אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל אינטר תעשיות נחקר בפרשת גניבת הסודות המסחריים מנכ"ל אינטר תעשיות ג'רי שנירר | צילום: אסף לב

מנכ"ל אינטר תעשיות נחקר בפרשת גניבת הסודות המסחריים

ג'רי שנירר נחקר במשטרה בחשד שחברת האנרגיה המתחדשת בניהולו קיבלה מידע מסחרי רגיש מעודד עין דור, סמנכ"ל לשעבר בסולאיר המתחרה. המשטרה: "נזק בעשרות מיליוני שקלים". שנירר: "ניסיון לגרור את אינטר לסכסוך דיני עבודה"

14.12.2022, 06:21 | עמיר קורץ

ג'רי שנירר, מנכ"ל חברת האנרגיה המתחדשת אינטר תעשיות פלוס, הנסחרת בבורסת ת"א, נחקר בפרשת המרמה וההונאה שהתפוצצה השבוע, ובמרכזה חשד לגניבת סודות מסחריים מחברה ציבורית מתחרה - סולאיר אנרגיות מתחדשות. כך עולה מדיווח של אינטר לבורסה.

שנירר הוא אחד מארבעה חשודים בפרשה, שנעצרו ביום ראשון לחקירה באזהרה ביחידת ההונאה של מחוז מרכז במשטרה, ולאחריה שוחררו בתנאים מגבילים. ביום שני הוא ושני חשודים נוספים שבו להמשך חקירה. המשטרה מייחסת להם עבירות מרמה, הפרת אמונים וקשירת קשר להונאה.

עוד לפני הדיווח, במהלך המסחר שלשום ירדה מניית אינטר ב־5%, ואתמול היא צללה ב־22% נוספים. בעלת השליטה באינטר תעשיות היא חברת מקורות אחרים לאנרגיה, OSEG, של ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו ומנכ"ל משרד האנרגיה לשעבר אסי שלגי, כשבגרעין השליטה נמצאות גם הקרנות נוקד קפיטל ואלפא ערך.

אינטר, שמתכננת ומקימה פרויקטים הנדסיים בתחום האנרגיה, דיווחה לבורסה כי "מנכ"ל החברה נחקר בידי המשטרה בנוגע לחשד, לכאורה, לקבלת מידע שלא כדין, של חברה הפועלת בתחום אנרגיה מתחדשת, מעובד לשעבר של אותה חברה. בתום חקירתו שוחרר מנכ"ל החברה בתנאים מגבילים... להערכת החברה, היא פועלת בהתאם להוראות הדין הרלבנטיות, ואין בחשדות כאמור כדי להשפיע, נכון למועד הדו"ח, על פעילותה ו/או על פעילותו של מנכ"ל החברה כנושא משרה בה".

מאחורי הדיווח עומדת פרשה, שחקירתה התנהלה באופן סמוי במשך כשנה עד למעצרים השבוע, והיא המשכו של הליך אזרחי שהתנהל בבית הדין לעבודה.

במרכז החקירה חשוד מרכזי - סמנכ"ל הפיתוח לשעבר בסולאיר, עודד עין דור - שהמשטרה חושדת כי לאחר סיום עבודתו בחברה, בנובמבר 2021, וגם במהלך עבודתו בה, העביר סודות מסחריים לאינטר תעשיות, וגרם בכך לסולאיר נזק שהמשטרה מעריכה אותו "בעשרות מיליוני שקלים".

המשטרה חושדת, בין השאר, שעין דור, שחתם בהסכם הצינון שלו עם סולאיר על התחייבות לא לעבוד בחברה מתחרה – וזאת תמורת תגמול ממנה — עבר לעבוד באינטר תעשיות, "תוך שהוא נוטל עמו אלפי מסמכים וקבצים, בעודו מקבל שכר ממקום עבודתו הקודם", מסרה המשטרה. בנוסף לעין דור ולשנירר נחקרו בפרשה גם נושא משרה בכיר נוסף לשעבר באינטר תעשיות, ואדם שחשוד בתיווך בין עין דור לאינטר.

החקירה נפתחה בעקבות תלונה נגד עין דור, שהגישה לפני שנה סולאיר, שבשליטת פאולה ואלון שגב. הוא הועסק בחברה יותר מעשור והיה חבר קרוב של הזוג. "הם ממש גידלו אותו, והוא היה כבן בית", מגדירים מקורבים. במשטרה טענו בעלי סולאיר כי בדיקת סייבר מזדמנת שערכה החברה העלתה ממצאים מחשידים לגבי התנהלות עין דור. בין השאר הורדה אינטנסיבית, לכאורה, של אלפי מסמכים מהכונן הראשי של החברה. הם העלו חשד כי עין דור העביר את המידע לחברות מתחרות.

בעקבות גילויים אלה סולאיר גם תבעה את עין דור בבית הדין האזורי לעבודה בת"א וטענה להפרת אמון, הוצאת סודות מסחריים והדלפת מידע רגיש למתחרים. בדצמבר 2021 נחשף ההליך הזה, שהתנהל תחת חיסיון, כשסולאיר קיבלה אישור מבית הדין לדווח עליו לבורסה על רקע הנפקת אג"ח שביצעה. סולאיר ציינה אז כי "אושרה בקשת החברה לצו תפיסת נכסים נגד עודד עין דור, עקב חשד שהתעורר אגב יישום נוהלי אבטחה וסייבר בחברה כי מר עין דור הוציא מסמכים הכוללים מידע סודי וסודות מסחר, ואף חשד לכאורה כי פעל עבור חברות מתחרות בזמן כהונתו כנושא משרה בחברה. ב־23 בנובמבר 2021 בוצע צו תפיסת הנכסים ונתפסו מדיות ומסמכים שונים, אשר בהתאם להחלטת בית הדין לעבודה נמצאים עדיין בהליך בדיקה של מומחים".

במאי האחרון דיווחה סולאיר כי חתמה עם עין דור על הסכם פשרה, שקיבל תוקף פסק דין. בין השאר הוא התחייב לא להתחרות בה, לא להעביר סודות מסחריים ועסקיים לגורמים אחרים, ולא לפנות ללקוחות או ספקים שלה. בנוסף התחייב להשיב - ואכן החזיר לחברה כעבור חודשיים - נתח ממניות סולאיר שבו החזיק. עוד הוסכם בפשרה כי חלק מהמניות האחרות שבידיו יימכר לצדדים שלישיים בדיסקאונט, וחלק יוחזק בידי נאמן למשך שנתיים, כדי להבטיח התחייבויות שונות שלו בהסכם.

אלא שבשונה ממרבית הסכסוכים האזרחיים בבתי הדין לעבודה, שמסתיימים בפשרות והמשטרה אינה פועלת בנושא למרות תלונות שמוגשות לה, היא החליטה הפעם להעמיק בחקירה. לאחר ביסוס חשדות פליליים, המשטרה עברה לשלב החקירה באזהרה של החשודים.

ל"כלכליסט" נודע כי החוקרים הטיחו בעין דור חשדות לכך שעוד בזמן שהועסק בסולאיר יעץ לאינטר תעשיות במסגרת מכרז שבו השתתפה. בנוסף, הוא נשאל על קשריו עם אינטר תעשיות לאחר סיום עבודתו בסולאיר, ועל פרטי מידע רגישים וסודיים שנחשד שהעביר לה, למשל בנוגע לשיטות תמחור מכרזים. החוקרים גם תשאלו אותו על קשריו עם החשוד ב"תיווך" לכאורה תמורת תשלום בין עין דור לבין אינטר. עין דור הכחיש את החשדות כלפיו, ובסביבתו בטוחים ש"הדם הרע" בינו לבין בעלי השליטה בסולאיר, והפגיעה האישית שספגו, הביאו ל"תדלוק הפרשה, שהיא סכסוך אזרחי לכל דבר".

עו"ד משה מזור, המייצג את עין דור, מסר בתגובה כי "מדובר בסכסוך אזרחי בין עובד לשעבר למעבידו, שהתברר בבית הדין לעבודה והסתיים בהסכם פשרה, שקיבל תוקף של פסק דין מחייב. מרשי מסר את גרסתו באופן מפורט לרשויות אכיפת החוק, והוא משוכנע שלכשתיבדק גרסתו בעניינים נשוא החקירה ובעניינים נוספים, יתברר כי לא דבק רבב פלילי במעשיו".

עורכי הדין מוטי לזר ורותי ליטבק, המייצגים את שנירר, מסרו: "ג'רי שנירר דחה את הטענות שהופנו כלפיו. הוא ענה לכל שאלות החוקרים ודחה את הניסיון לגרור את אינטר לסכסוך על רקע דיני עבודה, שאינו נוגע לה. יש לקוות שהחקירה תתנהל במהירות ותסתיים בהקדם".



תגיות