אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבעת אי–אמון: קבוצת ACE לא הצליחה לגייס כסף מבעלי המניות סניף של ACE. הנפקת הזכויות נועדה לפירעון חלק מההלוואות ולמימון פעילות | צילום: שאול גולן

הבעת אי–אמון: קבוצת ACE לא הצליחה לגייס כסף מבעלי המניות

החברה, שנמצאת בחוב לבנקים, התכוונה לגייס 30 מיליון שקל, אולם נתקלה בחוסר היענות. קרן קדמה הזרימה 20 מיליון שקל, אך מיתר המשקיעים גויסו 2.8 מיליון שקל

24.07.2023, 06:02 | נורית קדוש

בעלי המניות בקבוצת ACE (מולטי ריטייל) מביעים אי־אמון בחברה. כוונת החברה לגייס 30 מיליון שקל במסגרת הנפקת זכויות נתקלה בחוסר היענות מצד המשקיעים. בעלת השליטה קרן קדמה הזרימה 20 מיליון שקל, אך מיתר המשקיעים היא הצליחה לגייס 2.8 מיליון שקל בלבד. קרן קדמה עלתה מהחזקה של 66.4% להחזקה של 69.87%, ושאר בעלי המניות דוללו, ובהם המנכ"ל איציק אוזנה, שהחזיק ב־3.23% וירד ל־2.75%.

החברה הונפקה לפני כשנתיים וחצי לפי שווי של 400 מיליון שקל, ומאז נחתך שווייה לכ־150 מיליון שקל. בחודש שעבר הודיעה החברה למשקיעים כי להערכתה לא תעמוד בהתחייבויותיה לשני בנקים שהעמידו לה מימון. הבנקים הסכימו לעדכן לה את אמת המידה הפיננסית, ולא לממש את זכותם לפירעון מיידי, בתנאי שעד ספטמבר הקרוב תבצע החברה הנפקה בסכום שלא יפחת מ־20 מיליון שקל, וכן שהחברה תפרע עד פברואר הקרוב לאחד הבנקים 10 מיליון שקל מתוך יתרת ההלוואה שהעמיד לה. לצורך עמידה בתנאי הראשון יצאה החברה למהלך של הנפקת זכויות, שנועד גם לפרוע חלק מההלוואה וגם לממן פעילות שוטפת ופיתוח עסקי.

הבעת אי־האמון של המשקיעים נרשמה גם אחרי שמולטי ריטייל, המחזיקה ברשתות אייס, אוטו דיפו, ביתילי, איי די. דיזיין ואורבן, דיווחה על תוכנית התייעלות, במסגרתה הועמקה התוכנית לאיחוד מטות בין מגזר עיצוב הבית לבין מגזר שדרוג הבית והרכב, וכן על צמצום משרות ניהוליות ואחרות בניסיון לחסוך כ־8 מיליון שקל בשנה.

ההרעה בתוצאות קבוצת ACE נרשמה לאחר תקופת פריחה שחוותה במהלך מגפת הקורונה, מכיוון שהיתה בין הרשתות הבודדות, מלבד רשתות המזון והפארם, שהורשו לפתוח חנויות בתקופות הסגרים. ב־2020 רשמה הקבוצה זינוק של 363% ברווח הנקי, שהסתכם ב־33 מיליון שקל. התוצאות החיוביות נרשמו גם ברבעון הראשון של 2021, עם מכירות שזינקו ב־50.8% לסכום של 179.4 מיליון שקל. כמו כן נרשם אז מעבר מהפסד של 4.7 מיליון שקל לרווח נקי של 8.5 מיליון שקל.

המגמה החיובית פתחה לראשי החברה את התיאבון, והם יצאו בהצהרה כי נבחנת רכישת פעילויות סינרגטיות בתחום שדרוג הבית. לצורך כך החליפה ACE את שמה למולטי ריטייל, אך לצד עלייה במכירות וברווח הגולמי, נרשמה גם עלייה בהוצאות שהובילה לירידה ברווח התפעולי ולירידה של 6.5% ברווח הנקי לסכום של 30.7 מיליון שקל.

ההרעה בתוצאות החריפה בתחילת 2022, אז חתמה החברה על הסכם לרכישת פעילות הרשתות ביתילי, אורבן ואיי. די. דיזיין וכן מפעל רהיטים המשרת את פעילות הרשתות מחברת כרמל תמורה 100 מיליון שקל. לצורך רכישת הרשתות לקחה החברה הלוואה בגובה 80 מיליון שקל לשש שנים בריבית שנתית פריים פלוס 0.8%.

את 2022 חתמה קבוצת ACE עם מעבר להפסד של 6.6 מיליון שקל לעומת רווח נקי של 30.7 מיליון שקל ב־2021. ההכנסות צמחו אשתקד ב־4.2% בעקבות הוספת רשתות עיצוב הבית.

המגמה השלילית נמשכה גם ברבעון הראשון השנה, עם העמקת ההפסד ל־12.2 מיליון שקל, תוך ירידת ערך מוניטין רשתות הריהוט שרכשה – מ־89 מיליון שקל ל־82 מיליון שקל. בחברה מעריכים כי צמצום ההוצאות לצד הקמת אתר אונליין למכירת מוצרים לרשתות עיצוב הבית, ובראשן רשת הריהוט אורבן, המתאפיינת בתמחור נמוך יחסית, יובילו לשיפור התוצאות.

תגיות