אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מועמד קרע אותי ב-FIFA מול כל החברה. החתמתי אותו על המקום" | צילום: Walkme

"מועמד קרע אותי ב-FIFA מול כל החברה. החתמתי אותו על המקום"

דן עדיקא, מייסד ומנכ"ל WalkMe, עונה על השאלות הפופולריות בראיונות עבודה ומספר איך הגיב בתחילת המשבר כשמניית החברה התחילה לרדת; ומהן השאלות שהוא אוהב שמועמדים שואלים אותו

11.11.2022, 13:06 | מעין מנלה

את ראיון העבודה לתפקיד הראשון שלו אחרי הצבא, לתפקיד מתכנת בחברת HP, דן עדיקא, מייסד משותף ומנכ"ל WalkMe זוכר היטב למרות שעבר למעלה מעשור. "היו לי שלושה ראיונות, עם ראש הקבוצה, ראש צוות ואז HR. עם ראש הקבוצה היה ראיון מאוד כיף ומאתגר, זו הייתה שיחה שהתפתחה לכל מני כיוונים אבל עם ראש הצוות הראיון היה מיותר. מאוד טכני. הוא שאל שאלות שאפשר לפתוח ספר ולהקריא לו את התשובה ואמרתי לו את זה. אמרתי לו שהשאלה מטופשת ואני חושב שהוא מאוד התלהב מזה – הוא הבין על מה אני מדבר. האמת שלא ידעתי את התשובה אבל הביטחון שבו אתה אומר את הדברים חשוב יותר לפעמים", הוא מספר.

מאז הוא הקים ומנהל חברה שמעסיקה 1,200 עובדים הפרוסים ב-10 משרדים בעולם והונפקה בשנה שעברה בנאסד"ק. עד 300 העובדים הראשונים הוא ראיין כל אדם שהצטרף לארגון והיום הוא מראיין את המועמדים למשרות הבכירות וכן למשרות ספציפיות שהוא בוחר. "גיוס עולה מלא כסף. לגייס מועמד טוב עולה הרבה כסף אבל מועמד לא טוב עולה הרבה יותר כסף. לדעתי האופי הוא הרבה יותר חשוב ולכן מועמדים בכירים בווקמי אני מזמין לארוחת בוקר, או לבירה אחרי העבודה כדי לראות אותם בסיטואציה חברתית – זה הרבה יותר חשוב מאשר 'לירות' על המועמד סידרת שאלות בראיון", הוא אומר. השאלה בראיונות שהיה נפטר ממנה היא שאלת החסרונות והייתרונות. במקומה הוא מבקש ממועמדים לספר על משהו שהם טובים בו ואז מנהל איתם שיחה על אותו נושא.

  , צילום: Walkme צילום: Walkme   , צילום: Walkme

"בסן פרנסיסקו היה פעם מועמד שהתראיין למשרת כניסה בתפקיד SDR, שאלה האנשים שעונים לטלפון במכירות. ביקשתי ממנו להגיד משהו שהוא טוב בו והוא אמר שהוא ממש טוב ב-FIFA. שאלתי אותו כמה טוב? הוא ענה ממש ממש טוב. אז אמרתי לו בוא נשחק – אם אתה מנצח אתה מתקבל. הלכנו יחד לסלון, כל החברה עומדת מאחורינו, הוא ואני ראש בראש – הוא קרע אותי. החתמנו אותו במקום. אבל אם נניח הייתי רואה שהוא לא יודע לשחק לא הייתי מקבל אותו. אם למשל מישהו אומר שהוא מאוד אוהב לטייל באירופה אבל אז בשיחה מתגלה שהוא לא מכיר מדינות באירופה אז כנראה הוא סתם ממציא".

כלי נוסף לסינון מועמדים מבחינתו הוא השאלות שהם מפנים אליוץ "לפי השאלות אני רואה כמה הם מכירים את החברה ועשו שיעורי בית. יש אנשים ששואלים אותי על משהו שאמרתי בשיחה עם המשקיעים ולמה התכוונתי או איך זה משפיע על החברה – אלה שאלות שמראות הבנה אמיתית של מה החברה עושה. מישהו פעם ביקש ממני לספר על הדינאמיקה בהנהלה של החברה כי עניין אותו להבין איך אנחנו עובדים ומישהו אחר שאל מה אני עושה בתור מנכ"ל – היה לו חשוב להבין מה אני עושה בתפקיד", הוא אומר.

אלה התשובות של עדיקא לשאלות הפופולאריות בראיונות עבודה :

1. ספר לי על עצמך

קוראים לי דן עדיקא, בן 37 עוד מעט, מירושלים במקור. תמיד אהבתי טכנולוגיה, מגיל צעיר, התחלתי לתכנת כבר בימי התיכון. שירתי בצבא שש שנים ביחידה טכנולוגית במודיעין. אני מאוד אוהב אתגרים, מאוד אוהב ליצור דברים ואחרי שש שנים בתפקיד מאוד מאתגר בצבא הקמתי את WalkMe. אני נשוי, עם ילדה, כלב, גר כרגע בתל אביב.

אני נורא אוהב לשחק כמעט את כל סוגי המשחק: משחקי מחשב, FIFA, פוקר. אני מאוד תחרותי, זה משהו שמאוד מאפיין אותי ואני מצליח להביא את זה לעולם המקצועי. אני רואה את הכל כסוג של משחק שצריך לנצח, זה מה שגורם לי לקום בבוקר, להיות מאוד חד ורעב ולהגיע לשלב הבא. אני משחק מלא, מתמקצע והעיקר שתהיה תחרות. אני לא אוהב מטקות למשל – לא מבין את העניין.

כשהשתחררתי מהצבא עבדתי ב-HP טיפה פחות משנה כמתכנת. זה היה כביכול החלום, הייתי שלוש שנים בקבע, והיה מאוד כיף פתאום לצאת לאזרחות, להרוויח פי שלושה, רכב חברה, גרנו כל החבר'ה ביחד ואז התחלתי את ווקמי והחלטתי להתפטר מהעבודה. עוד לא הספקתי לחסוך אז לא ידעתי איך אשלם שכר דירה אבל חשבתי לעצמי שלא נראה שתהיה תקופה שבה יהיה לי יותר קל לעשות את זה. לא היה הרבה סיכון כי הייתי רווק צעיר וזה קל יותר לעומת יזמים שמתחילים כשהם עם משפחה ומחוייבויות, עוזבים את הכל ומתחילים. דיברתי עם אמא שלי ואמרתי שיכול להיות שאצטרך עזרה בתקופה הקרובה - והתחלתי.

בשלב מאוד מוקדם עברתי לסן פרנסיסקו לבד, וזה היה מפחיד ומבאס. לקחתי חבר מירושלים שהיה איתי שבועיים וחצי, מצאתי מלון ומשם התגלגלתי, זה היה בסוף 2012 ולא היו הרבה ישראלים כמו היום. היינו בין החלוצים שהגענו לעיר, והייתי לבד לבד. לא הכרתי אפילו בנאדם אחד תיאורטי. הייתי הולך לבד לבארים והולך לישון בשש בערב. היו חודש-חודשיים קשים עד שהכרתי אנשים וזה התגלגל.

2. איפה אתה רואה את עצמך בעוד חמש שנים?

בעוד חמש שנים אני מאמין שאהיה עדיין באותו מקום פחות או יותר, בחברה יותר גדולה, עושים יותר דברים. כשהתראיינתי לעבודות אחרי הצבא הלכתי לחברה שקראו לה SeeV והמנכ"ל שאל אותי את השאלה הזאת – איפה אני רוצה להיות בעוד חמש שנים. אמרתי לו שאני רוצה להיות מנכ"ל כי תמיד רציתי להוביל, לבנות, לעשות דברים חדשים. כרגע ב-WalkMe המצאנו קטגוריה חדשה אז זה מרגיש שכל שנה זה סטארט-אפ חדש. אני לא רואה את עצמי שכיר, זה פשוט לא האופי שלי.



ווקמי הונפקה ביוני 2021 וגייסה 281 מיליון דולר במחיר של 31 דולר למניה ששיקף לחברה שווי של 2.56 מיליארד דולר. נכון לכתיבת שורות אלה מנייתה ווקמי נסחרת בנאסד"ק במחיר של 7 דולר.

איך אתה חווה את המשבר הנוכחי בהייטק? את הנפילות בשוק ההון?

"זה התחיל מאוד רע כי האדם התחרותי שבי לא האמין - איך יכול להיות שהמניה יורדת. לא דמיינתי סרט כזה לפני שיצאנו להנפקה. מאז שהקמנו את החברה הייתה רק עלייה – מגייסים, מכפילים את השווי אחרי שנה וחוזר חלילה. אז בהתחלה היה הלם, חשבתי שאולי אני לא בסדר, אולי תהליך ההנפקה לא היה טוב אבל מהר מאוד הבנו שזה כל השוק. שהכל יורד. זה העלים את רגשות האשם ואז התעשתנו, לקחנו שליטה, לא רק אני - כל ההנהלה של החברה. הפכנו להיות הרבה יותר שקופים, אני מדבר המון עם העובדים על המצב, משתף אותם במה שקורה וזה הפך 'צרת רבים' – יש סערה עכשיו במים וכולנו צריכים להיות שם ביחד. מצד שני גייסנו ב-2021 המון כסף, כך שהחוסן הכלכלי של החברה מעולם לא היה כל כך טוב. לפני שיצאנו להנפקה היינו צריכים לגייס כסף כל שנה-שנה וחצי אחרת היה נגמר הכסף לחברה – היום אנחנו לא קרובים למצב הזה. אז מצד אחד יש מדד חדש שנקרא מחיר מניה עולה ויורד ואתה רואה את זה קורה ב'לייב'. מהצד השני החברה הכי חזקה שהייתה מאז הקמתה, יש הרבה כסף בקופה, החברה ציבורית ואין שינוי מבחינת הלקוחות. זה דיסוננס כזה שצריך לגשר עליו אבל אני חושב שעכשיו כולם מבינים שצריך לבנות את היסודות, לחכות שהמשבר הזה יחלוף ולפרוץ הלאה מבחינת הביזנס" .

3. מהם היתרונות שלך?

אני מאוד לוגי, קר רוח, אני לא נלחץ. אני "problem solver" ברמה מאוד גבוהה, יודע להבין מצבים בצורה מאוד טובה. יש לי זיכרון מאוד טוב, אני יודע להיכנס כמעט לכל דבר בצורה מאוד מהירה וזה לא משנה אם אני מומחה בזה או לא. בין אם זה הצד הטכני, או הפיננסי או הליגל אני אקרא ואלמד. אני אוטודידקט, לא מפחד מאתגרים, לא מפחד מכלום, מבחינתי כל דבר הוא ניתן ללמידה. אני לא חושב שיש אדם שהוא יותר טוב מאדם אחר – זה הכל עניין של השקעה, לוגיקה, כמה זמן אתה מקצה לכך וזה גורם לי להיכנס למקומות, לא להילחץ ולקבל החלטות נכונות.

מהם החסרונות שלך?

אני חושב שאני לא מאורגן, אני יכול להיות מפוזר ואני צריך שיחזירו אותי לתלם לפעמים. אני יכול להיות אימפולסיבי. אם אני רוצה משהו זה צריך לקרות מחר בבוקר וזה יכול להיות טוב ויכול להיות רע. משהו שאני פחות טוב בו היום הוא להבין את האנשים. פעם הייתי מאוד טוב בזה כי הייתי עושה את התפקיד שלהם ויודע מה הם חווים – היום אני כבר לא שם. הרבה פעמים כשאתה רוצה לקבל החלטה או לעשות משהו זה, די בסיסי שתכיר את השטח בצורה מאוד טובה ואם אתה לא מכיר אז אתה מקבל את ההחלטה ממקום קצת מנותק. כשחברה גדלה זה יותר קשה אבל כן זה משהו שאני לא טוב בו מספיק.

4. למה אתה רוצה את המשרה הזאת?

קודם כל אני חושב שאין הרבה הזדמנויות כאלה להוביל חברה שייצרה קטגוריה חדשה, שממש המציאה משהו חדש. זה מרגש אותי כל פעם מחדש. לא היה דבר כזה In-App guidance ולהיות חתום עם כל החברה על משהו חדש שאנחנו מביאים לעולם הטכנולגיה זה באמת מרגש. בפן הישראלי-ציוני, להקים חברה מישראל שהיום נסחרת בנאסד"ק עם משרדים בכל העולם, שמכניסה קרוב ל-250 מיליון דולר לשנה (AAR) זה משהו מאוד משמעותי ולכבוד הוא לי להיות בראש הארגון ולקחת את זה קדימה. כמובן שהייתי רוצה שתשקלו אותי בחיוב לתפקיד.

בנוסף, אני באמת חושב שיש לי המון מה לתרום ולהשפיע. אין הרבה חברות ישראליות שהצליחו לעשות סקייל ברמה של תאגידים בארה"ב. יש המון מועמדות מאוד טובות שמתחילות לעשות את זאת ולהיות בקו החזית מבחינתי זה כבוד ואתגר והייתי מאוד רוצה לקחת אותו על עצמי.

5. למה כדאי לנו להעסיק אותך?

אם בעלי המניות חשובים לכם, אם אתם רוצים לראות את הצמיחה הכלכלית של החברה, אתם רוצים מנהיג טוב שיודע לבנות ארגון – אני חושב שאני הבנאדם המתאים.

תגיות