אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך מחזירים את התושבים? ברמ"י בוחנים סל הטבות לעידוד התיישבות בעוטף מנהל רמ"י ינקי קוינט. נבחן פטור ממכרז על קרקע | צילום: יואב דודקביץ

איך מחזירים את התושבים? ברמ"י בוחנים סל הטבות לעידוד התיישבות בעוטף

בין ההטבות הנבחנות: הנחה בהיטל השבחה לקיבוצים, פטור ממכרז לקבוצות ייעודיות והקצאות קרקע מדינה לטובת מבני ציבור. נקודת המוצא של רמ"י היא שההתיישבות הקיימת תיחלש מאוד אך לא תתפורר לחלוטין

10.10.2023, 19:54 | גיא נרדי

ברשות מקרקעי ישראל (רמ"י) מתכוונים לגבש סל הטבות לעידוד ההתיישבות הקיימת והתיישבות חדשה באזור עוטף עזה. נקודת המוצא של רמ"י היא שההתיישבות הקיימת, ובמיוחד הקיבוצים, ייחלשו מאוד אך לא יתפוררו ויינטשו.

בין האמצעים שבוחנים כרגע נמצאים הקצאת קרקע באמצעות הסכמי פיתוח ותכנון; הקצאות קרקע מדינה לטובת מבני ציבור; הנחה בהיטל ההשבחה לאגודות שיתופיות (קיבוצים); פטור ממכרז על קרקע לקבוצות ייעודיות שיבואו לגור בערי הנגב המערבי; והקמת נקודות התיישבות חדשות ללא תכנון. כל אלה הן הצעות ראשוניות בלבד שהועלו היום (ג') בדיון בהנהלת רמ"י, כאשר מחרתיים יתקיים דיון נוסף בנוגע להיערכות ליום שאחרי.

ברמ"י מודעים לכך שמשרדי הממשלה הרלבנטיים משותקים ואין ביכולתם להציע כרגע תוכנית מוסדרת להחזרת התושבים ליישובי העוטף ולכן פועלים להציע תוכנית בעצמם. עם זאת, להצהרות שמגיעות מכיוון הנהלת רמ"י אין שום תקפות כרגע ויש להתייחס אליהן במשנה זהירות. מי שאחראים על מדיניות התכנון בישראל הם הממשלה ומינהל התכנון, ולא רמ"י שהוקמה לטפל בשיווק הקרקע. אך רבים מערערים על תפיסת רמ"י המקדמת הקמת יישובים חדשים לצורך תפיסת קרקע והפגנת נוכחות יהודית.

תגיות