אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשקיעים נוטשים, המניה צוללת והבכירים של דנאל משתדרגים אילן ישראלי מנכ”ל דנאל | צילום: יונתן בלום

המשקיעים נוטשים, המניה צוללת והבכירים של דנאל משתדרגים

לכלכליסט נודע כי קרן נוקד מכרה את אחזקותיה בחברת כוח האדם שהמניה שלה נמצאת בשפל של 3 שנים. בנוסף, הציגה אתמול החברה תוצאות חלשות לרבעון השלישי. ודווקא כעת המנכ"ל והיו"ר רוצים לשפר את תנאי ההעסקה שלהם

24.05.2023, 06:10 | אלמוג עזר

התוצאות של דנאל בירידה, משקיעים מוכרים את אחזקותיהם בחברה והמניה נסחרת בשפל של שלוש שנים, אבל כעת חברת הסיעוד וכוח האדם דווקא רוצה להקפיץ את שכר המנכ"ל והיו"ר.

ל"כלכליסט" נודע כי במהלך הרבעון הראשון השנה מכרה קרן הגידור נוקד את כל אחזקותיה בדנאל. מחיר המימוש לא ידוע, אולם הקרן, שרכשה מניות דנאל ב־80 מיליון שקל בספטמבר האחרון, מכרה אותן ברווח המוערך בכמה מיליוני שקלים. נוקד, שמנוהלת על ידי רועי ורמוס, שלומי ברכה ושי יצחקי, היא אחת משתי קרנות הגידור הגדולות בישראל, וזהו הסיבוב השני שלה בדנאל.

בספטמבר 2022 ביצעה דנאל הנפקה פרטית של מניות למשקיעים מוסדיים בהיקף של 133 מיליון שקל. המניות המונפקות היוו 7% ממניות דנאל. נוקד רכשה כאמור מניות ב־80 מיליון שקל, הפניקס רכשה מניות ב־50 מיליון שקל וקרן הגידור רידינג קפיטל רכשה מניות ב־3 מיליון שקל. השוק ראה בכך הבעת אמון והזניק את המניה ב־16.5% באותו היום אולם במהלך הרבעון הראשון של השנה הנוכחית מכרה נוקד את כל האחזקות שלה בדנאל, שהיוו 4% ממניות החברה. הפניקס ממשיכה להחזיק במניות. בתחילת מאי מכרה מגדל מניות של דנאל ב־36 מיליון שקל.

זו הפעם השנייה שבה נוקד נפרדת מדנאל. בסיבוב הקודם נוקד החזיקה במניות דנאל במשך תקופה לא קצרה מתחת לרדאר. במרץ 2020 — בשיא משבר הקורונה, כשהשווקים רועדים — נוקד רכשה מניות דנאל ב־11.5 מיליון שקל, עלתה מאחזקה של 4.8% לאחזקה של 5.78% בדנאל והפכה לבעלת עניין. כך הציבור התוודע לראשונה לאחזקתה בחברה. כמה ימים לאחר מכן הקרן כבר הגדילה את אחזקתה ל־7%.

במרץ 2022 מכרה נוקד בשתי פעימות את כל האחזקה שלה בדנאל, בהיקף כספי כולל של 154.4 מיליון שקל. ככל הידוע, נוקד רשמה תשואה של 100% לפחות על סיבוב ההשקעה הראשון שלה בדנאל. "כדאי למשקיעים לזכור את שני הסיבובים האלו של נוקד בדנאל בפעם הבאה שהחברה מודיעה על הנפקה פרטית למוסדיים ולשחקני שוק הון. הקרן הייתה מזוהה עם החברה במידה רבה, אבל זו אף פעם לא חתונה קתולית", הסביר בכיר בגוף מוסדי.

נוקד אינה השחקן היחיד בשוק ההון שבחר להתרחק מדנאל. "אנחנו כבר לא מחזיקים בדנאל זה כמה חודשים. לפני שנה ביצענו ניתוח והחלטנו להשקיע שוב במניות החברה, אבל מאז פורסמו דו"חות של דנאל ואלו אכזבו אותנו. לאחר בדיקות נוספות שביצענו החלטנו שזה לא מקום שאנחנו רוצים להיות בו", אמר ל"כלכליסט" גורם בכיר בגוף מוסדי שהיה מבין המחזיקים הבולטים בדנאל והחליט למכור את האחזקה בהיקף של עשרות מיליוני שקלים בחודשים האחרונים.


מכירת האחזקות נעשתה על רקע הביצועים החלשים של החברה והירידה במניה שלה. דנאל נסחרת כיום בשווי של 1.4 מיליארד שקל, רחוק מאוד מהשיא של יותר מ־4 מיליארד שקל שאליו הגיעה בפברואר 2022. מחיר המניה היום הוא 23.8 שקל — המחיר הנמוך ביותר מאז אפריל 2020. ב־12 החודשים האחרונים ירדה המניה ב־43.5% לעומת ירידה של 15.9% במדד ת"א־90 שבו היא כלולה.

לדנאל יש כמה פעילויות עיקריות: שירותי סיעוד (בעיקר לזכאים מטעם ביטוח לאומי), הפעלת מסגרות לאנשים עם צרכים מיוחדים, השמת עובדים לשלל תחומים בפריסה ארצית והפעלת מרכזים למתן שירותים רפואיים.

המגמה השלילית במניית החברה קיבלה תדלוק מפרסום הדו"חות שלה לרבעון הראשון של 2023. התוצאות הצביעו על ירידה ברווחיות בשל הירידה בתחום משאבי אנוש על רקע ההאטה בהייטק, התייקרות שכר עובדי החברה בתחום ההוסטלים וירידה בתחום הרפואה. בשורה התחתונה דנאל הציגה רווח נקי של 26.6 מיליון שקל, ירידה של 28% לעומת הרבעון הראשון של 2022. ההכנסות ברבעון דווקא עלו מרמה של 588 מיליון שקל לרמה של 609 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2023, אבל ההוצאות גדלו.

הירידה ברווחיות היא חלק משינוי שעוברת דנאל, במטרה להיות ממוקדת יותר בתחום הרפואה במקום בתחום הסיעוד. בשל כך רכשה במרץ 2022 את חברת מנור תמורת 95 מיליון שקל, ובמאי 2022 הגדילה את האחזקה שלה ברשת עיניים ל־61.8% תמורת 42.8 מיליון שקל.

רכישת מנור, שפועלת בתחום הפונדקאות, נעשתה בתזמון אומלל. דנאל סגרה את העסקה סופית במרץ 2022. זמן קצר לאחר מכן פלשה רוסיה לאוקראינה, הזירה העיקרית שבה פעלה מנור, והחברה נאלצה לאתר חלופות לפעילותה בתחום תרומת ביציות והתקשרה עם קליניקה בגיאורגיה לצורך אספקת שירותי תרומת ביציות עבור לקוחות מישראל ומאוסטרליה. במקביל בוצעה הסטה של כוח אדם מהפעילות באוקראינה לפעילות החדשה בגיאורגיה. שנה לאחר עסקת מנור, הרכישה רחוקה מלעמוד בציפיות והחברה עדיין מפסידה. בנוסף, על פי הדו"ח הכספי, הטלת הסנקציות הכלכליות על רוסיה הביאו לירידה בביקוש לתיירות מרפא מצד לקוחות רוסים.

כל אלו מצטרפים למוניטין השלילי שסוחבת דנאל בשנה האחרונה. בתחילת מאי 2022 נפטרו מותם שלושה דיירים סיעודיים במעון בחולון ששייך לדנאל בשל זיהום במזון. דנאל, האחראית על אספקת כוח עזר בתחום הסיעוד ובמסגרות לאנשים עם צרכים מיוחדים, חוותה ירידה במוניטין אך היא עדיין עובדת באותם התנאים מול ביטוח לאומי.

בתוך כך, החברה מבקשת להעלות את שכר בכיריה, ובעלי המניות יצטרכו להכריע בנושא. ב־21 ביוני יצביעו בעלי המניות על העלאה בעלות השכר הכוללת של המנכ"ל אילן ישראלי מ־3.93 מיליון שקל ל־4.64 מיליון שקל בשנה. את עלות שכרו של היו"ר רמי אנטין מבקשת החברה להקפיץ מ־1.29 מיליון שקל ל־1.72 מיליון שקל בשנה. החברה הסבירה כי ההעלאה מתבצעת לאחר שלוש שנים שבהן שכרם של שני הבכירים לא עלה, והיא משקללת את השנים האחרונות.

הבקשה להעלאת השכר למנכ"ל מגיעה חצי שנה לאחר שנחשף ב"כלכליסט" כי במשך שמונה שנים ישראלי עשה שימוש בכרטיס אשראי של החברה כדי לממן הוצאות אישיות על בתי מלון, מסעדות וקניות בהיקף של 267 אלף שקל, תוך חריגה מנוהלי החברה. ישראלי השיב את הסכום לחברה, בתוספת ריבית והצמדה, אך האירוע לא דווח למשקיעים. דנאל היא חברה ללא גרעין שליטה ולכן מי שיחליטו בנוגע לאישור השכר הם המוסדיים. הפניקס היא בעלת המניות הגדולה ביותר (15.7%) ואחריה מגדל ביטוח (12.4%).

תגיות