אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בזכות המותגים היקרים: H&M עוקפת את התחזית סניף של H&M בסטוקהולם. האונליין מייצג 30% מהמכירות | צילום: בלומברג

בזכות המותגים היקרים: H&M עוקפת את התחזית

קמעונאית האופנה השבדית מציגה רווח תפעולי רבעוני הגבוה ב־7 מיליון דולר מתחזיות האנליסטים. זאת בזכות חיזוק מותגים כמו קוס

01.07.2023, 18:23 | חדשות חוץ

קמעונאית האופנה השבדית H&M עקפה את התחזיות. החברה חתמה את שלושת החודשים מרץ עד מאי עם רווח תפעולי של 438.6 מיליון דולר, המשקפים אמנם ירידה בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד (458 מיליון דולר), אך תחזיות האנליסטים עמדו על 431 מיליון דולר. הירידה בהשוואה לאשתקד נבעה מעלויות גבוהות, הדולר החזק והשפעת הפסקת הפעילות ברוסיה בעקבות הפלישה לאוקראינה. עוד דווח כי המכירות עלו ב־6% לסכום של 5.3 מיליארד דולר. המכירות המקוונות מייצגות כ־30% מכלל המכירות.

ב־H&M פועלים לחיזוק המותגים היקרים יותר כמו רשת קוס, בניסיון למשוך לקוחות שפחות פגיעים לעליית יוקר המחיה. הצעדים הללו ננקטים במסגרת המאמצים לצמצם את הפערים מול היריבה אינדיטקס, הבעלים של זארה, ולנוכח ההתחזקות של קמעונאית האופנה המקוונת שיין, המציעה בגדים זולים וחולשת על נתח שוק גדל והולך בסגמנט האופנה המהירה.

מנכ"לית החברה הלנה הלמרסון מסרה בהצהרה כי החברה הצליחה להגדיל את המכירות בשווקים רבים על אף הלחץ על יכולת הקנייה של הצרכנים. בנוגע לרבעון הנוכחי היא הכריזה כי נרשמה פתיחה טובה, זאת לאחר שדווח כי בין 1 ביוני עד 27 בחודש המכירות עלו ב־10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, בהובלת בגדי הנשים. הסיבה העיקרית לכך היא הטמפרטורות הגבוהות בצפון אירופה. "התנאים לצמיחה מוגברת וכן לרווחיות ממשיכים להתפתח בכיוון הנכון", אמרה.

ב־H&M דיווחו גם על ירידה ברמות המלאי ברבעון. עם זאת שולי הרווח ירדו ל־8.2% מ־9.2% בתקופה המקבילה אשתקד. בחברה טענו כי הסיבה לכך היא עלויות גבוהות יותר של החומרים הגולמיים והשילוח, אך הודו כי חל שיפור גם בגזרה הזו. "הגורמים החיצוניים שמשפיעים על עלויות הרכישה שלנו ממשיכים להשתפר, העבודה על הורדת העלויות וההתייעלות מתקדמת בשיא המהירות, וחלק ניכר מהעבודה שעשינו בשנים האחרונות מתחיל לשאת פרי", מסרה הלמרסון.

דבריה ככל הנראה מתייחסים להודעת החברה בנובמבר האחרון על פיטורי 1,500 עובדים ועל נקיטת צעדים נוספים לצמצום עלויות, צעדים שהיו אמורים להתחיל להשפיע מהמחצית השנייה של השנה. במסגרת זו נסגרו ב־12 החודשים שהסתיימו ב־31 במאי 303 חנויות ברחבי העולם, מרביתן באירופה, כך שכיום מפעילה הקבוצה 4,399 סניפים.

מרבית החנויות הן של מותג H&M, אך החברה גם מפעילה חנויות של רשתות כמו קוס, מונקי, ויקדיי ו־H&M הום. בחברה מסרו כי יתמקדו בפתיחת חנויות חדשות ב"שווקים בעלי פוטנציאל צמיחה", ושאר סגירות החנויות יהיו בעיקר בשווקים מבוססים.

תגיות