אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שלמה אליהו רוצה למנות את רוני גמזו לדירקטור במגדל רוני גמזו. מינויו לדירקטור יהווה, לכאורה, הישג עבור שלמה אליהו | צילום: אוראל כהן וטל אזולאי

בלעדי

שלמה אליהו רוצה למנות את רוני גמזו לדירקטור במגדל

המנהל לשעבר של בית החולים איכילוב מנהל מגעים מתקדמים מול יו"ר קבוצת מגדל למינויו כדירקטור במגדל ביטוח, מטעמו של בעל השליטה. דירקטורים בחברת הביטוח מותחים ביקורת על אופן התפטרותו של המנכ"ל שגיא יוגב

06.11.2022, 06:12 | גולן חזני

רוני גמזו, המנהל היוצא של המרכז הרפואי איכילוב מנהל מגעים מתקדמים למינוי כדירקטור בחברת הביטוח מגדל. המגעים מתנהלים מול יו"ר מגדל, השופט לשעבר חנן מלצר, כך נודע ל"כלכליסט". גמזו אמור להתמנות כדירקטור מטעם בעל השליטה שלמה אליהו, שגם מלצר מכהן מטעמו. אליהו מתכנן רביזיה בשורות דירקטוריון מגדל שבמהלכה הוא צפוי להחליף חלק מהדירקטורים בחברה, אלו שהתנגדו למהלכים שלו, שיצורפו לכאלה שכבר עזבו ביוזמתו - חיים רמון ועוזי מוסקוביץ'.

גמזו הודיע ב־2 בספטמבר כי גמלה בליבו החלטה לפנות את תפקיד מנכ״ל בית החולים ולאפשר למנהיגות חדשה ופורצת דרך לנהל את המרכז ברפואי למול אתגרי העתיד. גמזו הודיע באותו מכתב פרידה כי הוא מעוניין להישאר בתפקיד שלא ממש היה קיים קודם, "הדומה במתכונתו ליושב ראש", ואמר כי יעסוק בפיתוח בית החולים, בהעצמת החברות־הבנות שלו, בקידום השקעות בתחום ה־tech־health ובפיתוח הפעילות הבינלאומית של המרכז. הכוונה היתה לתפקיד יו''ר תאגיד הבריאות שליד בית החולים איכילוב, שמבוצע בידי המנכ"ל. במקביל הצטרף גמזו לחגי איטקין, לשעבר יו"ר אגף טכנולוגיות במוסד, להקמת קרן השקעות שתאפשר שיתופי פעולה בין חברות טכנולוגיה למומחי הרפואה של איכילוב. שיתוף הפעולה של גמזו ואיטקין מבשיל בחממת הסטארטאפים הרפואיים איי־מד הסמוך לאיכילוב.

לא כולם רואים בעין יפה את ההתפרסות של גמזו, שבמקביל פורסם כי הוא מעוניין להתמודד על ראשות עיריית תל אביב יפו. בנוסף הוא מונה בידי תנובה לשמש בודק חיצוני מטעמה של פרשת סנפרוסט, שסיבכה אותה אחרי שנמצאו חלקי גופות עכברים ונחשים בתוך שקיות הירקות הקפואים. גמזו לא קיבל אישור למינוי בתנובה מעיריית תל אביב ונאלץ לוותר עליו. לאחרונה מונה גמזו גם כבודק החיצוני של שערורייה אחרת, פרשת העוברים של בית החולים אסותא. בעבר שימש גמזו פרויקטור הקורונה ומנכ"ל משרד הבריאות, והבאתו לתפקיד דירקטור במגדל היא הישג לכאורה עבור שלמה אליהו. מבחינת גמזו לא ברור מתי ימצא זמן לכל העיסוקים, יחד ואם אין פוטנציאל ניגוד של עניינים במידה וימונה. נושאים אלה נבדקים בימים אלה במגדל.

קבוצת מגדל מצויה בתקופה סוערת, לאחר שמנכ"ל חברת הביטוח שגיא יוגב התפטר בשבוע שעבר. אליהו מעוניין להחליף את יפתח רון־טל, היו"ר של חברת הביטוח שנשלטת על ידיו באמצעות מגדל החזקות, וצפוי שלא להביא את חידוש כהונתו לשנה נוספת לאישור האיספה הכללית. רון־טל בחר לטרפד את כוונתו של אליהו למנות את רונן אגסי לתפקיד מנכ"ל מגדל ביטוח, והוביל בסופו של דבר את בחירתו של יוגב, ואליהו ראה בכך צעד פוליטי כדי למנות למנכ"ל גורם שאותו יהיה נוח יותר לרון־טל לנהל.

יוגב שלח מכתב לדירקטוריון שבו טען כי "סביבת העבודה אליה נחשפתי הקשתה על ניהול מיטבי של החברה ומנעה את קידומם של צעדים נדרשים ־ בהם בנייה של תוכנית אסטרטגית לחברה. הארועים האחרונים וחוסר היציבות הניהולית פוגעים באופן קשה בניהול החברה, הן כלפי פנים והן כלפי חוץ, וכן בהצבת מטרות עתידיות קצרות וארוכות טווח". ל"כלכליסט" נודע כי דירקטורים במגדל לא מקבלים את הדברים של יוגב ובישיבת הדירקטוריון שאחרי התפטרותו הוא נדרש לתת דוגמאות לטענות שהעלה, וחלקם אף תהו אם ההתפטרות איננה תוצאה של התוצאות הכספיות של מגדל שהפסידה במחצית הראשונה של השנה 712 מיליון שקל.

תגיות