אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד התחבורה מפרסם נהלים חדשים להעברת בעלות על רכבים שלט מכונית | צילום: שאטרסטוק

משרד התחבורה מפרסם נהלים חדשים להעברת בעלות על רכבים

נוהל חדש שהופץ על ידי משרד התחבורה בקרב העוסקים בענף הרכב כולל הנחיות שיקלו על תהליך הביטול של העברת בעלות על רכב ועל הרישום של בן זוג נוסף כשותף ברכב, אך יקשו על הביטול של רישום מכוניות חדשות

08.06.2022, 12:02 | תומר הדר

נוהל חדש שהופץ על ידי משרד התחבורה בקרב העוסקים בענף הרכב כולל הנחיות שיקלו על תהליך הביטול של העברת בעלות על רכב ועל הרישום של בן זוג נוסף כשותף ברכב, אך יקשו על הביטול של רישום מכוניות חדשות.

סניף דואר בתל אביב. לראשונה יהיה ניתן לבטל העברות בעלות על רכב שמקורן בשגיאה שבוצעה על ידי עובדי הדואר, צילום: אוהד צויגנברג סניף דואר בתל אביב. לראשונה יהיה ניתן לבטל העברות בעלות על רכב שמקורן בשגיאה שבוצעה על ידי עובדי הדואר | צילום: אוהד צויגנברג סניף דואר בתל אביב. לראשונה יהיה ניתן לבטל העברות בעלות על רכב שמקורן בשגיאה שבוצעה על ידי עובדי הדואר, צילום: אוהד צויגנברג

במקרה של מכוניות משומשות, עד כה ניתן היה לבטל העברת בעלות שבוצעה בתוך 24 שעות במקרה שהרכב נמכר או נקנה בחזרה שלוש פעמים בתוך 24 שעות (מה שניכר שבוצע בשוגג). הנוהל החדש מרחיב את אפשרויות הביטול כך שיכללו גם מצב בו רכב לא נכון הועבר לקונה או עסקת מכירה שעברה היפוך (כלומר רכב נמכר ממוכר לקונה, ואז שוב נמכר למוכר בחזרה). בנוסף קובע הנוהל החדש לראשונה כי יהיה ניתן לבטל העברות בעלות על רכב שמקורן בשגיאה אשר בוצעה על ידי עובדי הדואר – מה שיטופל ישירות מול דואר ישראל.

בנוסף, משרד התחבורה משנה את נוהל רישום שותפים ברכב. עד היום במצב בו בן או בת זוג של בעל הרכב מתווספים ברישיון, ניתן היה לבצע רק העברת בעלות מבן זוג אחד לטובת שני בני הזוג, וכך נוספת "יד" למניין הבעלויות על הרכב. הנוהל החדש מאפשר לבעלי מכוניות להגיע אל סניף הדואר עם בן או בת הזוג ותעודת זהות המוכיחה כי אכן מדובר בבן או בת זוג של בעל הרכב או "כל מסמך תומך היכול להעיד כי מדובר בבני זוג, המקיימים משק בית משותף" – ולהירשם ברישיון הרכב בלי שתתווסף יד.

עוד משנה משרד התחבורה את נוהלי הביטול של רישום מכוניות חדשות. בניגוד לעדכוני העברות הבעלות לרכב המשומש, העדכון לרכב חדש דווקא מחמיר את תנאי הביטול. עד כה יבואן של מכונית חדשה שנמכרה ללקוח יכול היה לבטח את העסקה על סמך שלושה מסמכים: מסמך בו בעל הרכב החדש מודיע שאינו מעוניין בו; מנהל אתר מסירת הרכב מודיע כי העסקה מבוטלת; וכתב שיפוי למשרד התחבורה בו מוצהר כי הרכב לא יצא מאתר המסירה ולמשרד התחבורה לא ייגרם נזק משפטי מביטול העסקה.

כעת, לפי הנוהל החדש, יידרש מכתב מהיבואן בו הוא יפרט בפני משרד התחבורה מדוע בוטלה העסקה, הכולל התחייבות שהרכב לא יצא מאתר המסירה. בנוסף, פרק הזמן בו ניתן לבטל את רישום הרכב יוגבל לשבועיים בלבד, וניתן יהיה לבצע ביטול רק על רכב שלא חלפה שנה ממועד ייצורו בחו"ל.

תגיות