אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחזיקי האג"ח של אול-יר עתרו לבג"ץ נגד הסדר הפסקת ההליכים עם גולדמן מלון וויליאם וייל ברוקלין, נכס של אול-יר | צילום: נדב נויהוז

מחזיקי האג"ח של אול-יר עתרו לבג"ץ נגד הסדר הפסקת ההליכים עם גולדמן

נאמני האג"ח של חברת הנדל"ן המניב, שגייסה 2.4 מיליארד שקל וקרסה, עתרו לבג"ץ לאחר שהפרקליטות סירבה לבטל הסדר להפסקת הליכים פליליים עם בעל השליטה והיו"ר לשעבר, שהודה בהטעיית משקיעים.;מחזיקי האג"ח: "הסדר בלתי סביר ושערורייתי"

05.11.2023, 12:44 | תומר גנון

מחזיקי האג"ח לשעבר בחברת אול-יר הגישו היום (א') עתירה לבג"ץ לאחר שהפרקליטות סירבה לבקשתם לבטל הסדר שחתמה עם היו"ר ובעל השליטה לשעבר בחברה, יואל גולדמן, שהודה בהטעיית משקיעים.

המחזיקים טוענים כי מדובר ב"הסדר בלתי סביר ושערורייתי" אשר "יש לבטלו מחמת היותו בלתי סביר באופן קיצוני, פוגע פגיעה חמורה באינטרס הציבורי וחורג ממתחם שיקול הדעת שעשה שנעשה בחדרי חדרים". חברת הנדל"ן המניב אול-יר, קרסה לאחר שגייסה 2.4 מיליארד שקל בבורסה של ת"א.

בהסדר של הפרקליטות עם גולדמן, אזרח אמריקאי, הוא הודה בחודש אוגוסט בביצוע עבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך כדי להטעות משקיע סביר, התחייב לשלם קנס של 9 מיליון שקל, לא לגייס כספים בשוק ההון למשך חמש שנים ולא לכהן כנושא משרה בחברה ציבורית במשך שנה.

נאמני האג"ח בחברה, עוה"ד עופר צור, אמנון ביס ואמיר פלמר, ביקשו לבטל את ההסדר, בטענה שאמירתו של גולדמן לפרקליטות שנכללה בהסדר, לפיה אם יבשילו התנאים הוא יפצה את מחזיקי האג"ח ב-10 מיליון דולר, היא "הצגה אחת גדולה".

מנהלת מחלקת ני"ע בפרקליטות, יהודית תירוש-גרוס, דחתה את בקשת הנאמנים וכתבה כי "מהמסמכים שהוגשו לנו לפני עריכת ההסדר ואחריו, עולה כי הצהרתו של גולדמן אינה עולה כדי מצג שווא ומרמה, המצדיקים או מאפשרים את ביטול ההסדר כעת בהתאם להוראות החוק".

היא הוסיפה כי "אף שהצהרתו של גולדמן כי הוא נכון לפצות את המשקיעים הייתה בין השיקולים שנשקלו לזכות עריכת ההסדר המותנה, הרי אין מדובר בתנאי להסדר". לדברי תירוש-גרוס: "ברור היה שמדובר בהצהרה המותנית בסיומו של מו"מ בין הצדדים שלמדינה אין שליטה עליו".

תירוש-גרוס כתבה בנוסף כי "יצוין, על קצה המזלג, כי לאחר בדיקת כל חומר החקירה שנאסף אשר ביסס חשדות בדבר עבירות דיווח, הוחלט בין היתר לאור קשיים ראיתיים בשים לב לאזרחותו ותושבותו הזרה של החשוד וסיכויי ההסגרה הנמוכים, כי מקרה זה מתאים לעריכת הסדר".

במרכז העתירה שהגישו היום נאמני האג"ח לבג"ץ הם ציינו כי בפני ועדת האכיפה המינהלית של רשות ני"ע, הוצג בעבר הסדר דומה לזה שעליו חתמה לבסוף הפרקליטות מולו, אולם הוועדה דחתה אותו וקבעה שלאור החשד לחומרת ופליליות מעשיו לכאורה של גולדמן, אין לאשר את ההסדר ויש להמשיך בהליך הפלילי.

"במקום לחתור להגשת כתב אישום בעבירות חמורות", נכתב בעתירה, "ולמרות החלטת ועדת האכיפה המינהלית שקבעה כי הסדר ללא הרשעה אינו סביר, כיוון שמדובר בעבירות חמורות ושהוא אינו מתמצה בעבירות דיווח קלות, הגיעו גולדמן והפרקליטות להסדר מותנה שתנאיו דומים באורח פלא לאלה אשר ועדת האכיפה המינהלית של רשות ני"ע סברה שלא מתקבל על הדעת לאשרם".

מהפרקליטות נמסר: "העתירה תיבחן ותיענה כמקובל". תגובת גולדמן טרם התקבלה.

תגיות