אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיאומי Watch 2 מיישר קו מול המתחרים שעון Xiaomi Watch 2 שיאומי | איתי שמושקוביץ

בדיקה

שיאומי Watch 2 מיישר קו מול המתחרים

השעון החכם החדש של היצרנית הסינית הוא גם הראשון שלה שמגיע עם מערכת ההפעלה של גוגל לשעונים, בשעה טובה, וזה אומר בין היתר חיבור לחנות אפליקציות. עבור שיאומי זה חידוש משמעותי, אבל אין לו יתרון כלשהו על המתחרים

06.04.2024, 08:04 | איתי שמושקוביץ

לשעונים החכמים של שיאומי היה תמיד חיסרון מובנה - הם הגיעו עם מערכת הפעלה של החברה, שאמנם הציעה שלל אפליקציות, אבל לא התחברה לחנות האפליקציות של גוגל ולכן הגבילה את השימוש במכשיר.

עכשיו שיאומי עושה סדר: אחרי שהשיקה מערכת הפעלה חדשה לטלפונים, שצפויה להגיע לאט לאט למכשירים נוספים של החברה, היא משיקה שעון חדש וזונחת את המערכת הסגורה שלה. המילטון, יבואנית מוצרי שיאומי, החלה לאחרונה לשווק את Xiaomi Watch 2 (ויש גם דגם Pro) שמופעל באמצעות Wear OS - מערכת ההפעלה של גוגל לשעונים חכמים, בדומה לזו שתמצאו בשעונים של OnePlus, סמסונג וגם מכשירי פיקסל של גוגל עצמה, כמובן.

לקחנו את הדגם החדש בגרסה הבסיסית לבדיקה, כדי לראות מה מציעה שיאומי.

ה-Xiaomi Watch 2 עם המערכת של גוגל, איתי שמושקוביץ ה-Xiaomi Watch 2 עם המערכת של גוגל | איתי שמושקוביץ ה-Xiaomi Watch 2 עם המערכת של גוגל, איתי שמושקוביץ

מסך עגול ועיצוב נקי

בדומה לחלק מהמתחרות, ובשונה מדגמים קודמים שלה, שיאומי בחרה בעיצוב עגול ל-Watch 2, עם מסך בגודל 1.43 אינץ'. השעון נראה מסיבי, שוקל כ-37 גרם ולא מרגיש כבד, ויש לו מראה של שעון "רציני" או "מכובד" בזכות מעטפת האלומיניום, אבל הוא הגיע עם רצועות פלסטיק פשוטות (או TPU, אם אתם מתעקשים). זו לא בעיה מבחינת תפעול שלהן, רק מבחינת מראה, למי שזה משנה - בסך הכל הן נוחות. המסך עצמו נשאר נקי בסך הכל ולא אוסף טביעות אצבע, בעיה שבלטה בדגם קודם של שיאומי.

העיצוב נקי וכולל בצד ימין רק שני כפתורים - אחד למעבר בין המסך הראשי ומסך האפליקציות והשני לפתיחת האפליקציה האחרונה בה השתמשתם. חלק מהתפקיד של הכפתור הראשון אפשר לעשות כמובן גם באמצעות מגע אצבע - לדפדף בין קיצורי הדרך במסך הראשי של השעון ולחזור ממסך האפליקציות לתצוגה הרגילה.

לפי הנתונים הרשמיים השעון עמיד בפני מים, ויש אפילו אפליקציה לשטיפת ידיים, שמציגה תזכורת לשטוף עם סבון ומפעילה טיימר ל 20 שניות - תזכורת לימי הקורונה הלא-עליזים. השעון גם עמיד ללחץ של 5 אטמוספרות, כלומר לעומק של 50 מטר.

אפשר גם לנהל שיחות, איתי שמושקוביץ אפשר גם לנהל שיחות | איתי שמושקוביץ אפשר גם לנהל שיחות, איתי שמושקוביץ

תכונות מתקדמות וגיור קצת בעייתי

כדי להפעיל את השעון ולחבר אותו לטלפון תצטרכו אפליקציה של שיאומי. ההפעלה הראשונית עברה בלי בעיות, ואז אפשר להתחיל לשחק עם ההגדרות - בחלק מהמקרים יש חפיפה ואפשר לבצע התאמות דרך השעון או דרך האפליקציה בטלפון, ויש דברים שאפשר לשנות עדיין רק דרך האפליקציה.

ב-Watch 2 תמצאו את כל מה שאפשר לצפות משעון חכם: מדידת דופק, ניטור שינה ופעילויות ספורט, בדיקת רמת החמצן בדם, הארנק של גוגל, זיהוי נפילה והזעקת איש קשר, תצוגה של תחזית מזג האוויר, התראות מהטלפון, כמובן, ועוד ועוד - אבל הוא לא עומד בפני עצמו, כלומר אין לו eSIM. את זה שמרו לדגם ה-Pro. אפשר להשתמש בו כדי לנהל שיחות, כל עוד הוא נמצא ליד הטלפון.

תוך כדי שיחה אפשר לשלוט בווליום, אבל בצורה מסורבלת, מבלבלת ולא אינטואיטיבית: צריך ללחוץ על סמל של שלוש נקודות שמופיע בצד, לפתוח תפריט "עוצמת קול" ואז לא להתפתות לקשת הצהובה שמופיעה בצד ומראה את עוצמת הקול, ונראה כאילו אפשר דרכה לשנות לכיוון הרצוי, אלא ללחוץ על + או -.

השעון הראה מיד הודעות מווטסאפ בלי צורך להגדיר את החשבון, אבל אם רוצים לענות להודעות או לדפדף ביניהן צריך להתקין את האפליקציה ולאשר את השימוש בה מהטלפון. זה נשמע פשוט ואמור להיות ככה, אבל החיבור התרחש רק אחרי 2-3 ניסיונות. ברגע שהאפליקציה מאושרת לשימוש, אפשר להשתמש במקלדת כדי לענות. יש גם הצעות לתשובות מוכנות מראש ("כן", "לא", "בסדר", "אני בדרך" וכדומה), אפשרות להקלטת הודעות קוליות או להשתמש במיקרופון כדי להכתיב הודעות טקסט. כל אלה עובדים בסדר גמור, ומן הסתם גודל המסך מגביל את המקלדת, אז היא קטנה וצפופה וצריך לשים לב על מה מקישים.

אפשר גם לשלוט מהשעון על השמעת מוסיקה בספוטיפיי, אבל התצוגה בתפריט ההגדרות התהפכה - הכפתור לדלג קדימה מופיע משמאל והכפתור שמחזיר להתחלת השיר או לזה שקדם לו מופיע מימין. זה נראה כמו בעיה בגיור לעברית, בכל מקרה באפליקציה של ספוטיפיי בשעון התצוגה תקינה.

זהירות, התצוגה התהפכה, איתי שמושקוביץ זהירות, התצוגה התהפכה | איתי שמושקוביץ זהירות, התצוגה התהפכה, איתי שמושקוביץ

התצוגה מצוינת ויש גם טעינה מהירה

לפי שיאומי הסוללה מספיקה לשימוש של כ-65 שעות, כלומר קצת פחות משלושה ימים, בפועל היא הספיקה ליומיים וקצת - אבל זה תלוי גם באופי השימוש. אם תפעילו תצוגה קבועה של השעה (Always On) צריכת הסוללה תהיה גבוהה יותר, רמת הבהירות משפיעה, כמות השיחות שמנהלים מהשעון ועוד. בשעון ובאפליקציה של שיאומי בטלפון מופיעות אזהרות בנושא - גם אם תבחרו בניטור מתקדם ומדויק יותר של השינה, למשל, זה ישפיע על חיי הסוללה . בכל מקרה הטעינה מהירה: נדרשו 12 דקות כדי להגיע מ-10% ל-50% וקצת יותר מחצי שעה לטעינה מלאה.

המסך מגיע לבהירות של 600 ניט, וזה מספיק בשביל לראות את התצוגה גם באור יום. לעומת זאת, התצוגה הקבועה על המסך לא תמיד מספיק חזקה באור יום ואפשר לוותר עליה, גם כדי לחסוך בחיי הסוללה, וגם כי אפשר פשוט להגדיר שהתצוגה תופעל אוטומטית כשמרימים את היד כדי להביט בשעון.

סיכום

המעבר של שיאומי ל-Wear OS עושה את רוב העבודה: ה-Watch 2 מציע כאמור את רוב התכונות שתצפו לקבל משעון חכם (אין מדידת א.ק.ג, למשל), עם כמה עניינים שצריך ללטש - שליטה בווליום תוך כדי שיחה והתצוגה ההפוכה של ספוטיפיי, אבל הם לא באמת קריטיים.

מצד שני, שעון Redmi של שיאומי, בלי מערכת הפעלה של גוגל ובלי חנות אפליקציות, הציע חיי סוללה ארוכים באופן משמעותי, אבל זה מחיר השדרוג - גם בשעונים מתחרים שמשתמשים ב-Wear OS הסוללה מחזיקה כיומיים.

ל-Watch 2 אין יתרונות של ממש מול המתחרים, גם לא מבחינת מחיר: הדגם הבסיסי עולה 1,050 שקל וגרסת Pro מגיעה כבר ל-1,350 שקל. שעוני גלקסי של סמסונג, למשל, שהושקו לפני קצת פחות משנה, מציעים תכונות דומות ולפעמים אפילו קצת יותר ובחלק מהחנויות המחיר כבר ירד לסביבות 800 שקל, מה שיקשה על שיאומי להתחרות בתחום הזה.

תגיות