אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המנכ"ל המודח של יונט קרדיט מאיים לגרור אותה לבית המשפט צחי אזר, לשעבר מנכ"ל יונט קרדיט |

בלעדי

המנכ"ל המודח של יונט קרדיט מאיים לגרור אותה לבית המשפט

צחי אזר דורש מיונט קרדיט לכנס את הדירקטוריון כדי לדון בסוגיית פיטוריו ובנושא אי־פרסום הדו"ח בנוגע לצ'קים החסרים של החברה. יונט קרדיט: "החברה תפעל באמצעים משפטיים על מנת להיפרע מהתוצאות ההרסניות של פעילותו של אזר"

20.10.2022, 06:02 | אלמוג עזר

זירה משפטית חדשה מתפתחת בימים אלה ביונט קרדיט. חברת האשראי החוץ־בנקאי, שקרסה ביוני על רקע חשדות למעילה, עלולה להיגרר לבית המשפט על ידי לא אחר מהמנכ"ל שלה לשעבר צחי אזר, שהוא עדיין אחד מבעלי השליטה (אולם אחזקותיו מוקפאות).

אזר, שהיה הבכיר הראשון שהורחק מהחברה בטענה למעילה, יצר קשר עם יונט בשבוע שעבר דרך עורכי דינו גיא שנער ואינגה אייזנברג בדרישה שזו תכנס ישיבת דירקטוריון. במכתב ששלח אזר לחברה הוא קבע כי דירקטוריון החברה מחזיק בידיו מידע על כשלים חמורים בחברה, אך לא מפרסם.

בנוסף, להשקפתו, הדירקטורים חרגו מסמכותם כשהרחיקו אותו, ועל כן הם חשופים לתביעות שלא מכוסות בביטוח דירקטורים. כמו כן, לדבריו, ממידע שהגיע אליו, החברה פועלת בניגוד לנוהל עסקים תקין ויש חשש ממשי שפעולות ומחדלים שונים שלה מהווים לכאורה הפרת חוק. על כן, אזר מבקש כי הישיבה תתכנס לפי סעיף 257 בחוק החברות, כלומר בשל סיבה לכאורה להפרת חוק ופגיעה בנוהל עסקים. החברה נאותה לזמן ישיבת דירקטוריון, אך מסרבת לקבוע כי זו תיערך תחת סעיף זה.

אזר דורש מהדירקטוריון לדון מדוע לא פורסם דו"ח הבודק החיצוני עופר אלקלעי שתפקידו היה למצוא היכן הצ'קים החסרים של החברה, וקבע כי הצ'קים נמצאו בסניף נצרת. בנוסף, הוא דורש לדון באי־חוקיות פיטוריו והתעלמות הדירקטוריון מאזהרותיו על אי־סדרים בחברה. אם לא ייעתרו לדון בנושאים אלה, אזר מאיים לפנות לבית המשפט.

אזר הוא מבחינת החברה האשם העיקרי במצב שבו היא נמצאת כיום. הוא פוטר בסוף יוני כאשר שבוע לפני כן הורחק מהחברה במהלך ישיבת דירקטוריון שבה נכח גם יו"ר החברה בזמנו, שר האוצר לשעבר משה כחלון. הרחקתו נעשתה לאחר שהדירקטורים הבלתי תלויים קבעו שהפר את חובת האמונים מאחר שמשך לכאורה כספים ללא אישור ומשום שחסרו בקופה צ'קים בהיקף של כמעט 7 מיליון שקל.

בהמשך התברר, בעיקר דרך החקירה של רשות ניירות ערך, כי אזר (12.5%), יחד עם שני בעלי השליטה הנוספים שי פנסו (14.1%) ושלמה אייזיק (9.9%), נטלו לכאורה כסף נוסף מיונט קרדיט הציבורית. ההון ניטל כחוב לחמש שנים כדי להגדיל את אחזקתם בחברה, אולם הבעלים לא דיווחו כיאות למשקיעים. בנוסף, נעלמו הלוואות שניתנו לכאורה לאחד מלקוחותיה העיקריים של יונט, משפחת זועבי מנצרת, בהיקף של כ־50 מיליון שקל, בעוד החברה מאשימה בכך בעיקר את עזר ופעילותו עם המשפחה.

מיונט קרדיט נמסר בתגובה כי "מדובר בגבב של טענות שקריות של אדם המנסה בכל כוחו למלט את עצמו מהדין. החברה תפעל באמצעים משפטיים על מנת להיפרע מהתוצאות ההרסניות של פעילותו של צחי אזר".



תגיות