: "עליית שערי הריבית גרמה לירידה בהשקעות, וכתוצאה הרבה חברות החלו להתמקד ברווחיות ולא רק בצמיחה. זה לא יהיה ייחודי לאקוסיסטם בישראל. עכשיו, האינפלציה יורדת ואנחנו רואים את הכניסה של AI. זו מהפכה שמיייצרת הרבה הזדמנות והרבה סיכונים לחברות. חברות חושבות על AI ואיך למנף אותה. בישראל, בעקבות ה-7 באוקטובר, לא ראינו שינויים גדולים בפעילות השוטפת, אלא שינוי בחשיבה של איך לעזור לחלקים אחרים בחברה, איך להשתמש בכישרון שיש בתחום הזה. בגוגל ראינו איך אפשר לעזור במצב הזה. השקנו מוצר התרעות SMS, נתנו מענקים, תמכנו בעסקים קטנים. במקביל הרבה עובדים יוצאים למילואים, אבל למרות זאת ראינו הרבה חסינות".

פאנל איך רותמים את ה AI כדי לבנות את ענקיות הטכנולוגיה הבאות, צילום: אוראל כהן פאנל איך רותמים את ה AI כדי לבנות את ענקיות הטכנולוגיה הבאות | צילום: אוראל כהן פאנל איך רותמים את ה AI כדי לבנות את ענקיות הטכנולוגיה הבאות, צילום: אוראל כהן

סיון שמרי דהן שותפה מנהלת בקרן קומרה, הוסיפה: "אנחנו מנהלים יותר ממיליארד דולר בהשקעות, ומשקיעים בחברות בשלב הצמיחה. בשנה וחצי האחרונות היה מאוד קשה מבחינה עסקית. בבועה של 2021 ו-2022 הרבה כסף זרם לחברות צמיחה עם הערכות שווי גבוהות מאוד. ההוצאות של החברות עלו משמעותית. אבל עכשיו קשה הרבה יותר לבצע גיוסים חדשים באותן הערכות. לכן בקומרה החלטנו להיות מאוד ממושמעים. לא לעשות השקעות בחברות חדשות. השקענו בחברות פורטפוליו קיימות. עכשיו השוק חוזר, עם חברות חדשות שלפני שנתיים היו בשלב מוקדם, ונלחמו על הכנסות, יצרו קטגוריות חדשות ונכנסו לשווקים בינלאומיים. עכשיו הן בשלב שאחנו מחפשים. אני בוחנת את החברות האלו וגאה מאוד שגם אחרי השנה הנוראית הזו אנחנו עדיין מסוגלים לראות כאלו חברות נהדרות. חברות מאוד חסינות עם מייסדים נהדרים שמובילים את ספינת הדגל של ההייטק הישראלי".

מעין כהן, מייסדת ומנכ"לית Hello Heart, סיפרה מדוע חזרה לישראל זמן קצר לפני ה-7 באוקטובר. "אחרי עשור בקליפורניה ובעמק הסיליקון חזרתי לישראל כי היא הבית שלי. נקודה. תמיד היתה, תמיד תהיה. היה לי את המזל לבנות את החברה שלי בעמק הסיליקון, אבל ברגע שיכולתי חזרתי. אני לא מתחרטת על זה. 98% מהמשקיעים שלנו הם אמריקאים. בעבור רובם זו היתה ההשקעה הראשונה בחברה ישראלית. אלו זמנים חסרי תקדים, ורובם היו תומכים מאוד ויש לנו מזל. אבל עכשיו אנחנו מבינים שהון סיכון לא כל כך אוהב סיכון. בהתחלה הם עצרו השקעות. אבל חודשיים אחרי ה-7 באוקטובר, כשהם ראו שסטארט-אפים ישראלים מספקים תוצרים ומוצרים לא משנה מה, הם התרגשו מאוד מהחסינות. ועכשיו הם מתחייבים ומעלים את ההשקעות בישראל, הם מבינים שאם שרדנו את זה אנחנו יכולים לשרוד כל תפנית לרעה".

סער יוסקוביץ׳, מייסד ומנכ"ל Augury, התייחס לשאלה האם ישראל החמיצה את רכבת ה-AI? "אנחנו עושים AI לפני שזה היה קול, קוראים לזה למידת מכונה", אמר. "יש הרבה חברות שממנפות AI על מנת לייצר תוצרים משמעותיים ללקוחות שלהן, ולא צריך לזלזל בהן רק כי הן לא מדברות בשפה החדשה של הבינה המלאכותית. IPO הוא חלק מהמסע שלנו, זה בעתיד שלנו. אבל המשימה שלנו עכשיו היא להתמקד בלקוחות שלנו. חסינות מגיעה ממיקוד. כל הצוות מאוחד סביב מתן ערך ללקוחות, ואם יש תפנית לרעה בשוק זה מה שיחזיק אותנו עד שהשוק יחזור".

הנקין התייחסה לאפשרות שישראל פספסה את הרכבת של מהפכת ה-AI. "אנחנו רק בהתחלה של המהפכה, אלו ימים ראשונים", היא הבהירה. "אבל ישראל נמצאת במיצוב טוב מבחינת הכישרון והאקוסיסטם. השינוי קורה לכל אורך שרשרת הערך, וישראל משחקת תפקידים שונים בחלקים שונים. יש הרבה כישרון שעוסק בתחום, חברות גדולות וחברות קטנות, בתחומים כמו ענן, שבבי AI, LLM. גם בגוגל ישראל יש לנו צוות שעובד על ג'מני. ברמת האפליקציות קורים הרבה דברים, נראה שם הרבה סטארט-אפים והרבה חברות, וישראל ממוצבת היטב להיות חלק מזה".

שמרי דהן הבהירה גם שהיא מעריכה שהעניין העכשווי ב-AI הוא לא בועה חולפת: "זו תהיה מגמה משמעותית, כמו המחשוב בענן. יש הרבה למה לחכות, אבל כבר היום אנחנו רואים חברות שיש להן פתרונות AI מזה כמה שנים, שיצרו קניין רוחני שעל בסיסו אפשר ליצור יישומי בינה מלאכותית גנרטיבית. זה מדהים לראות איך חברות ממציאות את עצמן מחדש ובונות עוד שכבה על בסיס הטכנולוגיה הקיימת שלהן. נראה יותר ויותר מזה. חברות שמובילות קטגוריה עם טכנולוגיה מתקדמת שמייצרת עומק משמעותי".


תגיות