אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מעל עשרה גופים מתעניינים ברכישת מפעל הטחינה הנסיך סלטי שמיר טחינה הנסיך מוצרים עם סלמונלה | צילום: אוהד צויגנברג

מעל עשרה גופים מתעניינים ברכישת מפעל הטחינה הנסיך

למפעל מעילבון מונו כונסי נכסים לאחר שנקלע לחובות של כ-143 מיליון שקל. כונסי הנכסים קיבלו מביהמ"ש הארכה להגשת הצעות רכישה

21.12.2022, 06:30 | ליטל דוברוביצקי

יותר מעשרה מציעים פוטנציאליים מתעניינים ברכישה או בהשקעה בחברה לייצור טחינה הנסיך מעילבון, חלקם גופים ידועים במשק. כן נודע כי בשבוע שעבר פנו שני כונסי הנכסים ומנהל ההסדר שמונו על ידי בית משפט לאחרונה לקבוצת הנסיך כדי להאריך את המועד להגשת הצעות עד 25 בדצמבר.

בהודעת העדכון שהגישו מנהל ההסדר עו"ד ליאור מזור וכונסי הנכסים מטעם הבנקים, הנושים המובטחים של החברות, עו"ד ישראל בכר ועו"ד רון חכים, הם ציינו כי "נרשמה התעניינות בחברות ובפעילותן. מטעם מספר מתעניינים נרשמה פנייה למתן ארכה במועד להגשת הצעות, על מנת לאפשר להם להשלים בדיקות ולקבל נתונים".

לאחרונה הודיעו שני כונסי הנכסים ומנהל ההסדר לבית משפט כי הגיעו למסקנה כי מתקיימת הצדקה בחידוש פעילות הייצור במפעל, במתכונת מצומצמת והחברות שמייצרות את טחינת הנסיך חידשו את הייצור במפעל, כנגד הזמנות בשווי מיליוני דולרים, שהתקבלו מלקוחות בחו"ל. במקביל, הודיעו בעלי התפקיד לבית המשפט כי כבר קיימים מתעניינים ברכישת פעילות המפעל והמקרקעין בהיקף 6,500 מ"ר שעליהם הוא ממוקם, "לרבות מצד מספר גורמים בעלי איתנות פיננסית מוכחת, ניסיון וידע בשוק ייצור ושיווק מוצרי מזון".

בעלי התפקיד מונו בעקבות בקשה לעיכוב הליכים שהגישה טחינת הנסיך לפני כחודש לאחר שנקלעה לחובות של כ־143 מיליון שקל. חברת הנסיך מפעל לייצור טחינה וחברות בקבוצה טענו במסגרת הבקשה לצו עיכוב הליכים כי קבוצת החברות לייצור טחינה הנסיך החלה את פעילותה ב־1991, והמפעל נחשב לאחד הגדולים במזרח התיכון.


תגיות