אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס סייבר 2022

"תוך 10-5 שנים אבטחת סייבר יהיה אחד התחומים המובילים בהייטק"

פדרו פלנדרני, אנליסט מחקר בחברת Global X בכנס הסייבר 2022 של כלכליסט, "אבטחת סייבר זה תחום שצפוי להציג שיעורי צמיחה חזקים גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך"

26.01.2022, 12:20 | דורון ברויטמן

"אבטחת סייבר זה תחום שצפוי להציג שיעורי צמיחה חזקים גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך", אומר פדרו פלנדרני, אנליסט מחקר בחברת Global X בשיחה עם כתבת כלכליסט סופי שולמן במסגרת כנס הסייבר 2022 של כלכליסט. "אם נסתכל על הממוצע המשוקלל של צמיחת הרווחים עבור החברות בקרן BUG שלנו, אנחנו רואים פוטנציאל לצמיחה של 59%. זה קורה כתוצאה מהוצאות נרחבות על פתרונות אבטחת סייבר מצד תאגידים וממשלות, וכמובן, גם לצרכנים יש תפקיד חשוב מאוד", הוא מסביר.

קראו עוד בכלכליסט:


לדברי פלנדרני, המגמות הטכנולוגיות של השנים הבאות בתחום הסייבר צפויות לחזק את חשיבותו של התחום ולמשוך יותר משקיעים אליו. בין היתר כיוון שהתעשייה עוברת מפנייה לתחומים נישתיים בתוך תחום אבטחת הסייבר לפתרונות שמקיפים יותר תחומים עבור הלקוחות. "אם תחשבי על 10-5 השנים הקרובות אנחנו בטוחים שאבטחת סייבר תהיה אחת התמות המובילות", הוא אומר, "אחת המגמות החדשות בצד הטכנולוגי של אבטחת הסייבר הוא מעבר מ-VPN לרשתות אפס אמון (ZPA) שבהן הרשת לא נגישה בשום שלב לכל המשתמשים. יש חברות כמו Zscaler, למשל, שמספקות את פתרונות ה-ZPA שלהן, שמנסות בעצם לספק למשתמשים גישה לאפליקציות פנימיות ללא צורך להתחבר לרשת של החברה. ככה אפשר להימנע מכל מתקפת סייבר ולנוע בצורה אופקית בתוך הרשת". 

פדרו פלאנדרני, Global X פדרו פלאנדרני | Global X פדרו פלאנדרני, Global X

קרן הסל לאבטחת סייבר של  GlobalX היא אחת מקרנות הסל התמטיות הגדולות ביותר של החברה ומנוהלים בה נכסים בשווי של יותר ממיליארד דולר. המתודולוגיה של החברה מתבססת על בחירה של חברות מובילות בתחום שיותר מ-50 אחוז מההכנסות שלהן מגיעים מפעילויות אבטחת סייבר ובתוך כך אבטחת זהות, אבטחת רשת, אבטחת ענן ותחומים רבים אחרים. "אנחנו משתמשים במודל קורי עכביש", מסביר פלנדרני, "שמאפשר לדינמיקה של השוק לקבוע לאילו חברות צריך להיות משקל רב יותר בקרן, ולאילו משקל מועט יותר".

למרות שבחצי השנה האחרונה ביצועי הקרן מפגרים אחר המגמות בשוק מאז השקתה באוקטובר 2019 ועד לסוף 2021 צמחה הקרן ב-110%. "יש חברות אבטחת סייבר שנסחרות במכפילים גבוהים מכפי שהם היו אי-פעם", מסביר פלנדרני, "העלייה בשיעורי הריבית בהחלט היוו איום על המכפילים עבור חברות רבות, במיוחד חברות צמיחה כמו בתחום אבטחת הסייבר". עם זאת, בשנה הקרובה צופה פלנדרני עוד הנפקות במקביל לפעילות מוגברת של רכישות ומיזוגים בתחום.

ומה בנוגע לחברות הישראליות? לדבריו של פלנדרני 13% בפורטפוליו של הקרן הן של חברות ישראליות. החברה המובילה בקרן בחשיבותה ובעלת המשקל הגבוה ביותר היא צ'ק פוינט. בנוסף אליה ישנן חברות סייבר מובילות כמו Radware ו-CyberAr. "ישראל היא בהחלט מדינה מובילה באבטחת סייבר. היא חשובה מאוד, לא רק מבחינת מחקר ופיתוח במרחב הזה, אלא גם מבחינת סיפוק טכנולוגיות מובילות. אני שמח מאוד שיש חברות ישראליות בקרן שלנו", אומר פלנדרני. 

לכל כתבות כנס סייבר 2022 לחצו כאן

תגיות