אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות קריסת המניה, בן נון, ריכטר ולבנת מצ'פרים את מנכ"ל נוסטרומו ירון בן נון, מייסד נוסטרומו | צילום: טל שחר

למרות קריסת המניה, בן נון, ריכטר ולבנת מצ'פרים את מנכ"ל נוסטרומו

אסיפת בעלי המניות אישרה הורדה של 85% במחיר מימושן של האופציות שקיבל המנכ"ל יורם אשרי. התנגדות הגופים המוסדיים לא הספיקה. עלות התגמולים של אשרי: 2.5 מיליון שקל בשנה

07.02.2023, 07:32 | אמיר פרגר

באוקטובר 2021 קיבל מנכ"ל נוסטרומו יורם אשרי 168 אלף אופציות למניות במחיר מימוש של 41.5 שקל לאופציה. מחיר גבוה ב־20% ממחיר המניה באותה התקופה. מאז צנח שווי השוק של חברת האנרגיה המתחדשת ב־81%, וכיום היא נסחרת לפי שווי של 49 מיליון שקל כשמחיר המניה עומד על 6.44 שקלים – ולכן מימוש האופציות אינו ריאלי. אך למרות קריסת המניה, בנוסטרומו רצו בכל זאת לצ'פר את אשרי. מה עושים? מתאימים את מחיר המימוש למחיר המניה הנוכחי וחותכים אותו ב־85% ל־6.2 שקלים לאופציה.

נוסטרומו, שמפתחת מערכות לאגירת אנרגיה תרמית, נכנסה לאחוזת בית ביוני 2021 בעקבות מיזוג ונסחרה בעקבות זאת לפי שווי של 362 מיליון שקל. בעלי המניות המקוריים שלה היו בני משפחת בן נון, משפחת לבנת באמצעות חברת תעבורה, בני הזוג קובי ויהודית ריכטר (מייסדי מדינול ומיקרוטק), איש העסקים רמי אונגר, ומנורה אנרגיה (כיום טראלייט). כיום מחזיקים האחים ירון בן נון ואופיר בן נון שטיינברג מעט פחות מ־25% מהמניות, לאחר שעד לסוף 2022 הם נחשבו כבעלי השליטה בה, אך אחזקתם דוללה. ריכטר מחזיק ב־9% ותעבורה במעט פחות מ־5%.

אשרי מכהן כמנכ"ל נוסטרומו מאז הפיכתה לציבורית ביוני 2021. באוקטובר אותה השנה, בעת שמניית נוסטרומו נסחרה במחיר של 34.55 שקל למניה, ו"מתוך רצון לרתום את יורם להצלחת החברה לטווח ארוך", על פי הדירקטוריון, הוענקו לו האופציות ללא תמורה, כאשר שליש מהן הבשילו ביוני 2022 והשאר במנות רבעוניות עוקבות, והן יפקעו ביוני 2031. בסוף דצמבר האחרון, לאחר ששווי המניה צנח ב־84%, אישר הדירקטוריון להוריד את מחיר המימוש בשיעור דומה, מ־41.5 שקל לאופציה ל־6.2 שקל.. שוויין הכלכלי של האופציות שהוערך במועד ההענקה ב־3.8 מיליון שקל צנח בעקבות קריסת המניה ל־322 אלף שקל בסוף דצמבר האחרון, אך לאחר עדכון מחיר המימוש הועלה ל־557 אלף שקל. על כן, עדכון מחיר המימוש מגלם תוספת שווי של 235 אלף שקל.

הדירקטוריון נימק את החלטתו ברצונו להביע את שביעות רצונו מתפקודו של אשרי. זאת, מכיוון שהוא מייחס לו את הכללת מערכותיה של נוסטרומו בקריטריונים שנקבעו בחקיקת האקלים שאושרה בארה"ב באוגוסט האחרון, הכללה שמאפשרת ללקוחות החברה זיכויי מס של 40%-30% על השקעותיהם בהתקנת המערכות. בנוסף, קידם אשרי את המהלך לקבלת מימון פדרלי בגובה 189 מיליון דולר להתקנת מערכות החברה.

להערכת הדירקטוריון, הערך התוספתי מעדכון מחיר המימוש של האופציות הוא סביר וראוי על מנת לחזק את הזיקה של אשרי לחברה ולתמרץ אותו להמשיך לפעול להשאת שווייה וקידום יעדיה.

השבוע התכנסה אסיפת בעלי המניות של נוסטרומו כדי להחליט אם לאשר את עדכון מחיר המימוש, כאשר לשם כך נדרש רוב מקרב בעלי המניות שאינם בעלי השליטה או בעלי עניין אישי באישור ההחלטה המשתתפים בהצבעה. כל הגופים המוסדיים שמחזיקים במניות נוסטרומו, שנחשבים כחלק מהרוב הנדרש, התנגדו להחלטה. ברוב המקרים התנגדותם מספיקה על מנת שלא לאשר את ההחלטה, אך במקרה הנוכחי היא לא הספיקה. זאת, מכיוון שבני משפחת בן נון כבר לא נחשבים כבעלי השליטה, והצבעתם בעד האישור נחשבה במניין הקולות הנדרש לאישור. בנוסף להם תמכו בהחלטה גם ריכטר ונציגי תעבורה, כך ש־78% מהמצביעים שאינם בעלי שליטה בחברה או שאינם בעלי עניין אישי באישור ההחלטה תמכו במהלך ועדכון מחיר המימוש אושר סופית.

עלות התגמולים השנתית של אשרי, לאחר העדכון, מגיעה ל־2.5 מיליון שקל, מהם מיליון שקל בשכר קבוע, 1.43 מיליון שקל כתגמול ההוני ו־56 אלף שקל על אחזקת רכב והוצאות דלק. אשרי אינו זכאי למענקים או בונוסים מעבר לכך.

תגיות