אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינטל תולה את העתיד שלה בשלוחה הישראלית משרדי אינטל בפתח תקווה. 34 ישראלים בתפקידי סגני נשיא | צילום: רויטרס

פרשנות

אינטל תולה את העתיד שלה בשלוחה הישראלית

קרין אייבשיץ סגל ודניאל בן עטר, המחליפים של מנכ"ל אינטל ישראל הפורש, יניב גרטי, לא ישמשו רק כמנכ"לים מקומיים - כל אחד מהם יהיה אחראי על תחומים אסטרטגיים באינטל העולמית. המינויים האלה מוכיחים מעל לכל ספק שאינטל ישראל נחשבת לחלק מהותי מפעילות אינטל העולמית יותר מאשר כל החטיבות החיצוניות האחרות שלה

09.01.2023, 19:44 | רפאל קאהאן

מנכ"ל אינטל ישראל יניב גרטי הודיע היום על פרישתו, ולאחר מכן נודע כי מי שיחליפו אותו הם שני אנשים, שימלאו את התפקיד בצוותא - קרין אייבשיץ סגל ודניאל בן עטר. החלטה זו מדגישה את החשיבות של אינטל ישראל לעתיד החברה העולמית.

זה לא משתמע רק מהחלטה זו - יותר ויותר ישראלים מוצאים את עצמם בתפקידי מפתח ביצרנית השבבים. 10% מצוות המטה שמקיף את מנכ''ל החברה פט גלסינגר מורכב מישראלים.

אינטל ישראל הפכה לחלק מהותי באסטרטגיית הצמיחה של גלסינגר. הוא מינה לא מעט יוצאי אינטל ישראל לתפקידי מפתח - לא רק בדרג א', אלא גם, ובעיקר, בדרג ב'. מדובר על הדרגים החשובים של החברה, אלה שמיישמים בשטח את האסטרטגיה של המנכ''ל - מפת הדרכים IDM 2.0 שהוצגה ב-2021. אינטל צריכה את הגמישות המחשבתית של הישראלים כדי להתקדם.

שוק השבבים העולמי עבר תהפוכות גדולות בשנתיים האחרונות. אלה הכבידו גם על אינטל, שהונהגה על ידי מנכ''לים חסרי חזון בעשור האחרון, שגרמו לה לפספס את מהפכת שבבי המובייל, את המעבר לבינה מלאכותית ובעיקר גרמו לטכנולוגיה שלה להתבוסס במקומה, בעוד המתחרות מצליחות לפתח מעבדים יותר ויותר קטנים ומתאימים למציאות המודרנית.

אמנם אינטל מחזיקה עדיין בחלק הארי של השוק, בעיקר בעולמות הדאטה סנטר ומחשבי ה-PC, אבל כעת גם כאן יש אלטרנטיבות, ובחלק מהמקרים הן לא פחות טובות מאלה שאינטל מציעה.

לאינטל יש כמה יריבות עיקריות, כאשר כל אחת מהן מתחרה בה בתחום אחר. קוואלקום, AMD ו-ARM מתחרות בה בעולמות מעבדי המחשבים. האחרונה לא מייצרת את המעבדים, אבל מספקת את הטכנולוגיה שמאפשרת ליצרניות כגון קוואלקום ואפל לייצר את השבבים שלהן. אפל הוכיחה שמעבדים אלה מתאימים גם לשימוש במחשבים אישיים, מיקרוסופט התאימה את ווינדוס לפעול עם שבבי ARM, וכעת יצרני PC רבים בוחנים את האפשרות להשתמש בשבבים האלה כמו אפל.

AMD ואנבידיה מתחרות בה בעולמות שבבי הגרפיקה. על אף שאינטל היא יצרנית שבבי הגרפיקה הגדולה ביותר מכולן, רוב התוצרת שלה מבוססת על שבבים שמוטמעים במעבדים ולא במעבדי גרפיקה לגיימרים או לכריית ביטקוין, שם נמצא הכסף הגדול.

אנבידיה גם מתחרה בה בעולמות מעבדי הבינה מלאכותית - וכאן היא מובילה על אינטל באופן ניכר. הבאנה לאבס הישראלית היתה אמורה להתמודד בתחום ולסייע לאינטל להכות באנבידיה, אבל זה לא קרה בינתיים.

כדי לחזק את אינטל ישראל, הוחלט ככל הנראה להעלות את הדרג של מנכ''לי החטיבה הישראלית. לא עוד מנכ''ל מקומי, אלא מנכ''לים שכל אחד מהם אחראי על תחומים אסטרטגיים באינטל העולמית. קרין אייבשיץ סגל, למשל, היא לא רק מנכ''לית מרכזי הפיתוח של החברה בישראל, אלא בעיקר מנהלת את תחום בדיקות השבבים של החברה בעולם כולו. כלומר היא אחראית שהתוצרת של אינטל תהיה באיכות המצופה. לומר שזה תפקיד עם אחריות גדולה - זה אנדרסטייטמנט.

שותפה למנכ''לות, דניאל בן עטר, הוא מנכ''ל משותף של מפעלי הייצור של אינטל בעולם. כלומר, הוא אחראי ישירות על פעילות הייצור של החברה בכל העולם - מפעלי אירלנד, אריזונה, אורגון, ישראל ובקרוב גם אלה של גרמניה ואוהיו. שוב, מדובר בתפקיד הרבה יותר בכיר ממנכ''ל אינטל ישראל - מבלי לפגוע במעמדם של מנכ''ליה עד כה.

המינויים האלה מוכיחים מעל לכל ספק שאינטל ישראל נחשבת לחלק מהותי מפעילות אינטל העולמית יותר מאשר כל החטיבות החיצוניות האחרות שלה. כעת, עם 34 ישראלים בתפקידי סגני נשיא, אינטל מצוידת בכוח האדם שאמור לכל הפחות לסייע לה לנצח.

תגיות