אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מטריקס רוצה להקפיץ את עלות שכרו של המנכ"ל מוטי גוטמן ב-48%, ל־16 מיליון שקל בשנה גוטמן. ההצבעה באמצע דצמבר |

מטריקס רוצה להקפיץ את עלות שכרו של המנכ"ל מוטי גוטמן ב-48%, ל־16 מיליון שקל בשנה

אחרי שעקף את התנגדות המוסדיים בארבע ההצבעות האחרונות על מדיניות התגמול, מבקש מהם הדירקטוריון של חברת ההייטק לאשר למוטי גוטמן - מנכ"ל החברה כ־22 שנים - תגמולים שעלותם גבוהה ב־48% מאלה שקיבל בשנה שעברה

13.11.2022, 20:50 | אמיר פרגר

באפריל האחרון עקף דירקטוריון מטריקס את אסיפת בעלי המניות של החברה ואישר במהלך של אובר־רולינג לעדכן את מדיניות התגמול בחברת ההייטק - וזאת למרות התנגדות גורפת של בעלי זכויות המיעוט. במסגרת העדכון איפשר הדירקטוריון להעלות את היקף התגמולים השנתיים של מנכ"ל מטריקס מוטי גוטמן. כעת הדירקטוריון מעוניין לנצל את האישור שנתן לעצמו ולהעניק לגוטמן תגמולים שנתיים בעלות של כ־16 מיליון שקל - 48% יותר מעלות השכר שקיבל בשנת 2021.

לשם כך הודיעה החברה על כינוס אסיפת בעלי מניות באמצע החודש הבא, ולאישור התגמולים נדרש רוב מקרב בעלי זכויות המיעוט בחברה. אולם, ההיסטוריה של יחסי הדירקטוריון והאסיפה הכללית מלמדת שהדרישה לרוב זה היא פורמלית בלבד, ובפועל עמדתם של המוסדיים שמחזיקים במניות מטריקס היא חסרת משמעות. זאת מאחר שבארבע הפעמים האחרונות שהאסיפה הצביעה נגד אישור תנאיו של גוטמן ביטל הדירקטוריון את ההתנגדות ואישר אותם בכל זאת.

בהחלטת האובר־רולינג על הצבעת האסיפה באפריל אישר הדירקטוריון להעלות את שכרו החודשי הקבוע של גוטמן מתקרה של 150 אלף שקל ל־200 אלף שקל ברוטו, את תקרת המענק השנתי שלו הוא העלה מ־200% ל־400% משכרו הקבוע, וגם תקרת התגמול ההוני הועלתה ל־400% משכרו הקבוע לעומת תקרה של 2 מיליון שקל עד לאותה עת.



בהתאם לכך, אישר בשבוע שעבר דירקטוריון מטריקס את תנאי השכר של גוטמן לחמש השנים הקרובות והעבירם לאישור אסיפת בעלי המניות בדצמבר. מינואר 2023 צפוי גוטמן לקבל משכורת חודשית ברוטו בהיקף של 178 אלף שקל, ומענק שנתי שהיקפו ייגזר מהרווח השנתי של החברה ויעמוד על 3.25% מהרווח הנקי השנתי המיוחס לבעלי המניות, בנטרול רווח ההון השנתי של החברה ובתוספת 5% מאותו רווח הון. לפי נוסחה זו הגיע המענק שקיבל גוטמן לשנת 2021 לעלות שנתית של 6.3 מיליון שקל. בנוסף יקבל גוטמן מענק הוני של 375 אלף יחידות מניה חסומות (RSU), ששוויין הכלכלי נאמד ב־28.5 מיליון שקל, ואשר יבשילו על פני תקופה של חמש שנים — וזאת ללא תמורה כלשהי מצדו.

מטריקס גם מעוניינת להעניק לגוטמן, שבפברואר ישלים 22 שנים בתפקיד, מענק של חצי מיליון שקל בשנה ולמשך חמש שנים, שמוגדר כמענק הישארות.

בסיכום כל הסעיפים האלה צפויה עלות התגמול השנתית של גוטמן להגיע מינואר הקרוב — ובהתבסס על נתוני הרווח של מטריקס בשנת 2021 — ל־16.1 מיליון שקל, מהם 3.6 מיליון שקל כשכר קבוע, 6.8 מיליון שקל כמענק שנתי ומענק הישארות ו־5.7 מיליון שקל כתגמול הוני. זאת לעומת עלות שכר של 10.9 מיליון שקל שקיבל בשנה שעברה — מהם 3.3 מיליון שקל בדמי ניהול, 6.3 מיליון שקל כמענק ו־1.3 מיליון שקל כתגמול הוני.

התגמולים שגוטמן יקבל השנה כפופים לתנאי התגמול הקודמים שאושרו עבורו בינואר 2018, אך יהיו, ככל הנראה, גבוהים מאלה שקיבל בשנים האחרונות. זאת הודות לרווח הון של 150 מיליון שקל שמטריקס רשמה מוקדם יותר השנה, בעקבות מכירת 45% מאחזקותיה בחברה־הבת אינפיניטי לאבס, שמכשירה עובדים לתעשיית ההייטק, לקרן ההשקעות אמי של אייפקס.

בעוד שבשנת 2021 הסתכמו הכנסות מטריקס ב־4.4 מיליארד שקל והרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות הגיע ל־195 מיליון שקל, הרי שבתשעת החודשים הראשונים של 2022 כבר רשמה מטריקס הכנסות של 3.5 מיליארד שקל, שיפור של 10% לעומת התקופה המקבילה. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, שממנו נגזר היקף המענק השנתי של גוטמן, זינק ב־101% להיקף של 285 מיליון שקל, והוא כולל את רווח ההון שהתקבל ממכירת אינפיניטי לאבס.

גוטמן מכהן כמנכ"ל מטריקס מ־2001, ובעשור האחרון הסתכמה עלות שכרו בקרוב ל־100 מיליון שקל. דמי הניהול שגבה הסתכמו ב־36 מיליון שקל, התגמול ההוני הסתכם ב־22.6 מיליון שקל והמענקים היו בהיקף של 45.7 מיליון שקל.

בדירקטוריון מטריקס, שאישר באפריל את תנאיו של גוטמן תוך עקיפה נוספת של התנגדות בעלי המניות, מכהנים חמישה דירקטורים בהובלת היו"ר גיא ברנשטיין, מנכ"ל פורמולה, בעלת השליטה במטריקס (48%). הדירקטורים החיצוניים הם איתיאל אפרת ויפית קרת, שמכהנים מ־2018 ו־2017 בהתאמה; פנחס גרינפלד, דירקטור בלתי תלוי מהשנה; ואליעזר אורן, המכהן כדירקטור מ־2004. האסיפה שתצביע על אישור תנאי התגמול של גוטמן, תידרש גם להצביע על מינוים מחדש של ברנשטיין, אורן וגרינפלד.

ברנשטיין עצמו קיבל מפורמולה ב־2021 תגמולים של 33 מיליון שקל, וגם במקרה שלו אישר הדירקטוריון את תנאי התגמול למרות התנגדות הגופים המוסדיים, שמחזיקים בחלק ממניות פורמולה.

מטריקס, שנסחרת כיום לפי שווי של 4.9 מיליארד שקל, עוסקת בפתרונות תוכנה ובשיווק מוצרי חומרה ותוכנה. מגדל ביטוח היא הגוף המוסדי העיקרי שמחזיק במניות מטריקס (11%) ולצדה גם מיטב, הראל, הפניקס, אלטשולר שחם, אנליסט, IBI, מור ופסגות. מתחילת השנה ירד שווי מניית מטריקס ב־13% לעומת ירידה של 11% במדד ת"א־90 שבו היא נכללת.

תגיות