אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בורסת ת"א: ירידה במספר החברות החדשות שהצטרפו, אך עלייה ברווח ובהכנסות בורסת תל אביב | צילום: בלומברג

בורסת ת"א: ירידה במספר החברות החדשות שהצטרפו, אך עלייה ברווח ובהכנסות

לפי דו"חות הרבעון הראשון, 29 חברות חדשות נכנסו לבורסה זאת לעומת 57 ברבעון המקביל אשתקד; גל ההנפקות הגדול אמנם הסתיים אך האגרות והעמלות הנובעות ממנו, כמו גם עלייה במחזורי המסחר, סייעו לשיפור של 26% בהכנסות - 98 מיליון שקל, ושל 52% ברווח - 15 מיליון שקל

26.05.2022, 19:51 | אלמוג עזר

29 חברות חדשות הצטרפו ברבעון הראשון לבורסת תל אביב, זאת לעומת 57 חברות ברבעון המקביל ב-2021 - כך עולה מהדו"חות שמפרסמת הבורסה. עם זאת, היקף הגיוס הכולל נחלש באופן מתון יחסית - 5.3 מיליארד שקל לעומת 5.8 מיליארד שקל.

סיום גל ההנפקות לא פגע בתוצאות הבורסה ברבעון הראשון. 127 החברות שהצטרפו לאחוזת עם בגל ההנפקות הנוכחי שהחל ב-2020 מספקות הכנסה מתמשכת לבורסת תל אביב בדמות אגרות ועמלות מסחר וסליקה קבועות, והן עלו ברבעון הראשון ל-39 מיליון שקל לעומת 34 מיליון ברבעון המקביל. בשורה העליונה רשמה הבורסה שיפור של 26% בהכנסות לכדי 98 מיליון שקל. הרווח ברבעון הראשון של השנה הסתכם ב-14.7 מיליון שקל לעומת 9.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, עלייה של 52%.



בורסת תל אביב, צילום: בלומברג בורסת תל אביב | צילום: בלומברג בורסת תל אביב, צילום: בלומברג


בנוסף, הבורסה, בהובלת איתי בן זאב, מצליחה לשפר את הנתון החלש ביותר שלה בשנים האחרונות – מחזורי המסחר. לאחר שירד באופן עקבי בעשור הקודם, בשנה האחרונה החל המחזור לעלות מחדש וברבעון הראשון של השנה הסתכם ב-2 מיליארד שקל ליום לעומת 1.5 מיליארד ברבעון המקביל. על פי הבורסה, 15% מהעלייה בהכנסות מעמלות מסחר וסליקה נובע מעלייה במחזורי המסחר במניות לעומת הרבעון המקביל אשתקד, עם שיפור מלאכותי קל משום שברבעון הראשון מספר ימי המסחר היה גדול ביומיים לעומת ימי המסחר ברבעון המקביל לו.

על רקע הגאות בבורסה והעלייה בהון העצמי שלה לכדי כמעט 700 מיליון שקל, הודיעה החברה בחודש מרץ כי תצא בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 100 מיליון שקל. בחודש מאי אישר הדירקטוריון כי 36 מיליון שקל מתוך אותה תוכנית ינוצלו כבר בחצי השנה הקרובה.

ב-10 במאי סיים אריק שטיינברג את תפקידו כיו"ר הבורסה לאחר חצי שנה בלבד בתפקיד. שטיינברג לא הגיע לידי הסכמות עם בעלת המניות המובילה המחזיקה במניות הבורסה, קרן מאניקיי (19.5%). זאת לאחר ששטיינברג ביקש שרוב שכרו יהיה בדמות תגמול הוני, בניגוד לדעת הקרן. במקום שטיינברג, מינה דירקטוריון החברה את סלאח סעאבנה ליו"ר דירקטוריון זמני.


תגיות