אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוזניות JBL Tour Pro 2: מוצלחות, עם מחיר פרימיום על החדשנות אוזניות JBL Tour Pro 2 | צילום: איתי שמושקוביץ

בדיקת כלכליסט

אוזניות JBL Tour Pro 2: מוצלחות, עם מחיר פרימיום על החדשנות

מה כבר אפשר לחדש באוזניות אלחוטיות? JBL מציעה דרך חדשה לשלוט בהן - עם מסך מגע על קופסת הטעינה שלהן. מה עוד יודע המסך לעשות והאם זה בכלל שימושי?

13.05.2023, 08:01 | איתי שמושקוביץ

הטלפונים חכמים, הטלוויזיות חכמות, השעון של דוד המים חכם - מכשירים חכמים נמצאים איתנו כבר כמה שנים טובות, ועם הזמן הולכים ומצטרפים עוד ועוד כאלה. אפשר להוסיף למוצר קיים חיבור בלוטות' או Wifi, לשדך אפליקציה - והרי לכם מכשיר חכם. בחלק מהמקרים זה נראה שדרוג מתבקש, באחרים לא ברור מי חשב על הרעיון ולמה זה טוב.

איפה ממוקמות האוזניות החדשות של JBL על הסקאלה הזו? בתחילת השנה הציגה החברה את JBL Tour Pro 2 - אוזניות אלחוטיות עם קופסת הטעינה החכמה הראשונה, שמגיעה עם מסך מגע דרכו אפשר לשלוט באוזניות. יצרנית ציוד האודיו היא אולי הראשונה שמוציאה מוצר כזה, אבל לא היחידה - אפל הגישה בקשה לפטנט על שילוב של מסך מגע במארז הטעינה של ה-AirPods כבר לפני שנה וחצי.

בינתיים האוזניות של JBL כבר הגיעו אל החנויות ומאפשרות הצצה למה שמתכננות מן הסתם עוד מתחרות וניסיון לפתור את התהייה - האם זה בכלל נחוץ?


אוזניות JBL Tour Pro 2, צילום: JBL אוזניות JBL Tour Pro 2 | צילום: JBL אוזניות JBL Tour Pro 2, צילום: JBL


האוזניות קומפקטיות, הקופסה כבדה

האוזניות של JBL שומרות על העיצוב של הדגמים היקרים יחסית של החברה, עם מקל קצרצר שבולט מהן מחוץ לאוזן. הן קלות ונוחות, ואפשר להשאיר אותן באוזניים לזמן ממושך בלי שהן יציקו יותר מדי.

אין להן כפתורים אלא משטחי מגע שדרכם אפשר לשלוט בהן ברמה בסיסית - ברירת המחדל היא שדרך האוזנייה הימנית אפשר להפעיל שירים, לעצור אותם ולעבור ביניהם ובאוזנייה השמאלית לעבור בין מצבי בידוד רעשים.

קופסת הטעינה אמנם קיבלה יכולות חדשות (כולל חיבור בלוטות' משלה), אבל הממדים עדיין קטנים יחסית. בתחתית יש שקע USB-C לטעינה, בגב יש משטח להטענה אלחוטית של הקופסה עצמה ובחזית האירוע המרכזי: מסך מגע בגודל 1.45 אינץ'.

לכל אלה יש מחיר - הקופסה כבדה יחסית ושוקלת 85 גרם עם האוזניות וקצת יותר מ-70 גרם בלעדיהן. זה קצת מוזר להתייחס למשקל כזה, אבל אחרי שימוש באוזניות אלחוטיות עם קופסה רגילה, ששוקלת 20-30 גרם פחות - הפער בהחלט מורגש. בנוסף, בגלל שזו קופסה "חכמה" ואפשר לשלוט דרכה על האוזניות, הרעיון הוא שהיא תהיה באזור ותצטרכו לסחוב אותה אתכם.

לפני שאני מרחיב על המסך שאמור לגנוב את ההצגה, התייחסות קצרה לאוזניות - הצליל טוב, אפילו טוב מאוד, אבל עם כל היכולות השונות (שגם אליהן אגיע), רוב הזמן אין הרגשה שהוא יוצא מהכלל.

מסך נוסף במקום אפליקציה

אז מה עושה המסך הקטן ולמה זה טוב? יש תצוגה של רמת הטעינה של הסוללות, גם של האוזניות וגם של הקופסה; אפשר להפעיל שירים ולדפדף ביניהם, לשלוט על עוצמת הווליום, לשנות את מצב בידוד הרעשים, לאתר את האוזניות ועוד. המסך כולל 13 תפריטים שונים, ודרך האפליקציה של JBL בסמארטפון אפשר לוותר על כמה.

חלק מהתפריטים נוגעים למסך עצמו - רמת הבהירות שלו, איזו תמונה מוצגת עליו כשהוא נעול ואפשר גם להפוך אותו לפנס קטן ולא חזק במיוחד. במצב הזה המסך כולו מואר בלבן כך שהוא יכול לעזור, קצת, בחשיכה.

המסך מציג רק חלק מהתפריטים שמופיעים באפליקציה בטלפון, וכמה מהיכולות שלו זמינות ישירות מהאוזניות עצמן. לכן המסקנה הברורה היא שמדובר בתוספת מיותרת. מצד שני, הוא מציע את התכונות המרכזיות שקיימות באפליקציה, אז אם אתם לא רוצים או לא יכולים להתקין עוד יישום בטלפון, אפשר להסתפק בו לשליטה באוזניות. וגם אם התקנתם את האפליקציה, אפשר למצוא מצבים בהם יהיה נוח יותר להשתמש במסך שמיועד רק לאוזניות במקום לשלוף את הטלפון ולפתוח את האפליקציה. כלומר, יש פה פוטנציאל וזו לא תוספת מיותרת לחלוטין.

לכל היכולות החדשות של הקופסה יש עוד משמעות - היא מופעלת באמצעות קושחה (Firmware), וגם אותה צריך לעדכן מדי פעם. לי זה קרה פעם אחת, כשהוצאתי אותה מהאריזה והפעלתי אותה לראשונה.

מעבר לשליטה באוזניות, הקופסה מחוברת בבלוטות' לטלפון ומציגה התראות. אפשר לענות דרכה לשיחה נכנסת (השיחה עצמה תתנהל בטלפון), אבל ברוב המקרים זו בהחלט תוספת מיותרת - ברגע קבלת הודעה בווטסאפ, למשל, תקבלו חיווי על כך, אבל אי אפשר לראות את ההודעה עצמה וגם לא את זהות השולח. זה לא יחסוך לכם מבט בטלפון.

דרך האפליקציה בטלפון אפשר גם להחליף את התמונה שמופיעה על המסך בקופסה. אפשר לבחור בין כמה תמונות שהוטענו מראש או לבחור כל תמונה אחרת שנמצאת בטלפון.


התקבלה הודעה - בלי מידע נוסף, צילום: איתי שמושקוביץ התקבלה הודעה - בלי מידע נוסף | צילום: איתי שמושקוביץ התקבלה הודעה - בלי מידע נוסף, צילום: איתי שמושקוביץ


דרך הטלפון תקבלו יותר שליטה. הרבה יותר

האפליקציה היא סיפור אחר - נוחה וידידותית למראה, אבל עמוסה בהמון אפשרויות להתאמה אישית. זה מרגיש קצת יותר מדי וההבדלים לא תמיד ברורים, למרות שליד כל תפריט יש הסבר.

אפשר לשנות את הגדרות משטחי המגע של האוזניות, כך שתשלטו בווליום במקום בהפעלת השירים, למשל, אפשר לבצע התאמה אישית של הצליל בעזרת סדרה קצרה של צלילים שיושמעו לכם ותגובות שלכם אליהם, לבחור בין ביטול רעשים חיצוניים (ANC) לבין מצב שבו תשמעו את הסביבה ותהיו מודעים למה שקורה סביבכם או TalkThru, מצב בו אפשר לדבר מבלי להוציא את האוזניות.

כדי להרגיש באמת את ביטול הרעשים החיצוניים תצטרכו לדחוף את האוזניות טוב טוב אל תוך האוזן (יש גם תפריט שעוזר בנושא הזה ובודק את מידת ההתאמה של האוזנייה) ובמצב TalkThru הווליום צונח לרמה כמעט בלתי מורגשת. אני העדפתי פשוט לעצור את המוזיקה. ברירת המחדל היא שאם תוציאו את האוזניות או אפילו אחת מהן המנגינה תיעצר, וכן, גם את ההגדרה הזו אפשר לשנות דרך האפליקציה או קופסת הטעינה.

אפשר גם להשתמש בביטול הרעשים לבד, בלי להאזין למוזיקה או סרט - JBL מציעה מצב שקט שאפשר לתחום מראש בזמן ואז האוזניות ידאגו לעמעם את הרעשים סביבכם. בחברה מסבירים כי זה יכול לעזור לכם בטיסות, לדוגמה, וגם כאן צריך לוודא שהאוזניות נכנסות היטב אל תוך האוזן.


חלק מאפשרויות ההתאמה האישית באפליקציה, צילום: איתי שמושקוביץ חלק מאפשרויות ההתאמה האישית באפליקציה | צילום: איתי שמושקוביץ חלק מאפשרויות ההתאמה האישית באפליקציה, צילום: איתי שמושקוביץ


האוזניות גם תומכות לפי JBL ב"שמע מרחבי", פורמט אודיו שבו הצלילים אמורים לעטוף אתכם וליצור תחושה שהם משודרים מכל כיוון סביבכם, ולפי החברה מקור המוזיקה או הסרט לא משנה. פה חשדתי - בשירות המוזיקה של אפל ובנטפליקס, למשל, יש סימון שמעיד אילו תכנים זמינים בשמע מרחבי, אבל JBL יודעת להמיר גם שיר או סרט רגילים? החשד היה מוצדק: התכונה שקיימת באוזניות מוסיפה נפח או אפקט לאודיו, הצליל מרשים יותר - אבל זה לא באמת שמע מרחבי.

אם תבחרו להפעיל את האקולייזר תגלו שיש בו חמישה מצבים בלבד, ואין ביניהם פופ, רוק או מוזיקה קלאסית. אפשר ליצור פרופיל משלכם, אבל לא ברור למה בחרו להתעלם מהז'אנרים הבולטים ביותר.

אני הרגשתי שאי אפשר להסתפק בהגדרות ברירות המחדל שאיתן מגיעות האוזניות - אחרי ששיחקתי קצת עם בידוד הרעשים, תפריט לשיפור האודיו, הפעלת שמע מרחבי ואקולייזר מצאתי את הנוסחה בה הצליל נשמע עבורי טוב יותר.

האוזניות עמידות למים בתקן IPX5, שאמור להספיק לגשם או זיעה, רשמית הסוללות מספיקות לעד 8 שעות נגינה עם ביטול רעשים אקטיבי או 10 שעות בלעדיו, ובבדיקה ביתית הן עמדו בהשמעה רציפה יותר משבע שעות. טעינה של 15 דקות אמורה להספיק לעוד 4 שעות נגינה ולפי מד הטעינה בזמן הזה הסוללה נטענה ל-25%.

סיכום

ה-JBL Pro Tour 2 הן אוזניות מוצלחות - הן קלות, נוחות באוזן, מציעות צליל טוב מאוד ושפע אפשרויות להתאמה אישית דרך האפליקציה. עם זאת, הן לא הכי איכותיות שתמצאו והאפשרויות והתפריטים השונים, באפליקציה ובקופסת הטעינה, יכולים לבלבל לפעמים. ל-JBL יורדות גם נקודות על ההבטחה לשמע מרחבי שלא באמת מתממשת.

קופסת הטעינה החכמה היא תוספת נחמדה שמוכיחה את עצמה במקרים מסוימים ויש לה פוטנציאל, אבל בינתיים אפשר להסתדר בלעדיה - הערך המוסף לא גבוה ולחדשנות יש מחיר: ה-JBL Pro Tour 2 נמכרות ברשת באג תמורת 799 שקל, וחלק מהמחיר אפשר לשייך לקופסת הטעינה ולמסך. אפשר למצוא אוזניות באיכות דומה ב-300 שקל פחות, לפחות.


תגיות