אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: החיסון של מודרנה ומרק נגד סרטן העור מפחית דרמטית את הסיכון לחזרתו מטה מודרנה בקיימברידג' מסצ'וסטס | צילום: REUTERS/Brian Snyder

דיווח: החיסון של מודרנה ומרק נגד סרטן העור מפחית דרמטית את הסיכון לחזרתו

על פי ממצאים שהציגו החוקרים בכנס באורלנדו, חיסיון ה-mRNA הניסיוני שפותח במשותף על ידי שתי החברות מפחית ב-44% את הסיכוי לחלות שוב בסרטן העור או למות כתוצאה ממנו. מומחה שעבד על המחקר: "יש פה פוטנציאל לפריצת דרך משמעותית"

17.04.2023, 11:36 | חדשות חוץ

חיסון ניסיוני בטכנולוגיית mRNA נגד סרטן שפותח על ידי מודרנה ומרק מפחית ב-44% את הסיכוי לחלות שוב בסרטן העור הקטלני ביותר או למות כתוצאה ממנו. זאת, לעומת שימוש רק בתרופה קיטרודה של מרק - כך דיווחו החוקרים בארה"ב.

לדברי ד"ר ג'פרי וובר מהמרכז לחקר הסרטן לנגונה פרלמוטר באוניברסיטת ניו יורק, שהציג את הממצאים, הוספת חיסון סרטן מותאם אישית המבוסס על טכנולוגיית mRNA לקיטרודה הפועלת להגברת התגובה החיסונית, עשויה להאריך את פרק הזמן ללא הופעה חוזרת של הסרטן ולהפחית את הסיכוי למות כתוצאה ממנו.

"מנקודת מבט תרפויטית כללית נגד סרטן, יש פה פוטנציאל לפריצת דרך משמעותית", הוסיף ד"ר ריאן סאליבן, מומחה למלנומה שעבד על המחקר.

התוצאות הוצגו בכנס של האיגוד האמריקאי לחקר הסרטן שהתקיים באורלנדו, זאת לאחר שממצאים חלקיים פורסמו כבר על ידי החברות בדצמבר. מידע נוסף יפורסם בכנס שיתקיים בקרוב ויפורסם גם בכתב עת מקצועי.

שיתוף הפעולה בין מרק ומודרנה הוא אחד מכמה שיתופי פעולה בין חברות תרופות גדולות שפועלות לחיזוק התגובה החיסונית נגד התאים הסרטניים באמצעות טכנולוגיית ה-mRNA. כך למשל, ביונטק חברה ל-Gritstone Bio לפיתוח חיסוני סרטן מתחרים המתבססים על הטכנולוגיה.

החיסון מותאם לכל מטופל בהתבסס על ניתוח של הגידול שמתבצע לאחר הסרתו. החיסונים נועדו להכשיר את המערכת החיסונית כך שתזהה ותתקוף מוטציות ספציפיות בתאים הסרטניים. לשם השוואה, התרופה של מרק, קיטרודה, שאושרה לטיפול במלנומה ובסוגים רבים אחרים של סרטן, נועדה לפגוע בחלבון שמסייע לסרטן לחמוק מתגובת המערכת החיסונית.

בניסוי הקליני, שעדיין לא הסתיים, משתתפים גברים ונשים עם סיכון גבוה לחלות שוב במלנומה. מבין 107 המשתתפים שקיבלו גם את החיסון וגם את התרופה, אצל 24 הסרטן חזר (22.4%) לאחר שנתיים, זאת לעומת 20 מבין 50 המשתתפים (40%) שקיבלו רק את התרופה בלי החיסון.

תופעת הלוואי הבולטת ביותר עליה דיווחו המטופלים הייתה עייפות וחולשה.

ממרק נמסר כי החברות מנהלות מגעים מול הרגולטורים האמריקאיים לאישור ניסוי מתקדם הנחוץ כדי לקבל את האישור לשלב בין החיסון והתרופה. ד"ר אליאב בר, שעומד בראש חטיבת הפיתוח של מרק, אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי יעברו עוד שלוש או ארבע שנים לפני שתוצאות הניסוייים הגדולים יותר יוודעו. לדבריו, התאמת חיסון אישי לכל מטופל אורכת כשמונה שבועות.





תגיות