אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עד כאן: איטליה מגבילה את השליטה הסינית בפירלי צמיגי פירלי | צילום: רויטרס

עד כאן: איטליה מגבילה את השליטה הסינית בפירלי

הממשלה בראשותה של ג'ורג'יה מלוני הפעילה את סמכותה בהתבסס על חוקים שמטרתם להגן על חברות המוגדרות כבעלות חשיבות אסטרטגית לאומית; זאת כדי לאסור על סינוכם, בעלת המניות הגדולה ביותר ביצרנית הצמיגים, למנות מנכ"ל ולהשפיע על החלטות עסקיות

19.06.2023, 11:06 | חדשות חוץ

ממשלת איטליה מונעת מהחברה הסינית הממשלתית סינוכם מלהשתלט על יצרנית הצמיגים פירלי. לפי הממשלה, המהלך נועד להגן על העצמאות של החברה, כך לפי דיווח ב-BBC.

סינוכם (Sinochem) היא בעלת המניות הגדולה ביותר של פירלי, ומחזיקה ב-37% מהחברה בת 151 השנים. המהלך מצד הממשלה האיטלקית מגיע על רקע המתיחות הגוברת בין סין והמערב, בעיקר סביב נושאי מסחר וביטחון.

בהצהרה שפרסמה פירלי למשקיעים שלשום (שבת) היא הסבירה כי הממשלה האיטלקית החליטה שרק חברת קמפין, שבשליטת המנכ"ל של פירלי, מרקו טרונצ'טי פרוברה, יכולה למנות מועמדים לתפקיד. כמו כן, החברה הסינית לא תורשה להיות מעורבת בהחלטות הנוגעות ל"מיזוגים ורכישות, מכירות, פיצולים או הנפקה של כלים פיננסיים", וכי הממשלה תצטרך לאשר כל שינוי במנהל התאגידי של החברה, כך לפי הצו שהוציאו האיטלקים.

ההחלטה של הממשלה בראשותה של ג'ורג'יה מלוני התבססה על חוקים שמטרתם להגן על עסקים המוגדרים כבעלי חשיבות אסטרטגית למדינה. היא התקבלה לאחר שבמרץ הודיעה החברה הסינית כי בכוונתה לחדש ולשדרג את הסכם בעלי המניות הנוכחי שלה. ההסכם הזה קובע כי רק המנכ"ל רשאי לבחור את יורשו. החוקים מעניקים לממשלה זכות וטו להצעות השתלטות ומאפשרים לה לכפות מכירת אחזקות והגבלות אחרות על משקיעים זרים בחברות מסוימות. לפי דיווח בפייננשל טיימס, הממשלה האיטלקית ציינה חששות לניצול אפשרי של טכנולוגיית השבבים של פירלי ולהתערבות של מפלגת השלטון הקומוניסטית בסין כסיבות העיקריות להטלת ההגבלות על החברה הסינית. כמו כן, הורתה הממשלה לפירלי למנות אזרח איטלקי, שיאושר על ידה, לדירקטוריון.

פירלי נמכרה ב-2015 עבור 7.1 מיליארד יורו (7.8 מיליארד דולר) לקבוצת משקיעים, הכוללת את ChemChina ואת קמפין. שש שנים לאחר מכן התמזגה החברה הסינית עם סינוכם הממשלתית. קמפין מחזיקה כעת ב-14% מהחברה. קרן ההשקעות דרך המשי של הממשלה הסינית מחזיקה ב-9% נוספים של פירלי.

בכיר איטלקי המעורה בפרטים טען כי ההתערבות הממשלתית הייתה דווקא "מינימלית" לאור העובדה שבסמכות הממשלה לחייב את הסינים לצמצם את האחזקה שלהם או אפילו למכור אותה כליל. "אני חושב שהם יחושו הקלה לגלות שלא נגעו במניות שלהם", אמר.


תגיות