אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיקרוסופט תשלב את OpenAI בפלטפורמת מחשוב הענן Azure משרדי מיקרוסופט בניו יורק | צילום: REUTERS/Mike Segar

מיקרוסופט תשלב את OpenAI בפלטפורמת מחשוב הענן Azure

בין היתר תעניק מיקרוסופט למשתמשי Azure גישה לטכנולוגיות שפה מבוססות בינה מלאכותית כגון GPT 3.5 או קודקס שמיועד לכתוב קוד תוכנה. המחירים, ככל הנראה, לא יהיו זולים

17.01.2023, 16:18 | רפאל קאהאן

מיקרוסופט הודיעה היום (ג') כי תשלב מעתה גישה לחלק מפלטפורמות ה-AI של OpenAI, בדגש על טכנולוגיות שפה מבוססות בינה מלאכותית כגון GPT 3.5 או קודקס שמיועד לכתוב קוד תוכנה, בפלטפורמת מחשוב הענן Azure. המחירים, ככל הנראה, לא יהיו זולים.

עד כה השקיעה מיקרוסופט ב-OpenAI כ-3 מיליארד דולר, ועל פי דיווחים שונים היא מתכננת להשקיע עוד 10 מיליארד דולר. כלומר, מדובר באחת ההשקעות הגדולות ביותר שלה בעולמות הבינה המלאכותית עד כה.

המהלך של מיקרוסופט מגיע בהפתעה יחסית, שכן אף אחד לא ציפה שהחברה תשלב את הכלים של OpenAI כל כך מהר בשירותים שלה. עם זאת, לא נכון יהיה לומר שזה לגמרי חדש. החברה כבר החלה להפעיל שירות בשם Azure OpenAI כבר בסוף 2021, אלא שאז היה מדובר בהשקה שקטה שלא ממש הכתה גלים בעולם, כנראה מתוך ניסיון לוודא שניתן לשלב את השירות בבטחה וביעילות ב-Azure.

החברה התייחסה באריכות לעניין המגבלות שהיא מטילה על שימוש בפלטפורמה. בין היתר, היא התריעה מפני שימוש לרעה שכולל שיח שנאה או פייק ניוז. היא גם הזהירה שהשימוש מנוטר על ידי מסנני תוכן ייעודיים, ושכל מפתח שייתפס משתמש לרעה בשירות יוזהר, ובמקרים שחוזרים על עצמם היא אף תחסום את הגישה.

משתמשי השירות אולי יוכלו לנצל אותו לטובת עסקיהם, אבל עדיין מדובר בסוג של ניסוי כלים. "אנחנו עובדים עם OpenAI והלקוחות שלנו כדי לבדוק בזהירות את תסריטי השימוש, הלימוד וזיהוי של איומים פוטנציאליים", כך לפי סגן הנשיא האחראי לפלטפורמת ה-AI, אריק בויד.

אחת הדרכים לעקוב אחר שימוש זדוני בשירות דורש מכל מפתח המבקש גישה להירשם מראש ולקבל אישור פרטני ממיקרוסופט. עם זאת, לא ברור עד כמה רחוק הולך תהליך האישור והאם יש צורך להציג מסמכים המאמתים את זהות מבקש הגישה. כמו כן, עדיין לא בטוח שבמיקרוסופט רוצים להגביל יותר מדי את הגישה לשירות. בינתיים השירות הוגבל לאזורי ארה"ב ומערב אירופה במטרה לשמור על זמן גישה קצר ככל שניתן.

בחברה מאמינים שמדובר בשירות שיהיה מאוד פופולרי, ולפי העניין שמעורר ChatGPT בקרב הקהל הרחב יש סיכוי סביר שהם צודקים.

בפאנל שנערך היום בדאבוס במסגרת הפורום הכלכלי העולמי, אמר סאטיה נאדלה על שילוב OpenAI: "המטרה היא להפוך את Azure למקום עבור כל אחד וכל מי שחושב על AI. כל אחד מהמוצרים של מיקרוסופט ישלב חלק מיכולות הבינה המלאכותית שישנו את היכולות שלו".

במילים אחרות, מיקרוסופט רוצה לעקוף את כל המתחרים שלה - ומהר. החברה שמחזיקה הטכנולוגיה הכי בוגרת חוץ ממיקרוסופט בתחום היא גוגל, שמפעילה את מודל השפה Lamda ומחזיקה בסטארט-אפ DeepMind, שנחשב לאחד המתקדמים בעולם. גם IBM ואמזון משלבות שירותי AI בפלטפורמות שלהן, אך על פניו האימפקט הציבורי של OpenAI כנראה יעניק למיקרוסופט את הזרקור, לפחות לתקופה הקרובה.

תגיות