אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חמי פרס: "עכשיו זה הזמן הטוב ביותר להקים סטארט-אפ" כנס מרקטפלייס. חמי פרס | צילום: אוראל כהן

חמי פרס: "עכשיו זה הזמן הטוב ביותר להקים סטארט-אפ"

יו״ר מרכז פרס באירוע מרקט-פלייס החדשנות של מרכז פרס לשלום וחדשנות: "אנחנו על סף פריצות דרך מאד גדולות ביכולות מחשוב. מחשוב קוונטי הולך לתפוס תאוצה בעשור הזה. הדאגה מפני בינה מלאכותית על אנושית היא אמיתית, וזה יוביל בשלב הבא להתעצמות בחקר המוח"

18.06.2023, 13:45 | עירד עצמון שמאייר

"אני רוצה לומר משהו שעשוי להישמע מוזר וקצת נאיבי. אני מאמין שהעשור הקרוב יהיה מדהים, יוצא דופן מבחינת הזדמנויות", כך אמר חמי פרס, יושב ראש מרכז פרס לשלום ולחדשנות, בפתח דבריו באירוע המרקטפלייס של מרכז פרס לשלום ולחדשנות. "יצא לי להיות באוניברסיטת תל אביב ולשמוע את היזמים של חברת OpenAI שהציגו את הפעילות שלהם. אחד מהם אמר שאין זמן יותר טוב להקים סטארט-אפ מאשר עכשיו. אני מסכים. אני חושב שאנחנו על סף פריצות דרך מאד גדולות ביכולות מחשוב. מחשוב קוונטי הולך לתפוס תאוצה בעשור הזה. כמו שהבינה המלאכותית תמשיך להתפתח. הדאגה שאנשים מראים בעולם מפני בינה מלאכותית על אנושית היא אמיתית, וזה יוביל בשלב הבא להתעצמות בחקר המוח, כי אנחנו צריכים להשביח את עצמנו כבני אדם, כדי להשתמש בטכנולוגיה בצורה יותר אחראית.

"תמיד כשנוצרת טכנולוגיה חדשה, ניתן להשתמש בה לטובה או לרעה", ציין פרס. "בכל פעם שיש משהו חדש, כולם נבהלים: אנרגיה אטומית, ריצוף גנטי או בינה מלאכותית. אנחנו נבהלים כי ישנם בני אדם שלא יודעים להבדיל בין טוב לרע, ויש כאלה שיודעים ועדיין עושים שימוש לרעה. אני מאמין שחקר המוח יאפשר לנו להיות הרבה יותר טובים, להבין למה אנשים עושים דבר ים רעים. אבל זה עוד חזון למועד".

ליטל קיפרמן וקנין, מנהלת מערך החדשנות של מרכז פרס לשלום ולחדשנות, צמילום: אוראל כהן ליטל קיפרמן וקנין, מנהלת מערך החדשנות של מרכז פרס לשלום ולחדשנות | צמילום: אוראל כהן ליטל קיפרמן וקנין, מנהלת מערך החדשנות של מרכז פרס לשלום ולחדשנות, צמילום: אוראל כהן


פרס הוסיף כי "בניגוד לתחושות של רבים, גם במזרח התיכון תהיה התחדשות ויהיה שינוי יוצא דופן. העולם מאיץ קדימה, יש לנו פחות ופחות זמן. אני רואה גם מהפכות גדולות בעולם החינוך והאימון. אני רואה שהעולם מאיץ את הדרך לעידן חדש. יש לנו שותפים חדשים, הם נמצאים כאן ועושים עסקים. עדיין לא בקצב שאנחנו רוצים, אבל זה משחרר גם הרבה פוטנציאל מכל אלה שהיססו בנוגע לישראל והמזרח התיכון. במסגרת הזו, מרכז פרס גם הקים חבר מנהלים ישראלי-יפני ועם השותפים האסטרטגיים שלנו כאן. הייתה ועידה שלנו יחד עם כלכליסט ביפן, ועכשיו הם באים לכאן. והתגובות היו מדהימות. אני מאמין שאנחנו על ספו של עשור נפלא. הזמן שלכם, היזמיות והיזמים, לתת בראש".

הפרויקט, שנמשך במשך שבוע, יצר פלטפורמה שחיברה בין 105 יזמים שזכו לשיחות יעוץ אישיות עם 65 מנטורים ומנטוריות שנרתמו לטובת הפרויקט מרחבי הטק הישראלי. ביום האחרון לפרויקט נפגשו היזמים והמנטורים שלקחו חלק בפרויקט במפגש סיום חגיגי שהתקיים במרכז פרס לשלום ולחדשנות, במסגרתו היזמים זכו לשמוע ממנטורים נבחרים עצות על איך לנווט את המסע היזמי שלהם בתקופה בה ההייטק חווה משבר, והמנטורים גם שיתפו ממשברים שחוו בעבר ואיך ידעו להתגבר עליהם. לאחר מכן התחלקו המשתתפים לסשן של שולחנות עגולים להמשך השיח במוד של Ask me anything – במסגרתו יכלו היזמים והיזמות לשאול שאלות מנטורים נוספים וגם לשמוע מיזמים כמהם על המסע שלהם.

ליטל קיפרמן וקנין, מנהלת מערך החדשנות של מרכז פרס לשלום ולחדשנות אמרה באירוע: "הפרויקט יצא לדרך מתוך מטרה לתת ליזמים ויזמות צעירים שמגיעים מרקע מגוון מגדרית, תרבותית וגאוגרפית או כאלה שעוסקים למען אימפקט חיובי, את ההזדמנות לקדם את המסע היזמי שלהם ולאפשר להם גישה למנטורים ומנטוריות המובילים באקסוסיטם שלנו, וזאת כדי לוודא שאנחנו גם פותחים את דלתות האקוסיסטם לאלו שלעיתים הן פחות נגישות עבורם. הפרויקט, שזה השנה השניה לפעילותו, היה לנו אפילו חשוב עוד יותר השנה, בה משבר כלכלי גלובלי נפגש עם משבר מקומי, ויזמים ויזמות זקוקים לעזרה והכוונה יותר מתמיד.

זה המקום לציין שהצלחנו להגדיל משמעותית את היקף הפרויקט השנה לעומת שנה שעברה בו לקחו חלק 55 מנטורים ו85 יזמים. מקרב היזמים שהתקבלנו השנה הצלחנו להגיע לכמעט שוויון מלא בין נשים לגברים (48%/52%), 40% מהיזמים הגיעו מהפריפריה הגאוגרפית, ו84% מהם עוסקים באלמנט כלשהו של יצירת אימפקט חיובי בעשייתם, כשמרבית היזמים שנבחרו הגיעו מעולמות הHealth tech; Assistive tech and Socia Impact; Climate tech, Agrifood ו Education".

במהלך האירוע התקיים פאנל בנושא "מדברים משברים – הישרדות והצלחה במסע היזמי", השתתפו המנטורים ענבל צפיר לביא, מייסדת ומנכ"לית של ג'ינה לייף, איתן ישראלי, Chief Business Operating Officer ב-WIX, סנדרין מונטסמה, Managing partner בקרן הון הסיכון Bridges Israel.

השלושה דיברו אודות הזוית השונה של כל אחד מהם כיזמת, משקיעה, ומנהל בכיר בחברת צמיחה ואיך הם רואים את השפעתו של המשבר הכלכלי על יזמות ועל הטק הישראלי, ושיתפו כיצד הם רואים דווקא את ההזדמנויות הטמונות במצב הנוכחי.


תגיות