אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההפסדים הכריעו והמשקיעים עוזבים את קרן הסל של קאת'י ווד קאת'י ווד | צילום: David Swanson, Reuters

ההפסדים הכריעו והמשקיעים עוזבים את קרן הסל של קאת'י ווד

הקרן ARK Innovation ETF, שבשיאה ניהלה נכסים בשווי של קרוב ל-30 מיליארד דולר התכווצה ל-9 מיליארד דולר, זאת בעקבות ההפסדים על השקעות ולאחר שהמשקיעים משכו החוצה ב-12 החודשים האחרונים 717 מיליון דולר; בשנה שעברה צנח השווי שלה ביותר מ-60% אך אז המשקיעים עוד החזיקו מעמד

17.07.2023, 10:55 | חדשות חוץ

המשקיעים עוזבים את קרן הסל של קאת'י ווד. לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, המשקיעים משכו החוצה ב-12 החודשים האחרונים 717 מיליון דולר מהקרן ARK Innovation ETF.

משיכות הכספים הללו מייצגות שינוי דרמטי עבור הקרן שמאז הקמתה ב-2014 הצליחה דווקא למשוך השקעות מרובות, עד כדי כך שבשיאה היא הייתה קרן הסל המנוהלת הגדולה ביותר עם נכסים בשווי של קרוב ל-30 מיליארד דולר. אך לפי הדיווחים היא התכווצה ל-9 מיליארד דולר, זאת בעיקר בשל הפסדי השקעות.

הקרן של ווד הפכה ליקירת המשקיעים זמן קצר לאחר פרוץ הקורונה הודות להימורים מצליחים במיוחד על חברות טכנולוגיה "משבשות". בהתאם, הקרן הצליחה להשיג סכומים גבוהים מהמשקיעים, וברבעון הראשון של 2021 נכנסו אליה 6.5 מיליארד דולר, שהובילו לזינוק במחיר המניה.

אולם, העלאות הריבית מצד הפדרל ריזרב, שבוצעו בקצב המהיר ביותר מזה עשורים, ריסקו את הערכות השווי של חברות לא רווחיות, שלרוב מושכות משקיעים כששיעורי הריבית נמוכים וההחזר על השקעות בטוחות כמו ביטוח על אג"ח הוא מינימלי. ב-2022 מניות הקרן צללו ב-67%, אך באותו הזמן המשקיעים העדיפו להישאר. כעת נראה שחלק מהמשקיעים הללו עוזבים ולתמיד.

"יש פה קבוצה שלמה של אנשים שנכנסו במחיר גבוה ויושבים עכשיו על הפסדים מחרידים", אמר מתיו טאטל, מנכ"ל חברת ניהול ההון טאטל. "אני חושב שחלקם הבינו שלא יצליחו להגיע לאיזון ולכן הדבר הטוב ביותר עבורם הוא לצאת".

עם זאת, ווד טענה בתגובה כי משיכות ההון קטנות ביחס לשווי הנכסים של הקרן. "אנחנו נדהמים משיעור השמירה על נכסים מאז פברואר 2021", מסרה ווד בריאיון לוול סטריט ג'ורנל. "זהו אחוז קטן מאד מהנכסים, שמצביע על כך שמרבית הסיכויים שמדובר באנשים שהשיגו רווח מסויים ולא גל של עזיבות של אנשים שנשארו בקרן לאורך תקופה ממושכת של ירידות".

חמש ההחזקות המובילות של הקרן הן טסלה, קוינבייס גלובל, רוקו, זום ובלוק. טסלה וזום הן היחידות הרווחיות השנה. משקלה של טסלה בקרן עומד על 11%, אך אף שמניות יצרנית הרכב הוכפלו מאז תחילת השנה, בדומה לקרן עצמה הן נמוכות משמעותית מכפי שהיו בשיאן.

"בהחלט חל שינוי בסנטימנט מאז שהקרן הייתה במצב טוב", הוסיף אניקט אולאל מחברת המחקר CFRA. "הרבה מהמניות שמוחזקות בידי הקרן לא ידווחו על תזרימי מזומנים גדולים לעוד הרבה זמן, וזו סביבה מאתגרת יותר לכך עם שיעורי הריבית שצפויים להישאר גבוהים".

לטענת המשקיעים הקרן איבדה חלק מכוח המשיכה שלה לאחר שפספסה את הראלי במניות אנבידיה. הקרן מכרה את שארית הפוזיציה של בחברה בינואר. בינתיים אנבידיה נחשבת למניה בעלת הביצועים הטובים ביותר השנה במדד S&P 500 לאחר שהמחיר שלה שולש.

"הזוהר שלה התעמעם קלות", סיכם טאטל.




תגיות