אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי שמימשה את רוב הפעילות בארה"ב, בביג צופים תקופה מאתגרת: "עצרנו רכישת נכסים" מרכז קניות קניון ביג באר שבע | צילום: ביג מרכזי קניות

אחרי שמימשה את רוב הפעילות בארה"ב, בביג צופים תקופה מאתגרת: "עצרנו רכישת נכסים"

קבוצת ביג, שמפעילה מרכזי קניות, נהנתה מעלייה של 9% בהכנסות, אך הוצאות מימון וירידה בשערוכי נדל"ן פגעו ברווח הנקי. כעת היא נערכת להרעה בשוקי ההון

22.11.2022, 22:15 | אמיר פרגר

מרכזי הקניות של ביג נהנו מפדיונות גבוהים לאחר סגרי הקורונה, אך הוצאות מימון וירידה בשערוכי נדל"ן העיבו על השורה התחתונה ברבעון השלישי, והחברה רשמה ירידה של 15% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, שהסתכם ב־212 מיליון שקל.

ה־NOI, שמודד את ההכנסות התפעוליות, ללא תוצאות החברה־הבת אפי נכסים, ירד ב־6% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, והסתכם ב־170 מיליון שקל, אך הירידה נבעה ממימוש התוכנית האסטרטגית להפסיק את הפעילות בארצות הברית ולמכור את הנכסים שם.

בישראל, שבה מחזיקה החברה 26 מרכזי קניות, ובמזרח אירופה, שבה מחזיקה 10 מרכזים, נרשם שיפור ב־NOI. בישראל הוא הגיע ל־119 מיליון שקל, לעומת 116 מיליון שקל ברבעון המקביל; ובסרביה הוא עלה ל־10 מיליון יורו, בהשוואה ל־7 מיליון ברבעון המקביל.

ה־FFO, המדד המקובל למדידת רווחים של חברות נדל"ן מניב, בנטרול גורמים שונים כמו שערוכים, עלה ב־14% לסכום של 189 מיליון שקל, מהם 67 מיליון שקל מיוחסים לאפי נכסים.

ההכנסות מהשכרה ודמי ניהול ברבעון עלו ב־9% לסכום של 433 מיליון שקל. השיפור נובע מהשפעת הקורונה בתקופה המקבילה, שגרעה אז 40 מיליון שקל מההכנסות; מפתיחת נכסים חדשים; ומכנסותיה של אפי נכסים.

מנכ"ל ביג חי גאליס. "נערכנו לתסריטי קיצון" מנכ"ל ביג חי גאליס. "נערכנו לתסריטי קיצון" מנכ"ל ביג חי גאליס. "נערכנו לתסריטי קיצון"

במהלך ינואר־ספטמבר חתמה ביג על 33 חוזים חדשים במרכזיה המניבים, ששכר הדירה בהם עלה בממוצע ב־29%, בנוסף ל־178 מימושי אופציות שעלו ב־5%. הפדיונות במרכזי הקניות עלו באותה התקופה ב־7% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה.

שערוכי נדל"ן הניבו לביג הכנסה של 251 מיליון שקל ברבעון השלישי, ירידה של 24% לעומת הרבעון המקביל.

הוצאות המימון של ביג ברבעון השלישי עלו ב־36% ל־210 מיליון שקל, וב־60% לסכום של 643 מיליון שקל במהלך ינואר־ספטמבר. עיקר העלייה מיוחס לעליית המדד, בהיקף של 246 מיליון שקל, והשאר לפירעון אג"ח ושינויים בשערי החליפין.

ביג מממנת את פעילותה בעיקר באמצעות אג"ח צמודות מדד והלוואות בריבית קבועה, ולכן פחות חשופה לשינויים בריבית. אך היא מעריכה כי העלייה בריבית עלולה להביא לעלייה בעלויות גיוס חוב חדש. להערכתה, חשיפתה לעליית המדד אינה גבוהה, אף שהוא משפיע על הוצאות המימון כיוון שעליית שווי הנכסים וההכנסות מספקת הגנה אינפלציונית.

מנכ"ל ביג חי גאליס: "לקראת תקופה של האטה, עומס הפדיונות של השוכרים שלנו הוא הנתון החשוב ביותר ליציבות הכנסות החברה גם בימים קשים יותר. אנו ערים לכך ששוקי ההון והכלכלה עשויים להיכנס בטווח הקצר עד הבינוני לתקופה מאתגרת, ונערכנו לתסריטי קיצון שיאפשרו להתמודד טוב גם עם הרעה מהותית במצב הכלכלי. כחלק מכך פעילות פיתוח על ידי רכישות של נכסים מניבים קיימים נעצרה. ביג הנפיקה הון מתחילת 2021 בהיקף של 3.5 מיליארד שקל, הגדילה את מסגרות האשראי ומימשה את עיקר הנכסים בארצות הברית".

תגיות