אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית משפט בבריטניה: אפשר להסגיר את ג'וליאן אסאנג' לארצות הברית ג'וליאן אסאנג', מייסד ויקיליקס | צילום: רויטרס

בית משפט בבריטניה: אפשר להסגיר את ג'וליאן אסאנג' לארצות הברית

בית המשפט הגבוה של לונדון הפך ערכאה מוקדמת שקבעה כי מייסד ויקיליקס לא יוסגר לארצות הברית מחשש שישים קץ לחייו, ופסק שהערובות האמריקאיות מספיקות כדי להבטיח שיקבל יחס הומני. ההחלטה הסופית בידי שר הפנים הבריטי. ארצות הברית מעוניינת להעמידו לדין באשמת ריגול

10.12.2021, 15:25 | חדשות חוץ

בית משפט בריטי לערעורים פתח היום (ו') את האפשרות להסגרתו של ג'וליאן אסאנג' לארצות הברית, בכך שהפך החלטה של ערכאה נמוכה יותר שקבעה שמצבו הנפשי של מייסד ויקיליקס שברירי מכדי שיוכל לעמוד למשפט בארצות הברית


קראו עוד בכלכליסט:


בית המשפט הגבוה של לונדון פסק שהערובות האמריקאיות מספיקות כדי להבטיח שאסאנג' יקבל יחס הומני, והורה לשופט בערכאה מתחתיו לשלוח את בקשת ההסגרה למשרד הפנים כדי שתיבדק. 

שר הפנים, שמפקח על אכיפת החוק בבריטניה, הוא שיקבל את ההחלטה הסופית אם להסגיר את אסאנג'. ארוסתו של אסאנג', סטלה מוריס, אמרה שיוגש ערעור על הפסיקה "מוקדם ככל שניתן", כך על פי רויטרס. 

אסאנג' לא נכח בבית המשפט, על פי רויטרס. שופטת בערכאה נמוכה יותר סירבה מוקדם יותר השנה לבקשת ההסגרה של ארצות הברית, שמעוניינת להעמיד את אסאנג' לדין בעוון ריגול עקב חשיפתה של ויקיליקס מסמכים צבאיים סודיים לפני כעשור. 


ג ג'וליאן אסאנג', מייסד ויקיליקס | צילום: רויטרס ג


השופטת המחוזית ונסה ברייטסר דחתה את בקשת ההסגרה מסיבות רפואיות, ואמרה שאסאנג' סביר שיתאבד אם יוחזק בתנאי הכלא של ארצות הברית. בערעור טען נציג של ממשלת ארצות הברית שבריאותו הנפשית של אסאנג' אינה שברירית מכדי לעמוד בהליכים המשפטיים נגדו בארצות הברית. 

עו"ד ג'יימס לואיס אמר שלאסאנג' "אין היסטוריה של מחלות נפש", ואינו נמצא במצב שבו הוא עלול לפגוע בעצמו. לואיס אמר גם שאם אסאנג' יימצא אשם בארצות הברית, הוא יוכל לרצות את המאסר שנגזר עליו באוסטרליה, מולדתו. 

תובעים אמריקאים הרשיעו את אסאנג' בהיעדרו ב-17 סעיפי ריגול וסעיף אחד של שימוש לרעה במחשב, לאחר שוויקיליקס פרסמה אלפי מסמכים צבאיים ודיפלומטיים סודיים. אסאנג' עשוי לקבל על האישומים עד 175 שנה בכלא, אם כי לואיס אמר ש"גזר הדין החמור ביותר שהוטל על אדם בשל אישומים כאלה הוא 63 חודשים".

תגיות