אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בתמיכת מחצית מהנושים של קבוצת חנן מור: מנהל ההסדר מבקש ארכה חנן מור. אינו שותף בעצמו למגעים | צילום: אלעד גרשגורן

בלעדי

בתמיכת מחצית מהנושים של קבוצת חנן מור: מנהל ההסדר מבקש ארכה

עו"ד אהוד גינדס מעריך שקבוצת חנן מור תגיע להסדר עם הנושים תוך שבועיים. לדבריו, חלק מהנושים נתנו את הסכמתם להארכה ובהם מזרחי טפחות, הפניקס, מיטב וחלק ממחזיקי האג"ח

26.12.2023, 12:53 | גולן חזני

הקשיים וחילוקי הדעות בין הנושים של חנן מור מקבלים ביטוי מרומז בבקשה שהגיש היום (ג') עו"ד אהוד גינדס לבית המשפט לקבלת ארכה של שבועיים לצו עיכוב ההליכים נגד החברה.

גינדס מונה על ידי בית המשפט כמנהל ההסדר של חברת חנן מור לאחר שבנק לאומי הגיש בקשה לכינוס נכסים נגד החברה. גינדס מקווה שעד 11 בינואר תגיע החברה להסדר עם נושיה, להם היא חייבת 2.7 מיליארד שקל. מדובר במשימה שאפתנית למדי, שכן אין תמימות דעים בין הנושים. בסעיפים האחרונים של הבקשה מציין גינדס כי חלק מהנושים נתנו את הסכמתם להארכה ובהם בנק מזרחי טפחות, הפניקס, מיטב ומחזיקי סדרות האג"ח יב' יג' יד'.

המשמעות היא שדיסקונט, לאומי, הראל, קרן ריאליטי ומחזיקי סדרות ט' ו־טו' המובטחות של האג"ח לא נתנו הסכמתם להארכה. לאחר הגשת הבקשה דיסקונט מיהר להדגיש כי הוא מסכים להארכה, אבל שמו לא מופיע ברשימה של גינדס.

חנן מור, שהיה בעל השליטה בחברה, לא נוטל חלק בהסדר. מטעם החברה עושה זאת דודו זבידה שמונה למנהל העסקים הראשי שלה. גינדס הדגיש כי המטרה של ההסדר היא שתוך חודשים ספורים מאישורו תפעל החברה לגיוס הון של עשרות מיליוני שקלים בהנפקה ציבורית או פרטית שישמשו לחיזוק ההון העצמי שלה, לעלויות שוטפות ולהשלמת ערבויות ייזום לפרויקטים.

חנן מור לא פרעה 28 מיליון שקל ריבית לקונסורציום – שכולל את לאומי, דיסקונט, הפניקס ומיטב – שהעניק לה אשראי לפרויקט המרכזי שלה בשדה דב בהיקף של 1.3 מיליארד שקל. "יינתן מענה ספציפי ומתואם לנושא פרויקט שדה דב, שיאפשר את המשך הפיתוח וההשבחה של הקרקע הייחודית לצורך הצפת ערך", כותב גינדס. הוא מציין את שדה דב וקרקע של החברה בבאר יעקב ובחיפה כקרקעות שמתוכנן בהן המשך פיתוח להצפת ערך. גינדס מדגיש את הצורך בהארכת הסכמי המימון בקרקעות אלה וכן את השימוש בנכסים המניבים של הקבוצה כשהכוונה היא לקניונים בחריש.

ההתייעלות שמציגה החברה היא בהיקף של 20 מיליון שקל בשנה וכוללת גם ויתור על המשרדים המפוארים של החברה בבני ברק ומכירתם.

גינדס מציין כי יש אחדות דעים בין נושי הקבוצה והחברה עצמה להימנע ממימוש נכסים במחירי אילוץ. הוא מדגיש את החשיבות של השלמת הבנייה, המכירה והאכלוס של כ־1,000 דירות בפרויקטים בליווי סגור באור עקיבא, חריש ומודיעין, וכן את "קיום התחייבויות קבוצת חנן מור כלפי רוכשי דירות ובני משפחותיהם, תוך הבטחת איכות הביצוע ומתן שירותי בדק וטיב".

ההסדר צפוי לכלול ויתור על שני נכסים שלחברה אין משאבים ותועלת בהמשך הפיתוח שלהם: קרקע בתל השומר שמומנה בידי הראל ושחנן מור מבקשת מרשות מקרקעי ישראל לבטל את עיסקת רכישתה בטענות לזיהום אוויר, וכן קרקע ברחוב טבנקין בגבעתיים.


תגיות