אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המנכ"ל שהימר בצורה קיצונית על ביטקוין והפסיד מיליארד דולר נאלץ לפרוש מנכ"ל מיקרוסטרטג'י מייקל סיילור על רקע ביטקוין | צילומים: בלומברג, שאטרסטוק

המנכ"ל שהימר בצורה קיצונית על ביטקוין והפסיד מיליארד דולר נאלץ לפרוש

מייקל סיילור ניהל את חברת התוכנה מיקרוסטרטג'י בצורה יוצא דופן: הוא בחר להשקיע את כל משאבי החברה ברכישה אגרסיבית של ביטקוין. התוצאה: הביטקוין קרס, החברה הפסידה מיליארד דולר, ומנייתה צנחה ב-65% מאז נובמבר 2021. בעקבות זאת, נאלץ סיילור לעזוב את תפקידו כמנכ"ל - אך עדיין יישאר יו"ר. גם לאחר מכן, הוא הכריז - החברה תמשיך לרכוש ביטקוין

03.08.2022, 18:14 | ויקי אוסלנדר

מייקל סיילור עוזב את ניהול החברה שהקים בדיוק בזמן, כשהיא נראית בדרך מטה. באופן כמעט אפי, המנכ"ל הוותיק פורש מניהול החברה מיקרוסטרטג'י (MicroStrategy) שהקים, לא לפני שהוא מותיר אותה עם הפסד מהדהד של מיליארד דולר. הרוב הגדול של ההפסדים, 918 מיליון דולר, מיוחסים לנפילות במחיר הביטקוין שהחברה מחזיקה.

זהו הפסד שכולו מעשי ידיו, תוצאה של ניהול יוצא דופן שכולל השקעת כל משאבי החברה לרכישה אגרסיבית של ביטקוין - 129,699 יחידות ליתר דיוק. סיילור יישאר בתפקידו כיו"ר החברה, בעוד שנשיא מיקרוסטרטג'י פונג לי, ייכנס במקומו לתפקיד המנכ"ל.

"אני מאמין שפיצול תפקידי היו"ר והמנכ"ל יאפשר לנו להמשיך טוב יותר בשתי האסטרטגיות הארגוניות שלנו של רכישה והחזקה של ביטקוין והגדלת עסקי תוכנת הניתוח הארגוניים שלנו", אמר סיילור בהודעה.

סיילור משמש מנכ"ל מאז שהקים את מיקרוסטרטג'י ב־1989, והפך אותה ציבורית בשיא בועת הדוט.קום ב־1998. לכאורה החברה עוסקת בפיתוח תוכנות לארגונים ומתן שירותי ענן, אבל אפילו סיילור כבר לא מאמין בכך. ההשקעה שלו בביטקוין מוצגת על ידו כאידיאולוגית, דרך להתגונן מפני אינפלציה ומיסים ולטווח ארוך.

הצהרותיו כי לא ימכור את המטבעות שברשות החברה, גם לא בעוד 100 שנים, הופכת אותו למה שמכונה בשוק "מקסימליסט". הוא עצמו הסביר לכל מי שמוכן לשמוע כיצד החברה היא למעשה האופציה היחידה עבור משקיעים להשיג חשיפה לביטקוין, מה שהוא כינה "תעודת סל לא קיימת".

סיילור לא אומר זאת כך סתם. בשנתיים האחרונות החברה השקיעה כל משאב קיים, בין אם תזרים מזומנים, קווי אשראי ואף גיוס חוב (שמטרתו המוצהרת הייתה רכישת ביטקוין) כדי לבצע רכישה אגרסיבית של ביטקוין.

בסך הכל, מאז 2020 השקיעה החברה 4 מיליארד דולר ברכישת מטבעות בשווי ממוצע של כ־30,700 דולר למטבע. נכון לכתיבת שורות אלו ביטקוין נסחר תמורת 20,300 דולר – ירידה של 34% ־ וההפסד עליה דיווחה החברה מיוחס רובו ככולו לירידת ערך נכסים אלו בחודשים האחרונים.

ההשקעות האדירות בביטקוין הפכו את מניית החברה לרגישה לנפילות במחיר הביטקוין, ואכן היא צנחה בכ־65% מאז נובמבר 2021. עם זאת חשוב לציין כי הנפילות לא נראו כמטלטלות את האסטרטגיה של סיילור.

"ביטקוין הוא סירת הצלה שמושלכת בים סוער ומציעה תקווה לכל אדם בעולם שצריך לרדת מהספינה הטובעת שלו", אמר בראיון ל־CNN ביוני האחרון בזמן שכל שוק הקריפטו חווה התרסקות רבתית. "אנו עדים להולדתה של תעשייה חדשה במהלך המשבר הפיננסי החמור ביותר של חיינו".

המספרים בהחלט לא משקרים. לאורך פרקים ארוכים במהלך השנתיים האחרונות הביטקוין ידע ראלי פנטסטי במחירו, וברובן היו אלה שנתיים טובות לסיילור. האסטרטגיה האגרסיבית הזו הפכה אותו ליקיר שוק הקריפטו ולמרצה מבוקש בנושא.


ביטקוין. מאז 2020 השקיעה מיקרוסטרטג ביטקוין. מאז 2020 השקיעה מיקרוסטרטג'י 4 מיליארד דולר בביצוע רכישות של המטבע | צילום: רויטרס ביטקוין. מאז 2020 השקיעה מיקרוסטרטג

חברת התוכנה המאוד לא תחרותית שהקים, שרושמת ירידה בהכנסות כבר שבע שנים ברציפות, הפכה בעקבות פעולותיו לחברה שנסחרת היום תמורת 3 מיליארד דולר. בשיאה נסחרה המנייה שלה תמורת 800 דולר.

את גישתו החיובית המשיך סיילור להדהד גם עם פרסום תוצאות החברה לרבעון השני שהצביעו על ההפסד העמוק שרשמה בגלל האחזקות בביטקוין. "מאז שמיקרוסטרטג'י אימצה את הביטקוין", צייץ, "הערך הארגוני שלה עלה ב־730%, יותר מ־5 מיליארד דולר. ביטקוין עלה ב־94%".

בהמשך התייחס לעליות המתונות של חברות טכנולוגיה שמייצרות רווחים מהמוצרים שהן מפתחות אך מנייתן עלתה פחות משלו לרבות גוגל, אפל, אמזון ונטפליקס.

הסיפור הזה, ככל שהוא יוצא דופן, נראה מתאים למדי לסיילור, המנהל שמעולם לא היה אפרורי. בשיא בועת הדוט.קום סיילור היה ידוע כמתעשר צעיר עם כל המשתמע מכך כמו לארח מסיבות מפוארות.

סיילור בראיון ל-CNN: "ביטקוין הוא סירת הצלה שמושלכת בים סוער ומציעה תקווה לכל אדם בעולם שצריך לרדת מהספינה הטובעת שלו"

בשיא הבועה מניית מייקרוסטרטג'י נסחרה תמורת 333 דולר, אז עלתה רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) על מה שנראה כמו טעות חשבונאית. בעקבות זאת מחיר המניה צנח בבת אחת והחברה הפסידה 6 מיליארד דולר תוך יום. מחיקה אסטרונומית זו הפכה את סיילור למנכ"ל שאיבד הכי הרבה כסף ביום אחד במשבר הזה. הרשות חשדה כי סיילור והחברה דיווחו בהפרזה על רווחי החברה והציגו מצג שווא שמיקרוסטרטג'י ההפסדית (והנסחרת) היא למעשה רווחית. בשנת 2000 סיילור והחברה הגיעו להסדר עם רשות ניירות ערך ללא הודאה באשמה. במסגרת הסדר החברה שילמה 11 מיליון דולר כדי לסגור את החקירה, וסיילור שילם 8.2 מיליון דולר. גם באותם רגעים סיילור מעולם לא הפסיק לעמוד בראש החברה.


תגיות