אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מלכת הסדר" חשפה שהיא כבר לא כל כך מסודרת - וגרמה לסערה מארי קונדו, מוותרת על סידור הבית | צילום: AP

"מלכת הסדר" חשפה שהיא כבר לא כל כך מסודרת - וגרמה לסערה

מארי קונדו היפנית מוותרת על הסדר לטובת בילוי עם שלושת ילדיה בבית. השיטה הנקראת קונמארי הטיפה לזריקת חפצים מיותרים מהבית כדי לעורר שמחה. אוהדיה, ובפרט ההורים שביניהם נסערים מהידיעה ומרגישים שסוף סוף מבינים אותם

30.01.2023, 13:52 | חדשות חוץ

מארי קונדו, מלכת הסדר אשר חיברה את הספר "סוד הקסם היפני: איך להיפטר מהבלגאן בבית לתמיד ולהיות מאושרים יותר", שכבש את הקהל בסערה, והפכה לגורו ניקיון וסדר בעולם הודתה לאחרונה שדרך החיים שהתוותה למעריצים בכל העולם, כבר לא תמיד רלוונטית עבורה: "הבית שלי כבר לא כל כך מסודר, די ויתרתי על זה. עכשיו אני מבינה שמה שחשוב לי זה ליהנות מהבילוי עם ילדיי בבית", כך לפי הוושינגטון פוסט.

האמירה של יועצת הניקיון היפנית שהיא גם אם לשלושה עוררה הדים רבים בקרב הקוראים: "האדם שמאחורי שיטת קונמארי – לסדר את הבית באמצעות זריקה של כל הדברים שאינם מעוררים שמחה, כבר לא ממש מקיימת את מה שהיא הטיפה לו", הגיבו אנשים ברשתות החברתיות. "העובדה שמארי קונדו, מנהיגת דור המילניום שלמדו ממנה לשמור רק דברים המעוררים שמחה, ויתרה על סידור הבית שלה, עכשיו כשיש לה שלושה ילדים, באמת מלהיבה אותי", נכתב בטוויטר.

התגובות הן במיוחד של הורים המרגישים שכעת מבינים אותם. "זה מרענן לקרוא", כתב משתמש טוויטר, "יש לי שלושה ילדים ואני מנסה את שיטת קונמארי כל שלושה חודשים, אבל זה פשוט בלתי אפשרי".

עבור קונדו, אשר פילוסופיית הניקיון שלה מבוססת בחלקה על האמונה היפנית הילידית, השינטואיזם, שמירה על בית מסודר היא רק חלק מהפרקטיקה."המטרה הסופית היא לעורר שמחה בכל יום ולחתור לחיים מאושרים", לדברי קונדו המתארת את הפילוסופיה הזו כ-קוראשי, המתורגם באופן חופשי ל"דרך חיים".

לציין כי טיהור העומס בבית מדברים מיותרים אינו רק טרנד, אלא יותר הכרח עבור תושבים רבים ביפן ובחלקים אחרים באסיה שבהם הדירות קטנות. הגודל הממוצע של בית בטוקיו הוא קצת יותר מ-65 מ"ר, על פי סקר דיור וקרקעות משנת 2019 של ממשלת יפן.

בדומה למנהטן שבה הגודל הממוצע של דירה הוא 65.4 מ"ר לפי אתר הדיור RentCafe. קונדו, שכישורי הארגון שלה זיכו אותה בשתי סדרות נטפליקס, התמודדה בעבר עם תגובות נגד על כך שהיא מציגה את הסדר כמשהו יפני במהותו ועל כך שאמרה שיש לשמור בבית לכל היותר 30 ספרים, אמירה שלטענתה הובנה לא נכון.

בספרה הראשון אשר ראה אור ב-2010 ויצא בארה"ב ב-2014, כתבה קונדו שארגון דרמטי מחדש של הבית גורם בהתאם לשינויים דרמטיים באורח החיים ובפרספקטיבה. המטרה האמיתית של הסידור לפי קונדו, היא לא לצמצם את החפצים שלך ולפנות את המרחב שלך, אלא ללמוד לעשות בחירות משמעותיות ולהכיר תודה בחיי היום יום.


תגיות