אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נסטלה מודה: "רק חצי מהמוצרים שלנו יכולים להיחשב כבריאים" ממתקים של נסטלה. "קטגוריות הנאה לא יהפכו שוקולד לבריא" | Editorial credit: Nancy Salmon / Shutterstock.com

נסטלה מודה: "רק חצי מהמוצרים שלנו יכולים להיחשב כבריאים"

יצרנית המזון פרסמה דו"ח מיוחד בעקבות לחץ של בעלי המניות שביקשו להגדיל את השקיפות בנוגע לרכיבים התזונתיים במוצרים. לאחרונה אמר המנכ"ל כיבנסטלה "כבר התקדמה" במאמצים להפחתת רמות הנתרן, הסוכר והשומן הרווי במוצרים

22.03.2023, 15:24 | חדשות חוץ

ענקית המזון נסטלה הודתה שהערכים התזונתיים של פחות ממחצית מוצרי המזון והמשקאות שהיא מייצרת יכולים להיות מוגדרים כ"בריאים", כך לפי הדו"ח השנתי שפרסמה חברת המזון הגדולה בעולם.

54% ממוצרי המזון והשתייה של החברה במונחים של מכירות, לא כולל מוצרים כמו אוכל לחיות, אוכל לתינוקות וויטמינים, היו בעלי ניקוד נמוך מ-3.5 כוכבים במערכת הדירוג הנפוצה בתעשיית הבריאות, HSR. הדירוג, שפותח במקור על ידי הרשויות באוסטרליה, משמש כיום משקיעים וקובעי מדיניות ברחבי העולם. הוא מביא בחשבון את רמות השומן הרווי, הסוכר והמלח בכל מוצר, וכן רכיבים "חיוביים מבחינה תזונתית" כמו ברזל, ירקות ופירות.

לפי הנתונים שפרסמה החברה, 17% ממוצרים שלה הם בעלי ניקוד של פחות מ-1.5 כוכבים, 18% עם ניקוד של בין 1.5-3.5 כוכבים, 30% עם דירוג של עד 3.5 כוכבים ו-35% הנותרים הם מוצרים לחיות ואחרים שהדירוג לא חל עליהם.

נסטלה, שבבעלותה מותגים כמו שוקולד סמרטיס, שוקו נסקוויק וקפה נסקפה, פרסמה את הנתונים בעקבות לחץ שהפעילו עליה בעלי המניות להגברת השקיפות בנוגע לערכים התזונתיים של המוצרים. החברה השוויצרית הוסיפה כי היא "קובעת תקן לשקיפות" וכי היא הראשונה בסקטור "לפרסם את הערכים התזונתיים של כל הפורטפוליו".

בחודש שעבר אמר מנכ"ל החברה מארק שניידר בשיחה עם אנליסטים כי הם "כבר התקדמו" במאמצים להפחתת רמות הנתרן, הסוכר והשומן הרווי במוצרים. כמו כן, החברה השיקה מוצרים נוספים המבוססים על הצומח, כולל שניצל טבעוני. עם זאת, בתעשייה טוענים כי יש גבול לכמה אפשר להפוך מוצרים לבריאים, במיוחד בהתחשב באינפלציה הגבוהה שפגעה בכוח הרכישה של הצרכנים. "זה ברור שהעבודה אמנם נמשכת, אך יש הגבלות", אמר שניידר. "קטגוריות של הנאה כמו שוקולד לא יהפכו פתאום לקטגוריות בריאות".



תגיות