אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלי עזור רוצה לשדרג ב־60% את התגמול ליו"ר תמר פטרוליום רוני בר און רוני בר און, יו"ר תמר פטרוליום ב־75% משרה | צילום: אוראל כהן

אלי עזור רוצה לשדרג ב־60% את התגמול ליו"ר תמר פטרוליום רוני בר און

תמר פטרוליום שבשליטת עזור מבקשת לעדכן את תקרת עלות השכר של היו"ר ל־1.5 מיליון שקל בשנה. התגמול ההוני יעלה ב־50% ותקרת הבונוס השנתי ב־80%. תגלית גז או או נפט, וגיוס הון מהותי, עשויים להקפיץ את השכר ב־720 אלף שקל נוספים

04.09.2022, 06:12 | אמיר פרגר

בעוד מחירי האנרגיה לצריכה הפרטית ולתעשייה גואים, והציבור נאנק תחת העלייה ביוקר המחיה, יש מי שגוזרים קופון על העלייה במכירות ובמחיר של הגז שאותו מוכרת תמר פטרוליום שבשליטת אלי עזור. זו מעוניינת להעלות את תקרת הגמול ליו"ר רוני בר און ולמנכ"ל ערן וקנין. החברה מבקשת, לשם כך, לאשר את עדכון השכר שאושרה לשניים רק בפברואר האחרון, ולהעלות ב־20% את תקרת התגמול של וקנין ובר און ל־120 אלף שקל בחודש. בנוסף תשודרג תקרת התגמול ההוני, שעמדה על מיליון שקל לכל אחד מהם, ל־1.5 מיליון שקל עבור משרה של 75% לפחות לבר און, ואת זו של המנכ"ל ל־1.44 מיליון שקל. בסך הכל תגיע תקרת עלות השכר השנתית של השניים ל־4 מיליון שקל, כל אחד.

בר און, שמועסק כיו"ר מדצמבר 2021 זכאי כיום לדמי ניהול של 75 אלף שקל בחודש, נמוך ב־60% מהשכר שהחברה מבקשת כעת לאשר, ווקנין זכאי כיום ל־100 אלף שקל בחודש. בשל סיבות רפואיות יצא וקנין לחל"ת החל מ־1 בספטמבר, והדירקטור ברק משרקי ממלא את תפקיד המנכ"ל באופן זמני. החברה מעוניינת גם להעלות את תקרת הבונוס השנתי שלהם ל־1.08 מיליון שקל (9 משכורות חודשיות) במקום 600 אלף שקל (6 משכורות חודשיות), ושל נושאי משרה אחרים מ־6 משכורות ל־8; ואת תקרתו של מענק ההסתגלות והפרישה ל־9 משכורות במקום 6 כפי שהיה עד כה. מעבר לכך, תמר פטרוליום מבקשת גם להוסיף אפשרות להענקת בונוס מיוחד של עד 6 משכורות שיינתן לנושאי משרה בה גם בשל אירועים שלא קשורים לפועלם, כמו תגלית מסחרית של נפט או קבלת מימון בהיקף מהותי. דירקטוריון תמר פטרוליום נימק את עדכון המדיניות בכך שזו הקודמת שאומצה לפני 5 שנים כבר לא תואמת את היקף הפעילות של החברה, וכן כי עדכון המדיניות יסייע לגיוס, תמרוץ ושימור מנהלים מוכשרים ומיומנים ויחזק את הקשר בין נושאי המשרה לחברה ולביצועיה.

תמר פטרוליום, שנרכשה באפריל 2021 מידי ניו מד אנרג'י - דלק קידוחים בשמה הקודם, שבשליטת יצחק תשובה - מחזיקה ב־17% ממאגר הגז הטבעי תמר, כשהלקוח העיקרי שלה היא חברת החשמל. ברבעון השני של השנה עלתה כמות הגז שנמכרה ממאגר תמר ב־57% לעומת הרבעון המקביל. כתוצאה מכך ומעלייה של 5% במחיר הגז שנמכר זינקו הכנסותיה של תמר פטרוליום ברבעון השני ב־71% לעומת הרבעון המקביל, ל־67 מיליון דולר והרווח התפעולי כמעט והוכפל ל־47 מיליון דולר.

תגיות