אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהל מפעל החלל בתעשייה האווירית: “אנחנו בקצה העליון של הטכנולוגיה בחלל" שלומי סודרי | צילום: אוראל כהן

GeoInt360

מנהל מפעל החלל בתעשייה האווירית: “אנחנו בקצה העליון של הטכנולוגיה בחלל"

שלומי סודרי אמר את הדברים בכנס Ramon GeoInt 360, והציג את היכולות הקיימות והעתידיות

08.11.2022, 07:00 | מעין מנלה

"אנחנו רוצים להפוך את החזון של לדעת הכול, בדיוק איפה נמצא כל אחד בכל זמן, למציאות”, אמר שלומי סודרי, מנהל מפעל החלל של התעשייה האווירית בכנס Ramon GeoInt 360. “אני חושב שאנחנו צריכים לייצר מערכות לוויין על פי דרישה".

סודרי המשיך: "כולנו זוכרים שכשהיינו ילדים, אם רצינו לראות סרט היינו צריכים להקליט אותו או לתכנן להיות בבית בשעה שהוא משודר. עכשיו זה שונה, ואנחנו רוצים שזה יהיה ככה גם באיסוף מודיעין. המערכת צריכה להחזיק כל הזמן במטרה. כל עשר דקות ובמשך 24 שעות שבעה ימים בשבוע. היום רוב הלוויינים מחזיקים במקרה הטוב במשך 12 שעות שבעה ימים בשבוע. ולכן אנחנו צריכים שזה יהיה מאוד יעיל מבחינת עלות-תועלת. נאמר שאני חקלאי. אני רוצה לראות כמה תפוזים יש לי בפרדס, מה הצבע שלהם ומה הגודל שלהם, אם האדמה לצד העצים רטובה... בסופו של דבר אנחנו צריכים לראות את התפוז".

לדברי סודרי, "בתעשייה אווירית יש מערכות וסנסורים רבים שיכולים לצלם ולזהות את האובייקט הדרוש. למה בחלל? בין היתר בגלל יתרונות של כיסוי גלובלי, אין הגבלה של אזורי טיסה, אין סיכון של חיילים, אין צורך לתכנן את המשימה ויש זמינות 24/7".

התעשייה האווירית היא הקבלן העיקרי של תוכנית החלל של ישראל. "יש לנו ידע ייחודי, תשתיות ומורשת מוכחת”, אמר סודרי. “אנחנו לא מציגים תרשימים, אלא מערכות פונקציונליות שעובדות. כבר ייצרנו לוויינים שנמצאים בשימוש של לקוחות". בדור הבא של הלוויינים, הוא סיפר, מקווים להשיג את הרזולוציה הכי גבוהה בעולם ואף יכולות וידיאו.

"הלוויינים האלה נותנים לנו תמונות אמיתיות”, הסביר סודרי, “שאפשר לראות בהן פרטים ממשיים", והוסיף שהתעשייה האווירית עוסקת בסגירת הפער בין השימוש הצבאי לאזרחי. ב-2017, למשל, שוגר BGUST, שאוסף תמונות עבור אוניברסיטת בן גוריון, בעוד שנה יושק לוויין שמטרתו להבין תהליכים בחלל ועל שולחן השרטוטים נמצאות תוכניות לייצור לוויין מסחרי. "זה שומר אותנו בקצה העליון של הטכנולוגיה בחלל".

המטרה, על פי סודרי, היא ליצור “לוויין כשירות” - הלקוחות יוכלו לגשת לענן ולאסוף את המידע. "אנחנו רוצים שהלקוח יתכנן את המשימה שלו - לא מה הסנסור צריך לראות. אני רוצה בינה מלאכותית משופרת בכלים שלנו – שהצבא לא יצטרך לנבור במידע אלא שהמערכת תדע לשלוף אותו.

סודרי סיכם ואמר שכעת מפתחים לוויין שיאפשר מודיעין איכותי 24/7. המטרה, הוא הדגיש, היא למכור לא את הלוויין אלא את השירות שלו.



תגיות