אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טדי שגיא בהצעת רכש ליתרת מניות קייפ: "הפרק הבא בחברה הוא בזירה פרטית" טדי שגיא | טל אזולאי

טדי שגיא בהצעת רכש ליתרת מניות קייפ: "הפרק הבא בחברה הוא בזירה פרטית"

בעל השליטה הגיש הצעת רכש ליתרת המניות בחברת אבטחת הסייבר שבשליטתו; שגיא מחזיק 54.9% מהמניות, בשווי של 800 מיליון דולר; אם הצעת הרכש תצא לפועל במלואה, הוא ישקיע 700 מיליון דולר ברכישת כל המניות שלא ברשותו לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר לחברה - פרמיה של 15%

13.02.2023, 15:35 | סופי שולמן

טדי שגיא מריח הזדמנות? בעל השליטה בחברת הסייבר קייפ, שנסחרת בלונדון, יוצא בהצעת רכש ליתרת המניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר. שגיא מחזיק היום ב-54.9% מהחברה, שלפי שווי השוק הנוכחי של קייפ עומדים על 800 מיליון דולר.

אם תתקבל הצעתו של שגיא, הוא יצטרך לשים 700 מיליון דולר עבור יתרת המניות. "לאור אי הוודאות המאקרו כלכלית הנוכחית והמסחר המועט במניות החברה, כמו גם אפיקי צמיחה חדשים שיש לקייפ, אנחנו נחושים בדעתנו שהפרק הבא בחיי החברה הוא בזירה פרטית", ציין שגיא עם פרסום ההודעה. ההצעה הנוכחית של שגיא משקפת פרמיה של 15% על השווי של קייפ אתמול, ומהבוקר המניה כבר קופצת ב-12% במסחר בלונדון.

בינתיים, מהתוצאות המקדמיות שפרסמה קייפ, המנוהלת על ידי עידו ארליכמן, לא ניכרות השפעות של ההאטה הכלכלית. החברה העריכה כי הכנסותיה יגיעו ל-623 מיליון דולר ב-2022, בטווח העליון של התחזית, ורווח EBITDA מתואם צפוי לעמוד על 173 מיליון דולר.

במהלך השנים האחרונות, שבהן הייתה ציבורית, ביצעה קייפ מספר רכישות משמעותיות שהפכו אותה לשחקנית גדולה בתחום של רשתות VPN פרטיות עם 7.4 מיליון מנויים משלמים. מייסדי החברות שנרכשו על ידי קייפ נמנים היום בין היתר עם בעלי המניות הגדולים בחברה. כך למשל שני מייסדי חברת EXPRESS VPN, שנרכשה לפני כשנה תמורת 926 מיליון דולר, מחזיקים כל אחד ב-5.7% ממניות החברה הישראלית.

קייפ החלה את דרכה הציבורית ב-2014 תחת השם קרוסריידר לאחר שהונפקה בשווי של 250 מיליון דולר בבורסת AIM. אז החברה עסקה בעולמות סרגלי הכלים, שעבר טלטלה ודעך. ב-2016, כאשר החברה נסחרה סביב 50 מיליון דולר, הובא עידו ארליכמן לכיסא המנכ"ל ויחד עם שגיא הוביל מפנה עסקי שהקפיץ את השווי פי 20. לקייפ יש 1,500 עובדים, מתוכם 117 בישראל.

נראה כי כעת צופים בקייפ שוב חולשה, בין היתר לנוכח השינוי המאקרו כלכלי ועליית הריבית, התפתחויות שצפויות לפגוע בנכונות הלקוחות הפרטיים לשלם עבור פתרונות הגנת סייבר. על רקע זה נגנזת גם התוכנית לרשום את קייפ למסחר בוול סטריט, עליה דיברו בחברה לפני כשנה.



תגיות